Zaterdag 28 september was Sportpark De Zuudoek het decor van de kraker in de vierde klasse. Na 1 wedstrijd stonden vv Kruiningen en sv Apollo’69 op een gedeelde eerste plaats in de vierde klasse B. Apollo deelde weliswaar een jantje uit aan Hansweertse Boys, maar tegen de Geel-zwarten zou er uit een ander vaatje getapt moeten worden.

Trainer Jordy Heikens stuurde de volgende elf namen het veld in: Youri Bal, Jaimy Ijzer ©, Robin Korsuize, Justin Schaalje, Mitchel meijer, Roan Kole, Duncan de Haas, Jelle Goeree, Marcus Joosse, Jermaine van Aerde en David Tolhoek. De bank werd bezet door Robin Vermeulen, Timo Copal en Pascal Korsuize. Door blessures waren Roy Remijn en Colin Tolhoek vandaag niet inzetbaar.

 

Nadat Jill Harthoorn (naar verluid een groter talent dan haar vader) de bal op ‘Pino-achtige’ wijze in het doel had gewerkt, was het tijd voor de aftrap. Het begin was niet zoals we gehoopt hadden. Na 5 minuten moest Youri de bal al uit het netje vissen na een zuiver afstandsschot van Kruiningen. Na de goal kreeg Apollo wat meer grip op de wedstrijd en voetbalde het aardig mee. Dat resulteerde dan ook na 22 minuten spelen in de 1-1. David Tolhoek knokte zich goed vrij na een lange bal van Robin Korsuize, omspeelde de keeper en legde de bal in het doel. 

Dan kabbelt de wedstrijd voort en gaat het spel op en neer. Na een schitterende tiki-taka aanval zet Duncan Roan vrij voor de keeper. Helaas krijgt Roan de bal niet voorbij de keeper. In de 41e minuut klungelt Apollo achterin en maakt Kruiningen de 1-2. Dat is dan ook de ruststand.

In de tweede helft zijn de verschillen meer zichtbaar. Kruiningen oogt scherper en Apollo komt er nog maar nauwelijks aan te pas. In de 62e minuut wordt het dan ook 1-3, wat voor Apollo de nekslag betekende. Kruiningen liep verder uit naar 1-5. Een minuut voor tijd kopte Justin Schaalje nog de 2-5 knap binnen via de binnenkant van de paal, maar meer dan dat zat er niet in.

Ondanks de nederlaag hebben was het een leerzame wedstrijd. We hebben vooral in de eerste helft laten zien dat we voor niemand bang hoeven te zijn in deze competitie en gewoon ons eigen spel moeten blijven spelen. 5 oktober nemen we het thuis op tegen Rillandia. Het verslag van die wedstrijd komt uit de pen van onze nieuwe spits David Tolhoek ✍️

In die wedstrijd hopen wij natuurlijk weer te kunnen rekenen op jullie steun! 

Aanvullende gegevens