Nu de overschrijvingstermijn in het amateurvoetbal is verstreken, is het tijd om terug te blikken op het vorige seizoen. De laatste wedstrijd van het seizoen werd meer dan terecht met 1-5 gewonnen op bezoek bij Cadzand. In de eerste helft was Apollo heer en meester maar vergat dat uit te drukken in cijfers, ondanks een doelpunt van Jelle in de 2e minuut gaf het scorebord in de rust 1-1 aan. Na rust een rustiger en goed Apollo. Cadzand was niet meer bij machte om het te belopen en creëerde nauwelijks nog iets.  Apollo lukte dit wel en speelde de wedstrijd met goed voetbal en mooie goals uit.  6 minuten na rust schoot Bas de 1-2 binnen. Marcus tekende voor de 1-3 in minuut 64. Bas maakte zijn 2e van de wedstrijd in de 72 minuut en zette de score op 1-4. Het slotakkoord van voor Jermaine in de 85e minuut na een mooie assist van Bas (ook zijn 2e van de middag),1-5.

Door deze overwinning komt Apollo op een totaal van 30 punten wat uiteindelijk slechts de 12e plaats oplevert.  Echter is het verschil met het linker rijtje (Domburg op plek 7 ) slechts 3 punten.  Het verschil met nummer 13 (Spui) is 18 punten waardoor je mag concluderen dat Apollo bij de grote middenmoot hoort. Hetgeen na afloop van periode 2 niet in de lijn der verwachting lag. Na een wisselvallige bekercampagne stond op 22 september de competitie ouverture tegen Jong Ambon op het programma, dachten we. Vrijdags voor de wedstrijd werd duidelijk dat het veld toch onbespeelbaar was door de droogte waardoor er een ongewenst vrij weekend plaatsvond. Een week later alsnog de 1e wedstrijd van het seizoen. Op de Zuudoek was wel gesproeid waardoor Apollo en Wemeldinge om 14:30 uur konden aftrappen. Na een gelijkwaardige wedstrijd eindigde het duel in een terecht gelijkspel, 1-1. Het verdere verloop van het seizoen kun je als zeer wisselvallig bestempelen.  Vaak werd er onnodig groot verloren door persoonlijke fouten en gebrek aan scherpte terwijl er toch regelmatig aardig tot goed gevoetbald werd. Helaas zorgde de vele noodgedwongen wisselingen in het elftal voor te veel onduidelijkheid waardoor het continue de verkeerde kant opviel.

In de laatste serie wedstrijden kon er gelukkig wel met een vaste kern gespeeld worden en dat was te zien in de resultaten. Met 13 punten uit de laatste 6 wedstrijden zette Apollo een prima serie neer. In deze serie werd alleen ruim verloren van Lewedorpse Boys die uiteindelijk de terechte kampioen zouden worden. Naast Lewedorp wisten ook Goes en Patrijzen te promoveren via de nacompetitie. Vlissingen en Kruiningen degradeerde uit de 3e klasse.  Zeelandia Middelburg en Schoondijke verruilen komend seizoen het zondagvoetbal voor het zaterdagvoetbal. Domburg fuseert met Oostkapelle en verdwijnt uit de 4e klasse waardoor er wederom een sterke 4e Klasse A geformeerd kan worden in het seizoen 2019-2020 waar hopelijk ook Apollo actief in is. Concluderend kunnen we stellen dat Apollo steeds beter is gaan voetballen en dit uiteindelijk heeft laten zien in de laatste fase van dit seizoen. Komend seizoen vinden er dan ook gerichte wisselingen plaats in de selectie om te zorgen dat de ontwikkeling verder voortgezet kan worden.

Arjan Bolink en RJ van der Genugten hebben besloten hun schoenen ( al dan niet tijdelijk) aan de wilgen te hangen.  Jongens bedankt voor jullie inzet de laatste jaren en hopelijk mogen we jullie nog vaak ontvangen als supporter! Afsluitend wil ik graag een ieder bedanken die dit seizoen bij de eerste selectie betrokken is geweest of heeft bijgestaan. Tevens hartelijk dank naar alle bestuursleden, sponsoren , vrijwilligers en supporters.

Tot volgend seizoen!

Jordy Heikens

Aanvullende gegevens