Vandaag kwam de trotse koploper van de 4de klasse B op bezoek. Met een ongelofelijk aantal doelpunten voor, waren ze de bus ingestapt naar Zeeland waar ze mochten aantreden tegen Apollo. Voor hun misschien onbekend, dat was Halsteren voor ons zeker niet. Een club waar bij de zondagafdeling veel Zeeuwen voetballen onder leiding van een Zeeuwse trainer die de club snel naar de 3de divisie moet brengen. En ook de zaterdagafdeling is ambitieus en wil zo snel mogelijk uit de 4de klasse. En de ambities zijn te zien aan de selectie. Oud-Halsteren spelers werden overal aangetrokken om dit elftal vorm te geven.

De 1ste uitwedstrijd van het seizoen op Tholen stond op het programma en dan kan het haast niet anders dan dat het dramatisch weer is. Tholen is tenslotte ook geen Ibiza aan de Oosterschelde. De ochtend bood nog perspectief, maar in de middag was het gaan regenen en was er sporadisch nog een zonnestraaltje te zien.

Voordat Waarde op bezoek kwam, stond er voor ons nog een wedstrijd om des keizers baard op het programma. De bekerwedstrijd tegen Luctor Heinkenszand was niet meer voor belang voor ons. Zo kon het dat deze dinsdagavond een combi elftal gestuurd werd naar de nieuwste fusieclub van Zeeland. Spelers met pijntjes werden gespaard en andere die minder minuten hadden gemaakt, konden zo weer wat ritme opdoen.

Eindelijk!! De competitie gaat van start en wel met een uitwedstrijd naar Hansweertse Boys. Voordat het jaarlijkse dweilband festival begint, mocht Apollo er aftrappen voor het seizoen 2017-2018. Een seizoen waarin Apollo gaat proberen de top 3 te bestormen en hopelijk weer mag deelnemen aan de nacompetitie voor promotie.

Een wedstrijd die meer gezien werd als een oefenwedstrijd dan dat het om een bekerwedstrijd ging. Apollo had nog maar eenmaal gespeeld en 1-6 verloren van ODIO en Arendskerke had twee keer verloren en was zodoende ook al kansloos voor de volgende ronde. Dat beloofde in ieder geval twee ploegen die lekker vrij uit kunnen voetballen voordat zaterdag de competitie start. Apollo reist dan naar Hansweert en Arendskerke treedt aan tegen VCK.

Aanvullende gegevens