Een mooi affiche van te voren. De nummer 2 Kruiningen met 1 verliespunt minder komt op bezoek bij Apollo, de trotse koploper. Een wedstrijd die alle kanten op kan. Bij winst is Apollo kampioen, bij een gelijkspel moet de laatste wedstrijd gewonnen worden en bij verlies heeft Kruiningen (die nog 2 inhaalwedstrijden tegoed heeft) de beste papieren. Gespannen gezichten voor de wedstrijd, zowel bij Apollo als bij Kruiningen. De enige die deze morgen ontspannen rondliep op het sportpark was de officiële scheidsrechter Wim Harthoorn, die speciaal voor de gelegenheid een nieuw tenue had aangeschaft.

De uitwedstrijd was in een 3-3 gelijkspel geëindigd en we wisten dat Kruiningen een goede ploeg had. Stijn was ondanks blessureleed van de partij en bij een mogelijk kampioenschap zou hij vlak voor tijd toch even meedoen. De Ammar haakte ‘s ochtends nog af met een blessure, maar kwam natuurlijk wel kijken. 

De allereerste minuut merkte je de zenuwen in de ploeg. Kruiningen, die moest winnen nam het initiatief en speelde op onze helft totdat de bal goed werd uitverdedigd en Sem vanaf eigen helft alleen op de goal mocht aflopen. Hij speelde af, maar een verdediger van Kruiningen kwam er nog net tussen. Vanaf toen waren de rollen wel omgedraaid. De verdediging met Meike, Wouter, Dani en Milan stond (al weken) als een huis. Apollo had z’n kampioenszenuwen weggespeeld en de volgende kans was wel raak. Daan speelt naar Bas, die speelt de bal naar Mike die via rechts opkomt en die schiet van buiten de 16 meter de bal met een boog over de keeper. Na 5 minuten 1-0 en een grote ontlading bij de ploeg. 5 minuten komt Apollo zelfs op 2-0. Slecht uitverdedigen van Kruiningen wordt door Sacha afgestraft en ze schiet van buiten de 16 meter de bal in een leeg doel. Apollo houdt het veld goed breed door Daan en Zoë en zet door, krijgt grote kansen (solo Bas) en na 20 minuten is daar de knock-out. Bas scoort de 3-0. Voor rust krijgt ook Sem zijn doelpuntje. De eerste doelpoging weet de keeper nog onschadelijk te maken, maar de bal springt op in de lucht en Sem is er als eerste bij om de bal in de goal te koppen. Met een 4-0 voorsprong gaan we de kleedkamers in. Voor de trainers/ leiders voldoende vertrouwen om de mama van Wouter op een speciale frietmissie naar de Emte te sturen (de frietpan kon aan worden gezet).

In de rust al volle ontlading, maar de coaches hamerden erop dat de jongens en meiden scherp moesten blijven. Immers uit hadden we ook eerst met 0-2 voor gestaan en gaven we de overwinning uit handen. Die woorden waren niet voor niets, want de eerste kans na rust was voor Kruiningen. Vanaf links werd goed voorgezet en vanaf 2 meter kon de Kruiningen spits inschieten, ware het niet dat Camiel (de laatste weken goed scherp) een superredding had.

Apollo nam het initiatief over en de goed ingevallen Kevin had twee mooie steekpasses waar we net niet uit konden scoren. Ook via de linkerkant kwamen we met Dylan een paar keer goed door. Daarna zakte het spel van beide ploegen wat weg en haalden we niet meer het niveau van de eerste helft. 10 minuten voor tijd kwam Kruiningen uit een corner (uit scoorden ze ook al 2x zo) op 4-1. De bal ging net via het hoofd van Mike, waardoor ook Camiel er niet meer bij kon. 5 minuten voor tijd bepaalde Bas met een fraaie solo vanaf de middellijn de eindstand op 5-1.

Bas kreeg een publiekswissel en werd vervangen door Stijn, die zo ook zijn kampioensminuten mocht maken. Even later floot de goed leidende scheids af en zochten de jongens en meiden elkaar op. Kruiningen toonde zich een sportieve verliezer en feliciteerde de kersverse kampioen. In een spannende competitie met 4 titelkandidaten (ook Kwadendamme en Heinkenszand streden lang mee) is het mooi om op eigen kracht tegen je directe concurrent het kampioenschap binnen te halen en wel met een overduidelijke 5-1 overwinning. De frieten kwamen in deze middagwedstrijd goed van pas en het “We are the champions” klonk uit alle monden. 

 Volgende week om 11.45 uur de laatste (thuis)wedstrijd van de competitie en dan met de kar het dorp op! 

 Ammar, Bas, Camiel, Daan, Dani, Dylan, Kevin, Meike, Mike, Milan, Sacha, Sem, Stijn, Wouter en Zoë van harte met jullie kampioenschap!

 

Aanvullende gegevens