Op zaterdag 9 november stond er weer een thuiswedstrijd op het programma. 

Deze keer tegen het altijd lastige Wemeldinge. Wat ook lastig is voor Apollo is om een thuis wedstrijd te winnen. De laatste overwinning op de Zuudoek was op 11 mei. Gelukkig doen we het wel goed in de uitwedstrijden en hebben we op vreemd gebied geen enkel puntverlies geleden dit seizoen. 

De opstelling gaat als volgt:

                                                                Youri

                           Jaimy          Robin           Justin               Mitchel

                                            Roan          Pascal        Jelle

                                          Jermaine      Moreno     Marcus 

Wissels: Timo, Jeriel en Collin

 

Het is 14:30 en we zijn begonnen aan de wedstrijd. In de beginfase is het nog niet de wedstrijd waar je op zit te wachten. Er komen niet snel grote kansen en er worden foutjes gemaakt bij beide ploegen.  In de 11e minuut komt Jermaine aan de bal, opent naar Marcus die helemaal vrij staat aan de linkerkant, vervolgens ziet hij Jelle die 30 meter van de goal af staat en schiet in één keer op goal. Doelpunt! Een fantastische doelpunt van Jelle die al vaker heeft gescoord dit seizoen van grote afstand, 1-0. De bal gaat heen en weer van voet naar voet maar er worden weinig kansen gecreëerd. In een gelijkopgaande eerste helft komt Wemeldinge op 1-1. Daarna klonk gelijk het fluitsignaal voor de rust.

In de tweede helft wordt de wedstrijd al wat leuker. Er komen kansen voor Wemeldinge maar de verdediging van Apollo staat goed. In de 51eminuut passeert Jelle een tegenstander, loopt op via de rechterkant op de helft van Wemeldinge en geeft hard voor waardoor Moreno de bal makkelijk kan binnen tikken. 2-1 voor Apollo. Na het doelpunt worden zo hier en daar wat overtredingen gemaakt aan beide kanten en de scheidsrechter kan het niet laten om zijn gele kaarten in zijn zak te houden. Wemeldinge blijft ondanks dat ze achter staan druk zetten op de helft van Apollo, gelukkig staan de mannen van Jordy Heikens goed te verdedigen en hoeft Youri niet weer een bal uit het net te vissen.  Apollo wint verdiend met 2-1 als je kijkt naar de strijd die geleverd wordt. De eerste thuisoverwinning sinds 11 mei is een feit en dat mag gevierd worden. Op 16 november wordt er weer een wedstrijd gespeeld maar dan uit naar en tegen Waarde. Het verslag van die wedstrijd wordt geschreven door Timo.

Aanvullende gegevens