Vanavond speelt ons team tegen Sluis JO10-1 in de kwartfinale van de jeugdbeker. We beginnen met de gebruikelijke opstelling, Gabriella staat als eerste wissel.
Sluis begint furieus en staan vlug op 2-0. Oei, even opletten boys! Na een mooi schot van Lars wat net over gaat maakt Ryan Paauwe de 2-1 op aangeven van Matthijs. Het spel gaat nu op en neer met volop kansen, Sluis is beter maar Mats houdt ons op de been met knap keeperswerk. Toch komt Sluis op 4-1. Net voor rust maakt Stijn er 4-2 van met een mooi schot vanaf rechts. Bosman en Matthijs doen het goed achterin maar de aanvallers van Sluis zijn razendsnel. In de rust kunnen Gabriella en Lars niet verder helaas.


Na een donderspeech van Michel en Peter begint de 2e helft.
Wij gaan meteen in de aanval en Ryan Paauwe maakt de 4-3 uit een mooie voorzet van Luuk. Luuk maakt er bijna 5-4 van maar de keeper van Sluis doet goed mee. Toch wordt het 6-3 na een vrije trap vanaf de rechterkant van het veld. Stijn maakt de 6-4 met een mooi schot, gelijk uit een corner de 7-4. Apollo laat zich niet kennen en Ryan Paauwe tikt de 7-5 binnen uit een corner. Uit een vrije trap, weer vanaf de rechterkant wordt het 8-5.... Vol op de aanval nu en een schot van Matthijs vliegt via de paal naast. Sluis blijft gevaarlijk met uitbraken maar wij zijn nu de betere. Na een vrije trap van Stijn wordt het 8-6, Luuk maakt er na een mooie aanval 8-7 van. Mats,Ryan Bosman en Matthijs staan hun mannetje achterin en we krijgen kans op kans maar de keeper van Sluis lijkt alles te pakken. Na een uitbraak van Sluis wederom een goal, 9-7. Bijna tijd, wat een spanning! Mats redt ons een paar keer na afstandsschoten van Sluis en Ryan Paauwe maakt na een voorzet van Luuk de 9-8. Paniek bij Sluis, de bal vliegt van links naar recht en Stijn maakt er na een pirouette 9-9 van. Wat een spanning, ook voor de toeschouwers aan de zijkant. De scheidsrechter fluit af en na enig overleg gaan we penalty’s nemen.
Sluis mikt de eerste naast!
Luuk schiet hem overtuigend in de linkerhoek, bam 1-0.
Sluis schiet de volgende raak,1-1
Matthijs schiet ook in de linkerhoek, bam 2-1
Mats pakt de volgende van Sluis, goed gekeept!
Ryan Paauwe mikt ook in de linkerhoek, bam 3-1
Sluis poeiert op de lat, blijft 3-1
Stijn mikt hem net naast de paal helaas, blijft 3-1.
Dit is de beslissende en Sluis schiet deze ook naast.
Wat een ontlading na een spannende en sportieve wedstrijd! Op naar de halve finale!

Aanvullende gegevens