Vandaag de wedstrijd Nieuwland - Apollo.
 
Na toch wel 2 teleurstellende wedstrijden achter elkaar te hebben gehad met veel doelpunten tegen,
Was het vandaag de taak om maar weer eens te laten zien dat we wel degelijk aardig kunnen voetballen en zo een goed resultaat neer te zetten.
De volgende mannen mogen het gaan doen vandaag. 
Op doel Youri. Van links naar rechts in de verdediging Mitchell, Jaimy, Justin en Roy.
Het middenveld bestaat uit Marcus, Robbert-Jan, Jelle en Bas. Op de nr 10 staat Robin K,
En in de spits onze eenzame strijder Jeffrey.
 
Tijdens de warming up werd al snel duidelijk dat de scheidsrechter van vandaag meneer W Grinwis behoorlijk op zijn strepen zou gaan staan. 
Omdat namelijk ook Nieuwland zijn thuiswedstrijden in blauw wit spelen en dus ook blauwe sokken en broekjes hebben moesten wij maar even een ander tenue aan.
Aangezien wij al jaren zo onze uitwedstrijden tegen een andere blauwe spelen, Wij gewoon onze gele shirts aan mogen en we wel onze vaste sokken en broekje aan mogen, Vond deze scheids het niet kunnen dus moesten we het rode uit tenue aan van Nieuwland. Bedankt voor het lenen.
 
Na deze toch wel beetje gekke voorbereiding was het tijd voor de wedstrijd, En wat is er nu mooier dan winnen in het tenue van de tegenstander.
In het begin een redelijk gelijk opgaande wedstrijd, En het werd al snel duidelijk dat net als in de thuiswedstrijd Nieuwland de ballen zodra ze maar kunnen naar voren pompen om zo met lange ballen in de zestien gevaarlijk te worden.
Waar Apollo het niet van moet hebben en dus proberen te voetballen en wat vandaag zeker de eerste helft behoorlijk goed lukte.
Was de eerste kans nog wel voor Nieuwland wat gelukkig geen doelpunt opleverde, De eerste de beste aanval over best wat schijven van Apollo komt de bal aan de rechterkant bij Jeff terecht, Die ziet op zijn beurt de meegelopen Jelle geheel vrijstaan en die schuift de bal keurig langs de doelman van Nieuwland.
0-1 voor das ook wel weer eens lekker en verdiend. Nu uitbouwen zou je denken en de mogelijkheden zijn er ook voor om de stand naar 0-2 te tillen maar helaas ontbrak het geluk aan onze zijde.
Dan eigenlijk uit het niets de 1-1. 
Waar Nieuwland wel gevaarlijk was uit vrije trappen en corners omdat ze simpel weg niet goed verdedigt worden, Valt dan uit zo een corner zomaar de 1-1.
Een prima genomen corner kan zomaar worden binnen geschoven door een speler van Nieuwland. Helaas kunnen we weer opnieuw beginnen.
Nieuwland krijgt nog wel een grote kans maar Youri gooit heel zijn lichaam in de strijd en krijgt zo de bal ongelukkig in zijn gezicht geschoten, Wat rest is een corner voor Nieuwland, En een mooi blauw oog voor onze doelman. Speelt er toch nog iemand van Apollo in het BLAUW vandaag. 
Gelukkig blijven wij ook goed voetballen en zo dus weer kansen krijgen om op voorsprong te komen.
Dat gebeurd ook door Jeff, hij krijgt de bal in de zestien en gaat een een tweetje aan met Bas, Jeff krijgt de bal vervolgens terug en knalt de bal in het doel.
1-2 voor Apollo. Niet veel later dan ook maar gelijk de 1-3 er achteraan, Roy onze rechtsback is ook een keertje op de helft van de tegenstander en hij wordt de diepte ingestuurd door Bas. Roy als een echte rechtsbuiten schiet vanaf rechts toch wel heel beheerst de 1-3 tegen de touwen. En maakt zo dus zijn eerste voor Apollo, Dat er nog maar meer mogen volgen.
 
Rust.
 
In de rust is de blijdschap groot en waakt Jordy voor dat we er al zijn, En dat is nu net waar het nog wel eens fout gaat omdat we vaak niet scherp uit de kleedkamer komen. Maar dat is vandaag gelukkig niet het geval. Daniel komt erin voor Mitchell omdat hij de eerste helft een gele kaart heeft gekregen en Jordy geen risico wil lopen op een mannetje minder in het veld.
 
 
De 2 de helft was van een beduidend minder niveau dan de eerste helft van Apollo kant. Waar het de eerste helft nog wel lukte om te voetballen vanaf eigen helft moest nu wel de lange bal gespeeld worden omdat Nieuwland ons al vroeg vast zetten. Uit wederom een corner voor Nieuwland valt dan met nog een kwartier op de klok de 2-3. Weer staan we te slapen achterin en zo krijgt Nieuwland toch weer onnodig hoop op een een goed resultaat. Waar Apollo  het eigenlijk beetje kwijt is krijgt Nieuwland 2 mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen maar dat gebeurd gelukkig niet.
Roan die ingevallen was voor Marcus krijgt nog een grote mogelijkheid op de 2-4 maar hij raakt de bal verkeerd en zo rolt de bal langs de verkeerde kant van de paal.
Dan krijgt Apollo met een beetje geluk een penalty, De scheidsrechter die eigenlijk alleen maar tegen Apollo was en veel niet zag of hoorde heeft de handsbal van een verdediger goed gezien. Was het nog de vraag waar de bal moest liggen want ze hebben op Walcheren blijkbaar geen stip maar een kruis van een meter. Het publiek van Nieuwland wat al een hele wedstrijd commentaar had richting Apollo, [En sommige van hen eens moeten gaan nadenken  waar ze mee bezig zijn en anders gewoon lekker in het bejaardenhuis blijven]. Probeerden Jeffrey nog uit zijn concentratie te brengen maar gelukkig schoot Jeff  de bal keurig in het netje, En stelde zo de overwinning veilig. Bas werd nog gewisseld voor de onder 19 spelende Maarten en hij mocht 5 minuten voor tijd zijn debuut maken voor Apollo. 
 
Volgende week komt Wolphaartsdijk naar S´gravenpolder en daar hebben we nog wat recht tegen te zetten want de uitwedstrijd ging kansloos verloren met 5-1
Dat verslag kunt u lezen door de eerste doelpuntenmaker van vandaag Jelle
 
20190407 201411

Aanvullende gegevens