Vandaag staat Oostburg op het programma. Het eerste beker duel dit seizoen. Om half 1 verzamelen was de bedoeling maar daar dacht Youri Bal deze keer anders over. Meneer zat nog in Den Bosch op dat moment en dacht dat het 3uur verzamelen was. Dus hij plakgas rechtstreeks richting Oostburg. Het was een redelijk lange rit en kwamen voorbij leuke dorpjes waar we nog nooit van hadden gehoord. Onder andere Turkije en Cathelijnse schans. Eenmaal aangekomen liepen wat jongens het veld op om het droge gras te bekijken. 

De opstelling van vandaag is als volgt:

Michel op doel, Mitchel, David, Justin en Robin V achterin. Roy, Jelle, Robin k en Timo op het middenveld. Jermaine en Moreno met z’n 2en voorin.

 

Binnen 2 minuten komt Apollo al op 0-1 door een mooie bal over de verdediging van Jermaine op de diepgaande Moreno die de bal tegendraads in de linkerhoek schiet. Nog geen 10 min later word Jermaine neergelegd in de 16 na een mooie dribbel. Een penalty voor Apollo die word ingeschoten door Moreno die na 10min zijn 2de van de middag maakt. Apollo is lekker fel en winnen veel duels waardoor ze in de omschakeling erg sterk zijn. Zo ontstaat ook de derde goal door een diepte bal van Timo op Moreno die op snelheid de sprint wint van de laatste man en de keeper voorbij loopt en hem met zijn linker binnenschuift. Een zuivere Hattrick voor hem. 0-3 voor rust staat het dan. Een goede uitgaanspositie voor de 2de helft.

Oostburg moest na rust wat terug doen en dat deden ze ook. Binnen 5min komen ze op 1-3 en kregen ze weer een beetje hoopOostburg kreeg nog wat gevaarlijke kansen maar konden geen doelpunt maken. In de 69ste min scoortMoreno na een fout in de verdediging zijn 4dedoelpunt van de wedstrijd. Een minuut later beslist Apollo de wedstrijd al helemaal als Jermaine de doelman uit zijn goal ziet staan en hem van 40 meter over hem heen schiet. Een prachtig doelpunt en de 1-5 op het scorebord. Oostburg kreeg nog een rode kaart door een goede actie van Moreno die geblokt werd waardoor zijn tegenstander zijn 2de gele kaart kreeg. 

Een sterke en effectieve overwinning van Apollo met veel passie en strijd. Hopelijk kunnen we dit doorzetten in het verloop van dit seizoen.

De pen overhandig ik aan Roy voor het verslagje over het volgende bekerduel tegen Luctor Heinkenszand..

Aanvullende gegevens