Zaterdag 13 april, tijd voor de wedstrijd tegen wolfaartsdijk 1.

De uitwedstrijd ging kansloos verloren met 5-1, wat we vooral aan onszelf te danken hadden gezien de terechte uitslag toen.  De tegenstander beleefd een goed seizoen en staan op een keurige 6e plaats, waar Apollo pas terug te vinden is op plek 12.

Vandaag dus zaak dat we een beter resultaat en 3 punten halen tegen het hoger geplaatste wolfaartsdijk en zo de lijn door moeten pakken na de goede overwinning op Nieuwland afgelopen week. 

 Dat gebeurt in de volgende opstelling:

Youri op de goal

In de verdediging van links naar rechts, Daniel, Justin, Jaimy en Roy.

Op het middenveld van links naar rechts Jermaine, Jelle, RJ, Robin K en Roan.

En vanvoor Jeffrey.

De wedstrijd begint en wolfaartsdijk dringt meteen aan wat leidt tot de openingsgoal in minuut 6.  0-1 en pas 6 minuten gespeeld, we lopen weer achter de feiten aan. Wolfaartsdijk is de hele eerste helft de bovenliggende partij en de 0-2 valt dan ook nog voor rust. Nadat de eerste goal voor 0-2 nog was afgekeurd wegens buitenspel, viel de volgende bal binnen 30 seconden alsnog in het netje en zo was het alsnog 0-2. Veel verder als een kans voor Jermaine komt Apollo niet en gelukkig staat het vizier van wolfaartsdijk ook niet op scherp waardoor we rusten met 0-2.

Na de thee een ander apollo, met veel strijd dat wordt gecombineerd met goed voetbal bij vlagen. Apollo is nu veel sterker als wolfaartsdijk dat er nauwelijks nog uit komt.  Apollo wisselt en wordt nog sterker terwijl wolfaartsdijk na de wissels alleen nog maar meer achteruit gaat lopen. Dan in de 67e minuut, een vrije trap op een meter of 20 van het vijandelijk doel. Robin gaat erachter staan en schiet de bal keurig achter de keeper, 1-2. Apollo drukt nu door en krijgt een paar grote kansen op de verdiende 2-2. De 2-2 valt dan toch nog, in de 83e minuut. Een scrimage in de 16 waarbij de keeper de bal loslaat wordt door Jeffrey afgemaakt. Beide ploegen krijgen nog een gigantische kans voor de 3-2/2-3 maar dat is aan beide niet besteed.

Zo fluit de goed fluitende scheids na 94 minuten af en eindigt de wedstrijd in een terecht 2-2  gelijkspel.  beide ploegen waren een helft beter en zo pakken we pas ons eerste (!) punt tegen een ploeg uit het linkerrijtje. Zaak om dit volgende week 4 te laten worden. Dan tegen een ploeg die 7e staat, met 28 punten.

Volgende week dus Colijnsplaatse boys 1, waar we nog wat goed tegen te maken hebben. Die wedstrijd eindigde toen in 4-6, waarbij deze nederlaag totaal onnodig was. Hoe deze wedstrijd verliep kunt u lezen in het verslag van goodold Daniel Scheele.

Aanvullende gegevens