Nu de overschrijvingstermijn in het amateurvoetbal is verstreken, is het tijd om terug te blikken op het vorige seizoen. De laatste wedstrijd van het seizoen werd meer dan terecht met 1-5 gewonnen op bezoek bij Cadzand. In de eerste helft was Apollo heer en meester maar vergat dat uit te drukken in cijfers, ondanks een doelpunt van Jelle in de 2e minuut gaf het scorebord in de rust 1-1 aan. Na rust een rustiger en goed Apollo. Cadzand was niet meer bij machte om het te belopen en creëerde nauwelijks nog iets.  Apollo lukte dit wel en speelde de wedstrijd met goed voetbal en mooie goals uit.  6 minuten na rust schoot Bas de 1-2 binnen. Marcus tekende voor de 1-3 in minuut 64. Bas maakte zijn 2e van de wedstrijd in de 72 minuut en zette de score op 1-4. Het slotakkoord van voor Jermaine in de 85e minuut na een mooie assist van Bas (ook zijn 2e van de middag),1-5.

 


 Door deze overwinning komt Apollo op een totaal van 30 punten wat uiteindelijk slechts de 12e plaats oplevert.  Echter is het verschil met het linker rijtje (Domburg op plek 7 ) slechts 3 punten.  Het verschil met nummer 13 (Spui) is 18 punten waardoor je mag concluderen dat Apollo bij de grote middenmoot hoort. Hetgeen na afloop van periode 2 niet in de lijn der verwachting lag. Na een wisselvallige bekercampagne stond op 22 september de competitie ouverture tegen Jong Ambon op het programma, dachten we. Vrijdags voor de wedstrijd werd duidelijk dat het veld toch onbespeelbaar was door de droogte waardoor er een ongewenst vrij weekend plaatsvond. Een week later alsnog de 1e wedstrijd van het seizoen. Op de Zuudoek was wel gesproeid waardoor Apollo en Wemeldinge om 14:30 uur konden aftrappen. Na een gelijkwaardige wedstrijd eindigde het duel in een terecht gelijkspel, 1-1. Het verdere verloop van het seizoen kun je als zeer wisselvallig bestempelen.  Vaak werd er onnodig groot verloren door persoonlijke fouten en gebrek aan scherpte terwijl er toch regelmatig aardig tot goed gevoetbald werd. Helaas zorgde de vele noodgedwongen wisselingen in het elftal voor te veel onduidelijkheid waardoor het continue de verkeerde kant opviel.

In de laatste serie wedstrijden kon er gelukkig wel met een vaste kern gespeeld worden en dat was te zien in de resultaten. Met 13 punten uit de laatste 6 wedstrijden zette Apollo een prima serie neer. In deze serie werd alleen ruim verloren van Lewedorpse Boys die uiteindelijk de terechte kampioen zouden worden. Naast Lewedorp wisten ook Goes en Patrijzen te promoveren via de nacompetitie. Vlissingen en Kruiningen degradeerde uit de 3e klasse.  Zeelandia Middelburg en Schoondijke verruilen komend seizoen het zondagvoetbal voor het zaterdagvoetbal. Domburg fuseert met Oostkapelle en verdwijnt uit de 4e klasse waardoor er wederom een sterke 4e Klasse A geformeerd kan worden in het seizoen 2019-2020 waar hopelijk ook Apollo actief in is. Concluderend kunnen we stellen dat Apollo steeds beter is gaan voetballen en dit uiteindelijk heeft laten zien in de laatste fase van dit seizoen. Komend seizoen vinden er dan ook gerichte wisselingen plaats in de selectie om te zorgen dat de ontwikkeling verder voortgezet kan worden.

Arjan Bolink en RJ van der Genugten hebben besloten hun schoenen ( al dan niet tijdelijk) aan de wilgen te hangen.  Jongens bedankt voor jullie inzet de laatste jaren en hopelijk mogen we jullie nog vaak ontvangen als supporter! Afsluitend wil ik graag een ieder bedanken die dit seizoen bij de eerste selectie betrokken is geweest of heeft bijgestaan. Tevens hartelijk dank naar alle bestuursleden, sponsoren , vrijwilligers en supporters.

Tot volgend seizoen!

Jordy Heikens

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Apollo -lebo zaterdag 18-05 
Het is heerlijk voetbalweer en we hebben er zin in! 
Lebo wil graag kampioen worden dus zal er gewonnen moeten worden! 
Maar daar denkt apollo anders over al ik de 3e min een lange bal naar voren waar bas goed op door loopt en hij krijgt de bal ook nog goed voor het doel 
Helaas is jermaine niet snel genoeg om de bal in te schuiven en gaat hij hard voor langs! 
Dit belooft iets! 

Na twee weken rust te hebben gehad wilden we met goede moed onze revanche nemen op Domburg. Daar hebben we bij de vorige uitwedstrijd met 4-2 verloren. Dit mede door een aantal cruciale fouten in de verdediging, het tekort aan scherpte en de samenwerking van het hele team, waar nog veel verbetering te behalen viel, was het team van de tegenpartij in zijn voordeel. 
 
Opstelling:
                    Youri

Roy     Jaimy     Justin     Robin V.
    
      Roan        R J          Jelle

      Jermaine            Bas 
                   
                   Marcus         
 
De wedstrijd begint rommelig. Aan weerskanten zijn er kleine kansen, waarop Apollo in de loop van de eerste helft steeds beter gaat inspelen. Na een aantal goede aanvallen van Apollo lukte het niet om een doelpunt te maken, tot in de 48e minuut waarin Bas goed druk zet en de bal veroverde. Na de 16e versnelde en een schot op het doel poogde die werd geblokkeerd door de verdediger van Domburg. En met geluk voor de voeten van Jermaine terecht komt die hem beheerst erin schiet en de stand voor de rust op 1-0 zet. 

Met het feit dat we deze competitie nog positief willen afsluiten. En in de komende wedstrijden de doelstelling hebben nog de nodige punten te vergaren, stond vandaag onder zomerse temperaturen de wedstrijd Colijnsplaatse Boy’s- sv Apollo ’69 op het programma. 

Een tegenstander die we in het verleden al vaak troffen. Met zoals in de voorbeschouwing te lezen was een gelijkopgaande statistiek qua puntverdeling (4x winst, 4x verlies en 4x gelijk). De thuiswedstrijd eerder dit seizoen werd met 4-6 verloren. Vandaag dus aan ons om deze kater weg te spoelen.

Opstelling:

                   Youri

Roy​    Jaimy​    Justin​    Mitchell

       Jelle​    Robbert-Jan

   Jermaine​    Robin     K​​Bas

          Marcus

De wissels: Daniël, Pascal en Robin B

 

Zaterdag 13 april, tijd voor de wedstrijd tegen wolfaartsdijk 1.

De uitwedstrijd ging kansloos verloren met 5-1, wat we vooral aan onszelf te danken hadden gezien de terechte uitslag toen.  De tegenstander beleefd een goed seizoen en staan op een keurige 6e plaats, waar Apollo pas terug te vinden is op plek 12.

Vandaag dus zaak dat we een beter resultaat en 3 punten halen tegen het hoger geplaatste wolfaartsdijk en zo de lijn door moeten pakken na de goede overwinning op Nieuwland afgelopen week. 

Aanvullende gegevens