Zaterdag 14 september

V.V. Colijnsplaatse boys 1 – SV Apollo 69 1

Vandaag stond de laatste bekerwedstrijd voor dit seizoen op het programma. Nadat iedereen zich op tijd had verzameld op het sportpark konden we vertrekken naar Colijnsplaat. Eenmaal aangekomen lag de grasmat er keurig bij en ook het zonnetje was goed aanwezig. Genoeg factoren voor een mooie wedstrijd.

 

De volgende 11 namen mochten verschijnen aan de aftrap:

          Marcus​​          David​​          Jermaine

          Jelle         Robin K.      Pascal

     Robin V​​      Justin​      Jaimy​​      Mitchel

                              Youri

Op de bank beginnen vandaag: Roan, Roy en Timo.​​​​​​

Het doel van vandaag was duidelijk, winnen en de 3 punten mee nemen naar de Zuudoek, hierdoor konden we volgende week met een goed gevoel de competitie beginnen waarbij we het op mogen nemen in en tegen Hansweert.

Apollo wist wat hen te doen stond en begon meteen goed aan de wedstrijd, dit betaalde zich meteen uit in een hoekschop. Jelle ging achter de bal staan en slingerde de bal voor de goal waardoor Pascal de 0-1 voor zijn rekening kon nemen. Apollo bleef vervolgens veel in balbezit waarbij het meerdere kansen wist te creëren, maar wist dit nog niet om te zetten in een extra doelpunt. 

In de 26e minuut kreeg Apollo na een goeie actie een vrije trap. Nadat we aan het begin van het seizoen allemaal varianten hadden bedacht ging Robin Korsuize achter de bal staan. Nadat de muur op de juiste afstand stond schoot Robin hem in 1 keer met wat hulp van de muur in de linkerbovenhoek waardoor hij de score op 0-2 bracht. Apolo bleef druk geven op Colijn wat zorgde voor nog meer kansen.

Zo was het in de 31e minuut David die goed doorging op de keeper en de bal klaar legde op Marcus die vervolgens weer Robin Korsuize wist te vinden die daardoor zijn 2e van de middag maakte. Met de 0-3 op het scorebord gingen we de Rust in. 

In de rust werd duidelijk dat we vooral rustig moesten blijven en niet te snel de lange bal moesten hanteren. Ook Colijn had het een en ander besproken waardoor wij meer onder druk kwamen te staan en hierdoor alsnog te snel de lange bal gingen spelen. Apollo kwam niet goed uit de rust. We waren niet fel genoeg en dit resulteerde dan ook in een ongelukkige eigen goal die via de kluts zo binnen viel 

Na de Tegengoal pakte Apollo het gelukkig weer goed op. Roan en Roy waren ondertussen ook ingevallen en Apollo bleef geduldig op zoek naar de 1-4. Uiteindelijk in de 80eminuut vond Jermaine het net nadat hij een aantal spelers van Colijn had voorbij gespeeld schoot hij de bal tegen de touwen, waardoor hij de eindstand bepaalde op 1-4. 

Ondanks de 1-4 overwinning moeten we proberen om beter uit de kleedkamer te komen. Ondanks dat een prima pot waarbij we trots terug kunnen kijken op deze bekerronde waarbij we een 2e plek hebben behaald in de poule achter Luctor/Heinkenszand. We kunnen met een goed gevoel de competitie beginnen volgende week. Hoe het in en tegen Hansweert is gegaan kunt u lezen in het verslag van Jelle Goeree

Justin Schaalje

Aanvullende gegevens