Zaterdag 7 september, het bekerduel met V.V. Luctor Heinkenszand staat op het programma. Een ploeg die dit seizoen uit zal komen in de 3e klasse en zich hiervoor versterkt heeft met een aantal goede spelers van buitenaf. Kortom; een gevaarlijke ploeg, waar wij als Apollo een lastige kluif aan zullen hebben. Ondanks dat wij op papier minder zijn dan onze tegenstander, blijft de bal rond en is dus alles mogelijk.

 

We starten in de volgende opstelling:

​​             Marcus               ​​Jermaine

               Timo​​​    Roy   Jelle​​    Roan

    Mitchel​       Justin         David          Jaimy

                            ​​Ramon

Waar wij in de kleedkamer hebben afgesproken om 120% te geven om een mooi resultaat te halen, worden wij na 15 seconden al verrast en krijgen wij de 0-1 om de oren. Geen goed begin, maar een wedstrijd duurt 90 minuten, dus technisch gezien is er nog van alles mogelijk.

Koppies omhoog en doorvoetballen, helaas blijkt het lastig om tegen de sterke ploeg uit Heinkenszand kansen te creëren. Ze zetten hoog druk, waardoor wij er voetballend niet uit komen. We spelen veel de lange bal, maar krijgen het niet voor elkaar om dit om te zetten in kansen. Enerzijds is het natuurlijk de hoge druk van Luctor die dit veroorzaakt, anderzijds ontbreekt het aan “durf”. 

Tot ongeveer de 30e minuut weten wij het als collectief goed dicht te houden, maar moeten wij toch een 2e tegendoelpunt incasseren. Een voorzet van de rechterkant wordt stijf in de kruising gekopt.. mooi doelpunt! Helaas wel van onze eigen verdediger. Niks aan te doen, koppies omhoog en doorvoetballen. 

Even lijkt het alsof we de 0-2 achterstand meenemen naar de kleedkamer, maar op slag van rust worden wij toch voor 3ekeer verrast; 0-3. 

In de rust vinden er bij Luctor 3 wissels plaats en bij Apollo 1. Roy verlaat het veld, waar Robin V. zijn positie over zal nemen. 

De 2e helft; een helft waarin wij met durf en geloof moeten gaan voetballen. Verliezen van een veelbelovende 3eklasser is niet erg, zolang je er maar alles aan hebt gedaan om een positief resultaat te behalen. Met deze boodschap tussen de oren, wordt er aan het begin van de 2e helft aardig gevoetbald. Grote kansen worden niet gecreëerd, maar het spel speelt zich regelmatig af op de helft van Luctor. Helaas is het eerstvolgende doelpunt dat valt niet voor ons; het wordt 0-4. 

In de 60e minuut verlaat Timo het veld en komt Pascal binnen de lijnen, waar 10 minuten later; in de 70e minuut, Jermainehet veld verlaat met Jeffrey als zijn vervanger. 

Ondanks de verse krachten, kunnen wij niet voorkomen dat de 0-4 achterstand groter wordt en valt ook 10 minuten voor tijd de 0-5. 

Ondanks de 0-5 nederlaag, hebben wij tijdens deze wedstrijd ook enkele goede momenten laten zien en nemen wij een aantal leerpunten mee naar de volgende wedstrijd; uit naar de Colijnsplaatse Boys, waar wij hopelijk een positief resultaat gaan behalen. 

Het verslag hiervan zal geschreven worden door Justin

Aanvullende gegevens