Met het feit dat we deze competitie nog positief willen afsluiten. En in de komende wedstrijden de doelstelling hebben nog de nodige punten te vergaren, stond vandaag onder zomerse temperaturen de wedstrijd Colijnsplaatse Boy’s- sv Apollo ’69 op het programma. 

Een tegenstander die we in het verleden al vaak troffen. Met zoals in de voorbeschouwing te lezen was een gelijkopgaande statistiek qua puntverdeling (4x winst, 4x verlies en 4x gelijk). De thuiswedstrijd eerder dit seizoen werd met 4-6 verloren. Vandaag dus aan ons om deze kater weg te spoelen.

Opstelling:

                   Youri

Roy​    Jaimy​    Justin​    Mitchell

       Jelle​    Robbert-Jan

   Jermaine​    Robin     K​​Bas

          Marcus

De wissels: Daniël, Pascal en Robin B

 

Na een gelijk opgaande start van de wedstrijd, waarin het spel wat over en weer ging, zonder dat er enig gevaar ontstond. Was daar ineens een grote kans voor Apollo, na een goede aanval werd er voorgegeven en Marcus kon de bal goed inkoppen, deze verdween alleen niet achter de keeper. Een minuut later was het Colijn dat uitbrak en één op één met Youri kwam te staan, het schot belande naast de goal. Na deze kans kantelde het spel meer en meer in het voordeel van Apollo. 

Na een kansje van Marcus, verrichte de keeper van Colijn nog op een schot van Bas. Maar in de 24 minuut was het dan toch raak. Bas werd diep gestuurd en maakte beheerst de 0-1. Het gevaar wat altijd na de euforie van een doelpunt waakt, werd gelijk weggedrukt. Een aantal minuten later was het Jelle die de bal onderschept, kan doorpassen en Marcus die de bal mooi binnenschuift 0-2!

Na de 0-2 begint er iets van verslapping te ontstaan. Colijn is feller in de duels en krijgt zomaar in het laatste kwartier van de wedstrijd 3 á 4 grote kansen op de aansluitingstreffer, deze blijft echter uit. Zodoende wordt er gerust met een 0-2 voorsprong voor Apollo!

In de rust wordt Roy gewisseld voor Daniël die zijn vertrouwde linksback plaats inneemt, waardoor Mitchell verhuisd naar de rechterkant van de verdediging.

De tweede helft begint voor Apollo beter dan dat ze de eerste helft eindigden. Er is weer meer felheid en er wordt bij vlagen lekker getikt. Hieruit komt vlak na rust via een mooi opgezette aanval via diverse schijven de 0-3 waarvan Jermaine het eindstation is.

Al snel in het tweede bedrijf moet Robin K zich laten wisselen, Pascal neemt zijn plaats op het middenveld in. Met een stand van 0-3 lijkt de wedstrijd toch wel gespeeld te zijn. Dit was terug te zien aan het spel van Apollo wat slordiger werd. Colijn profiteerde en maakte de 1-3. Niets aan de hand, maar Colijn begon er weer iets in te geloven. Toch resulteerde dit niet echt in veel uitgespeelde kansen. 

Robin B komt het veld in voor Jermaine, om zo de verdediging te versterken en de 1-3 veilig te stellen.

In de 80e minuut krijgt Colijn een vrije trap rond de 20 meter. Er wordt aangelegd voor een schot, deze beland in de goed opgestelde muur van Apollo die binnen de 16 staat. De scheidsrechter fluit voor een handsbal. Echter was hier geen sprake van een uitgestoken hand. In de 4e klasse hebben we dan toch de pech dat er geen VAR aanwezig is, die had anders beoordeeld… conclusie, penalty en Colijn maakt de aansluitingstreffer 2-3.

Gelijk na de aftrap volgt er een aanval van Apollo. Bas duikt de 16 van de tegenstander in en de scheidsrechter fluit… penalty! Een goed makkertje? In dit geval waren we in ieder geval blij dat er geen VAR aanwezig was. Marcus gaat achter de bal staan en maakt de 2-4. Zo hebben we dan toch de winst binnen kunnen halen! Op naar de volgende 3 punten. 

De volgende tegenstander is Domburg. Deze wedstrijd spelen we thuis, het verslag daarvan komt van de man die vandaag twee keer het net wist te vinden Marcus.  

Aanvullende gegevens