Vandaag de derby tegen de buren. Een wedstrijd die vroeger een echte Derby was, maar in de huidige generatie niet meer de beleving heeft als in het verleden. 

Trainer Jordy geeft in zijn voorbespreking aan dat we spelen tegen de nr 2 en dat we echt een kans hebben als er wordt gespeeld met passie, strijd, als team, uitdelen en accepteren en fel op iedere bal. De uitwedstrijd ging verloren met 2-0, maar gezien het spelbeeld was dat onnodig. De volgende spelers gaan van start,

                                                        Joury

                        Mitchell.       Jaimy.           Robin B.      Roy

                            Bas.     Duncan     Jelle     Marcus

                                    Robin K.          Jermaine

wissels, Tom, Pascal, Robin V

 

Duncan de Haas is voor aanvang van de wedstrijd nog ingevlogen na afvallen van aanvoerder Robert-Jan. Hij start direct in de basis. Na het scoren van pupil van de week Fendi Adams kon de wedstrijd van start. Het besproken strijdplan kon na 5 minuten al van tafel Want na 30 seconden scoort Emiel Almekinders al de 0-1 na slecht verdedigen en na 5 minuten is het 0-2 door Sebastiaan la Grand. Apollo kan weer achter de feiten aan lopen. Na deze domper is er een compliment te maken voor de mannen van Apollo want de strijd wordt aangegaan en opgeven is zeker niet het geval. Dit levert in de 24 e minuut dan ook de aansluitingstreffer op door Robin Braam. De 2-2 kan ook zomaar vallen, maar Hoedekenskerke/Kwadendamme mist ook een aantal kansen. Vlak voor rust scoord la Grand zijn 2e en is het gat weer twee doelpunten. Maar de 2-3 valt door een doelpunt van Robin Korsuize en Apollo kan de rust in met zicht op een goed resultaat. Vandaag veel publiek op de Zuudoek wat toch wel erg fijn is. Zij hebben tijdens de rust voldoende te bespreken.

in de rust wordt Duncan nog even behandeld door Leo de Leeuw(bedankt Leo, top!) en kan zo ook de tweede helft verder. In de rust wordt er weer e.e.a. besproken en spreken we af er volledig voor te gaan en de tegenstander het zo moeilijk mogelijk te maken en te knokken voor een resultaat. Dit was een mooi streven, maar helaas. Het beeld in de tweede helft was anders. De tegenstander scoort nog 3x vis 2x la Grand en 1x Emiel Almekinders waarbij de verdediging niet vrijuit gaat.

Apollo kan geen vuist maken, Pascal komt er in voor Duncan die niet verder kan, Robin V komt voor Jermaine en Tom komt nog voor Robin B. Met de inbreng van Robin en Tom zie ik wel meer strijd, felheid, maar dit mag niet meer helpen. Als je persoonlijke fouten maakt tegen een tegenstander als deze kun je niet winnen. Ze zijn een maatje te groot, volwasssen, fel, slim en staan hierdoor bovenaan. Wij willen voetballen, zijn vaak net te lief, missen de slimheid en dat stapje eerder willen zijn. Daarbij missen we dit seizoen steeds weer spelers, hebben we nog niet 1 wedstrijd met dezelfde verdediging gespeeld, scoren en we moeilijk. Wel zie ik vanaf de zijlijn dat er progressie is in het spelsysteem, wil iedereen er voor gaan en wil men steeds meer voor elkaar en als team knokken maar lukt het vaak net niet en lopen we dan achter de feiten aan..

Zaterdag gaan we naar Nieuwland, dan Wolfaartsdijk, Colijn, Domburg, Lebo en Cadzand wat volgens mij minimaal 11 punten moet opleveren en bij wat meer scoringsgeluk en verdedigend optreden zelfs meer. Een mooie seizoensafsluiting ligt gewoon in het verschiet. Volgende week zal Bas het gebeuren beschrijven.

Mario

Aanvullende gegevens