Zaterdag 21 september 2019, de competitie gaat eindelijk weer van start voor Apollo 1.

Na een goede voorbereiding met als afsluiter een goede bekerklassering, wacht in de eerste competitiewedstrijd Hansweertse Boys 1. Deze ploeg heeft een lastig jaar achter de rug met terugtrekking uit de competitie afgelopen seizoen als gevolg. Met enkele nieuwe (jeugd-)spelers proberen ze het nu opnieuw. Ook Apollo 1 heeft een vrij moeizaam seizoen(op sportief vlak) achter de rug en gaat nu proberen de goede voorbereiding een vervolg te geven.

 

Dat doen ze in de volgende opstelling:

                   Youri

Roy       Justin     David       Mitchel

Roan    Jelle     Robin K(c)     Timo

        Moreno            Jermaine

Als wissel starten Pascal, Robin V, Marcus en Jaimy.

De wedstrijd start en al snel wordt duidelijk dat het weleens een zware wedstrijd kon worden.

Apollo speelt erg pover en de taken worden niet altijd goed uitgevoerd, waardoor Hansweert een aantal keer gevaarlijk kan worden door een counter. Hansweert trekt zich terug en Apollo valt aan maar de eindpass ontbreekt vaak net of is onvoldoende. Apollo gaat te veel mee in het fysieke spel van Hansweert, wat bij hen soms net over het randje gaat. De scheids anticipeert hier echter prima op en fluit een goede wedstrijd. Rond de 25e minuut een vervelend moment voor Roy. In een ogenschijnlijk onschuldig duel gaat hij door zijn knie en moet gewisseld worden. Later bleek dit dusdanig ernstig te zijn dat we Roy een hele poos kwijt zullen zijn met een zware knieblessure, beterschap Vito. Hij wordt vervangen door Robin V. De rust lijkt gehaald te worden met een teleurstellende 0-0, maar gelukkig is daar Moreno(of Romano) die in de 44e minuut de bevrijdende 0-1 maakt.

In de rust is het voor iedereen duidelijk dat het een stuk beter moet en kan. 

In de tweede helft speelt Apollo een stuk beter. Hansweert komt er op wat afstandsschoten na nog maar sporadisch uit. Intussen zijn Pascal en Marcus in de ploeg gekomen voor Roan en Jermaine. Het is wachten op de 0-2 en die valt in de 78e minuut. Robin dacht ik, geeft een lange bal op David die de bal netjes in het doel schiet. Het verzet lijkt gebroken en nog geen 5 minuten later scoort opnieuw David en maakt het 0-3. Na nog wat onbenutte mogelijkheden om de score hoger te laten uitvallen fluit de scheids voor het einde. 

Een matige wedstrijd maar wel met de 3 punten en de 0 gehouden dus toch tevreden gezichten op het teamuitje later die avond, waar aan de teambuilding werd gewerkt. Een leuke avond waar de Chinees binnen een kwartier werd weggebunkerd en het spannende bierpong toernooi gewonnen werd door Ramon en Moreno, zelfs de uitblinkende Mario Schaalje werd aan de zegekar gebonden. Het tafelvoetbal werd uiteindelijk door Pascal en Marcus gewonnen. In een emotioneel interview na afloop gaf Pascal uitzinnig van vreugde aan het verslag te willen schrijven van de wedstrijd tegen Kruiningen, de medekoploper na afgelopen speelronde.

Dus bij deze, na zo een overwinning verdien je dat, succes!

Aanvullende gegevens