Zaterdag 1 juni, terrein vv Steen.


Op deze zonnige zaterdagochtend speelt Apollo JO10-1 de finale van de Zwaluwen Jeugdbeker tegen Zwaluwe JO10-1.
Dit is ook een 2e klasser dus het zal een spannende pot worden.
Na een zenuwachtig begin krijgt Apollo de beste kansen. Luuk, Matthijs, Ryan en Stijn krijgen de kans de score te openen maar Zwaluwe scoort de 1-0. Na weer een paar kansen van Apollo wordt het 2-0 voor Zwaluwe. Time out.
Na de time out weer een paar kansen maar weer geen goal voor Apollo, ook niet uit een corner.... 3-0 na een mooi schot en kort erna 4-0 na een mooie aanval van Zwaluwe.
Mats keept uitstekend maar tegen de zuivere schoten van Zwaluwe valt weinig te doen.


Na een mooie actie maakt Luuk de 4-1, gelijk weer Luuk met een mooi schot de 4-2. Opeens kantelt de wedstrijd, achterin houden Matthijs en Bossie het dicht en de kansen vliegen erin.
Stijn met een vlammend schot 4-3, dat gaat de goeie kant op! Na een aanval van Zwaluwe waar bijna uit gescoord wordt, scoort Stijn na een mooie doeltrap van Matthijs de 4-4! Na de aftrap wordt het direct 5-4, wat een open wedstrijd! Zwaluwe maakt de 6-4 en scoort weer bijna... Rust. Dat beloofd nog wat voor de 2e helft.
In de rust wordt duidelijk dat Mats niet verder kan omdat hij zich niet lekker voelt. Bossie in de goal. Gabriella komt er ook in voor wat meer fysieke kracht.
Zwaluwe begint goed aan de 2e helft en Bossie staat goed te keepen. Na een scrimmage maakt Ryan de 6-5. Na een mooie aanval, schot van Luuk, laat de keeper de bal los en scoort Stijn de 6-6. Apollo heeft de smaak te pakken en na een pass van Stijn maakt Ryan de 6-7. Apollo wordt beter en na een mooie aanval maakt Stijn de 6-8. Gabriella en Lars op de rechterkant werkt prima, er komen veel aanvallen vanaf deze kant.
Zwaluwe komt er niet meer uit, Matthijs en Ryan krijgen de bal er niet in,de keeper van Zwaluwe houdt ze op de been. Time out
Na de nodige slokken water gaan we weer verder. Vanaf de aftrap maakt Zwaluwe de 7-8, direct erna maakt Luuk de 7-9 na goed doorzetten van Lars.
Nu komt Zwaluwe weer en wordt het 8-9, Zwaluwe krijgt weer moed en maakt de 9-9! Wat een spanning zeg!
Na weer kansen van Lars en Matthijs maakt Zwaluwe toch de 10-9.
Apollo blijft aanvallen, wat knap is want het is erg warm.Toch scoort Zwaluwe scoort weer en het wordt 11-9....
Nog een paar minuten maar er wordt niet meer gescoord. Na een prachtige wedstrijd is de eindstand 11-9, jammer mannen en dame.
Jullie hebben het super gedaan en plezier gehad en daar gaat het om.
Het was een prachtig seizoen met de finale als bekroning.
Mats, Matthijs, Lars, Bossie, Stijn, Luuk, Gabriella, Ryan en natuurlijk Michel en Peter, bedankt voor dit mooie seizoen en op naar JO11!

Aanvullende gegevens