Vandaag onze eerste wedstrijd van het seizoen. Voor Marlan en Quinn betekende dit hun debuut, hun eerste echte wedstrijd. Wij zijn met zn zessen: Jill, Joud, Marlan, Quinn, Semen Stijn. Wij spelen op veld 1 en zijn al bezig met de warming up. De spelers van Wemeldinge zijn er nog niet. Na enige minuten komen ze aan en we horen ze zeggen: “Moeten wij tegen die kleintjes?”. Ja, inderdaad de tegenstanders zijn wel wat groter dan wij,maar wij gaan eens kijken of ze ook kunnen voetballen

 

De wedstrijd begint onder leiding van onze eigen topscheidsrechter Eelco. Het gaat gelijk opwe krijgen wat kansjes en dan scoort Stijn de 1-0. Vervolgens gaat het snel. Wij komen op 20 door een doelpunt van Joud, daarna door Stijn op 3-0. Wemeldinge scoort vervolgens tegen 3-1 en dan krijgt Quinn de bal bij het doel voor zijn voeten en schiet: goal 4-1. De eerste officiële goal van Quinn in zijn eerste wedstrijd. Gefeliciteerd, Quinn!

Het is rust. In de kleedkamer drinken we wat en maken we duidelijke afspraken zoals ons best blijven doen, geen ballen van elkaar afpakken, goed kijken waar de bal is en de belangrijkste: plezier maken!

Wij komen het veld weer op en spelen dus de andere kant op, zowel van Wemeldinge als Apollo is dat nog niet voor iedereen duidelijk maar als dat eenmaal is recht gezet staan de neuzen weer de goede kant op. We gaan beginnen aan de tweede helft.  

Iedereen van ons doet goed zijn best en we zien goede schoten van Joud en Stijn die net niet raak zijnOok zien wij dat Jill, Marlan, Sem en Quinn goed de duels in gaan. Jill die maar net over het doel schiet. Ja, die zogenaamde kleintjes kunnen best voetballen. Vervolgens scoort Stijn en vlak daarna Joud de 5-1 en 6-1. Onze tegenstanders doen ook hun best en scoren 6-2 en 6-3. Joud voor ons de 7-3 en Stijn de 8-3. Het is niet lang meer voor het einde. Wemeldinge krijgt nog wat kansjes maar benut ze niet. Joud maakt de 9-3. Dat is dan ook de eindstand.

Het is tijd om penalty’s te nemen. Joud begint en scoort gelijk. Wemeldinge mist. Sem schiet goed, is alleen net niet raak. Wemeldinge mist vervolgens. Jill schiet hard en gaat er ook niet in. Dan Wemeldinge weer, ja die is raak 1-1. Marlan met een goed schot, deze wordt tegengehouden. Dan scoort Wemeldinge weer. Wemeldinge mist. Dan schiet Stijn raak en is het 2-2. Wemeldinge mist. Quin schiet ook goedgaat er alleen niet in. Nu wordt het toch nog spannend, Wemeldinge schiet maar gaat er niet in. De penalty’s eindigen in 2-2. Goed gespeeld allemaal!

Aanvullende gegevens