Vandaag op het programma de wedstrijd tegen SV Smerdiek. Een vrij onbekende opponent waar de laatste jaren wel af en toe tegen gespeeld is, maar toch was het vooraf een vrij onbekende ploeg. De enige kreten die deze ploeg toegespeeld krijgen is dat ze fysiek altijd sterk zijn en vaak proberen te voetballen waar mogelijk. Door het gelijkspel van vorige week tegen Waarde is Smerdiek Apollo voorbijgestreefd op de ranglijst. Sv Smerdiek bezit nu de 3de plaats waar Apollo nu op de 4de plaats bivakkeert. Een zeer belangrijke pot dus. Bij winst wipt Apollo dus terug over de blauw zwarten heen en doet het ook goede zaken voor de 2de periode die vandaag begint. 

 

Dat het een moeilijke wedstrijd ging worden stond wel vast. Apollo wist nog nooit te winnen op sportpark “Haestinge”, tijd om dus eens 3 punten mee te nemen richting ’s-Gravenpolder. Met David en Mitchel nog in de “lappenmand”, Jeriel ook niet inzetbaar en Moreno die de laatste x dit jaar moest werken heeft onze trainer Jordy Heikens gekozen voor de volgende 11 namen.

                  Marcus             Pascal               Collin 

                                          Jermaine

                        Jelle          Roan         Timo 

                      Justin         Robin K    Jaimy ©

                                    Youri

Zoals te zien is dit weer een 3-4-3 opstelling die de trainer heeft gekozen ten opzichte van het 4-4-2 systeem wat Smerdiek hanteert. Ditmaal met Pascal als aanspeelpunt voorin. De lopers Jelle en Timo moeten de opkomende half spelers van Smerdiek controleren en Justin en Jaimy fungeren als de mandekkers achterin. Op de bank nemen de nog niet helemaal fitte Duncan en Roy plaats. De 3de wissel is vandaag Pieter Bruijns. Pieter speelt normaal in de 2de selectie, maar mag vandaag zijn talent dus bij Apollo 1 vertonen, nogmaals dank voor het meedoen Pieter. 

De lijnen zijn getrokken, het veld opgewarmd door de lagere elftallen die hun wedstrijd hiervoor speelde en zo kan de wedstrijd gaan beginnen onder leiding van scheidsrechter Bosselaar. Het begin is van beide kanten erg slordig. Het is duidelijk wennen voor Apollo als Smerdiek. Laatstgenoemde pakt na een minuut of 10 wel het initiatief en voetbalt beter. Tot grote kansen leidt dit echter niet. Smerdiek laat Apollo tot de middellijn komen en zet het daarna vakkundig dicht. Ook Apollo creëert niet veel meer dan een aantal speldenprikjes. Na een minuut of 30 komt Smerdiek dichterbij het doel van Apollo, er wordt een voorzet gegeven en de bal wordtonschadelijk gemaakt door Jaimy, echter zo vindt de scheidsrechter, doet Jaimy dit met de hand. Een discutabele beslissing maar die zal geaccepteerd moeten worden want de vrije trap staat en word echt niet meer teruggedraaid. Een linkspoot gaat achter de bal staan, daarmee lijkt de bal op het doel te gaan. Onze Youri houdt hier rekening mee en lijkt de bal te kunnen pakken. Echter door de stuit is het een lastige bal en Youri kan hem niet klemmen, de losse bal wordtvervolgens binnen gewerkt door een speler van Smerdiek. Een samenloop van omstandigheden en misschien te weinig concentratie leidt dus tot de 1-0. Het is zaak de kopjes niet te laten hangen en gewoon hard te blijven werken om de wedstrijd om te draaien. De rest van de eerste helft blijft het beeld hetzelfde, Smerdiek krijgt nog wel een grote kans waarbij de bal via een heuse scrimmage uiteindelijk gelukkig voor ons op de paal beland. Apollo is te slordig voornamelijk in de eindfase en dit zal dus duidelijk beter moeten in de tweede helft. 

Volgens de PZC, was het spelbeeld in de tweede helft hetzelfde. Waarschijnlijk was dit doorgebeld door iemand die behoorlijk door een zwart blauwe bril keek, want het realisme is hierbij ver te zoeken. De tweede helft gaf namelijk een totaal ander spelbeeld. Apollo speelt bijna continu op de helft van Smerdiek, toegegeven dat grote kansen niet echt worden gecreëerd maar de dreiging is bijna 45 minuten lang aanwezig. Het is Smerdiek wat in de tweede helft is overgeleverd aan counteren en dit doen ze wel goed, al leidt dit nog niet direct tot doelpunten. Roan en Collin zijn na een minuut of 70 moegestreden en worden vervangen door Duncan en onze leenspeler Pieter. De druk blijft hetzelfde maar het gaat wel gepaard met af en toe slordig spel en Smerdiek houdt het goed dicht achterin. Nog 1 grote kans volgt wel na een afgeslagen corner voor Jermaine, hij volleert vanaf randje 16 maar de keeper staat goed opgesteld en houdt de bal simpel tegen. De laatste wissel is Roy die na vorige week op Waarde wederom een aantal minuten kan maken als gevolg van onze moegestreden captain Jaimy IJzer. Hij wordt geacht samen met Justin en Robin de boel dicht te houden achterin. Echter in de 87ste minuut gebeurt dan toch wat vaak gebeurt, door alle druk en spelers die vooruit lopen staan er te weinig spelers nog achter de bal. Robin Korsuize dribbelt op het middenveld en wil Pascal Korsuize inspelen, de bal is niet goed en word opgepakt door de centrale verdediger van Smerdiek. 3 passes verder staat het 2 aanvallers tegen 1 verdediger in de 16 meter van Apollo en de aanvallers spelen het goed uit. 2-0 voor Smerdiek en het doek valt deze wedstrijd voor de Blauw witten. 

Er is vandaag hard gestreden alleen te slordig gevoetbald en stootkracht of scherpte in de aanval ontbrak om echt te scoren. Verder een prima leidsman en 2 sportieve elftallen maakte het ondanks de nederlaag een leuke middag op sportpark “Haestinge”. 

Wat dus voor Sv Smerdiek een prima weekend leek is goed verpest op de zondag avond/ nacht. Een bericht sijpelt binnen dat de club is getroffen door vandalisme waarbij de ramen zijn ingeslagen. Apollo is niet vreemd van dit soort praktijken en wij weten hoe vervelend dit kan zijn. Succes met de herstelwerkzaamheden en hopelijk worden de daders snel opgepakt. Mochten er nog spelers of supporters van Apollo willen helpen een hart onder de riem te steken, onze Roy Remijn wilde graag meedoen aan de Kerstklaverjasavond op vrijdag 20 December in de kantine van Sv Smerdiek. Wellicht is het leuk om Roy te vergezellen en er een leuke avond van te maken! 

Deze ongelofelijke weldoener Roy mag ook het verslag schrijven van de wedstrijd Apollo - SC Stavenisse. Gezien de stand verwacht ik niks anders dan 3 punten, maar Mario mag dat verder uitleggen in de voorbeschouwing voor komend weekend! 

Robin Korsuize

Aanvullende gegevens