Vandaag de wedstrijd tegen de ongeslagen nummer 1 van de competitie. Na de 0-8 overwinning op Wolphaartsdijk zat het met het vertrouwen wel goed in de ploeg. We wisten dat het niet makkelijk zou worden vandaag, maar we geloofden zeker dat we ook in deze wedstrijd een resultaat konden behalen.
 
Jordy Heijkens stuurde de volgende 11 namen de wei in:
 
Youri Bal, Jaimy Ijzer, Justin Schaalje, Robin Korsuize, Mitchel Meijer, Jelle Goeree, Roan Kole, Pascal Korsuize, Marcus Joosse, Jeffrey Otte en Timo Copal. Jeffrey Otte speelde al 89 minuten bij het tweede alvorens hij aan de aftrap verscheen na een blessure (opgelopen in de warming up) bij Duncan de Haas. Petje af voor Jeffrey, die deze dag dus 149(!) minuten maakte. De bank werd bezet door Ramon Schouwenaar, Robin Vermeulen, Jeriel De Wilde en Colin Tolhoek.
 
Dan de wedstrijd. Apollo was gewaarschuwd voor het lopende middenveld van SPS. Toch was het binnen het kwartier al twee keer raak, omdat het gewoonweg niet stond op het middenveld. 0-2 stond er na een kwartier al op het scorebord. Dat kon Jelle Goeree niet aanzien en hij besloot van een meter of 30 de trekker over te halen om zo de 1-2 ruststand op het bord te schieten. Dat gaf de ploeg moed en Apollo kwam beter in het spel. Het middenveld stond in deze fase wel goed en dat was gelijk te zien aan het spelbeeld. Apollo kwam beter in de wedstrijd en had zowaar even de overhand. SPS hield echter de 1-2 voorsprong vast tot de rust. 
 
In de rust werd ons vertelt dat het zo slecht helemaal niet was. Het eerste kwartier is jammer, maar hoe we het daarna als groep oppakten is goed om te zien. Dat moesten we de tweede helft blijven doen. Echter verliep de tweede helft niet zoals wij gehoopt hadden. De 1-3 lag er te snel in. Apollo probeerde het nog wel, maar kon geen vuist maken. Uiteindelijk liep SPS nog uit tot een geflatteerde 1-4 overwinning. Een verdiende overwinning voor de mannen uit Poortvliet. Wij kunnen uit deze wedstrijd wederom meenemen dat we van elke tegenstander moeten kunnen winnen, aangezien we in sommige fases van de wedstrijd gewoon de overhand hadden. Dat moeten we proberen 90 minuten vast te houden. Dat gaan we proberen tegen DWO, een verslag van die wedstrijd komt uit de pen van Marcus Joosse!
 
Groeten, Duncan de Haas

Aanvullende gegevens