Dag dames en heren,

Zaterdag 30 november stond de wedstrijd Apollo’69 1 – SC Stavenisse op het programma. 

Stavenisse, dat laag in het rechterrijtje staat, lijkt aan de hand van deze statistieken een ploeg die wij moeten kunnen kloppen. Echter is het verschil tussen Apollo’69 (5e plaats) en SC Stavenisse (10e plaats) met 4 punten niet groot. Het is dus zaak om deze wedstrijd om te zetten in 3 punten, zodat wij onze positie in het linkerrijtje kunnen verstevigen.

 

Met bovenstaande in ons hoofd én het feit dat dit onze laatste thuiswedstrijd is voor de winterstop, maken wij ons klaar in de kleedkamer om de punten binnen te hengelen. De focus is goed, de spelersgroep is er klaar voor en de opstelling is bekend.

We starten vandaag met de volgende namen:

​            Pascal​​       Moreno

     Marcus   Jermaine​​   Timo

​            Jelle​​       Roan

     Justin​    Robin       Roy

​​                  Youri

De wisselspelers van vandaag zijn:

Jaimy, die niet geheel fit is
Duncan, die kampt met verschillende pijntjes
Collin, die vorige week last kreeg
Michel, die 90 minuten bij het 2e gekeept heeft

Kortom; een reservebank waarmee we de oorlog gaan winnen.

Helaas konden we deze week (nog) geen beroep doen op Mitchel, Jeriël, Ramon en David, aangezien zij door verschillende omstandigheden verhinderd waren om te spelen.

De eerste helft:
Stipt om 14:30 wordt er afgetrapt op de Zuudoek. Beide ploegen weten dat de punten hard nodig zijn en dat er alles aan gedaan moet worden om deze binnen te halen. De eerste minuten van de wedstrijd, weergeven echter een ander beeld. De toeschouwers zien 2 ploegen die wel willen, maar waar het ontbreekt aan passie, strijdlust en precisie. 

Ondanks dat Apollo’69 in deze eerste periode duidelijk meer balbezit heeft, is het de ploeg uit Stavenisse die voor het eerste gevaar zorgt. Vanuit de counter weten zij enkele keren een overtal situatie te creëren, maar hierdoor gelukkig niet op voorsprong. Enkele goede verdedigende acties en reddingen van Youri houden de stand op 0-0. 

Vanaf minuut 30 wordt Apollo wat sterker, maar weet het zich nog geen baan te maken richting het doel van de tegenstander. Ondanks dat, geeft het in deze periode minder kansen weg, waardoor de kans op de 1-0 aanzienlijk groot is. Vlak voor rust, valt deze dan ook met een gelukje. Een vrije trap op de hoek van de 16 meter, genomen door Moreno, valt in de kluts op het lichaam van Robin en verdwijnt in de hoek linksonder. Alle ogen zijn gericht op de scheidsrechter, is er hier sprake van een handsbal? Of eventueel buitenspel? De grensrechter geeft in ieder geval geen signaal en ook de scheidsrechter beslist, ondanks verschillend commentaar en protest van kamp Stavenisse, dat het een geldig doelpunt is. Gelukkig! Ondanks het mindere spel, tóch de belangrijke voorsprong.

Rust:
In de rust wordt de ploeg door trainer Jordy op scherp gezet, aangezien de gedachten bij enkele spelers niet geheel op de wedstrijd zitten. Tactische aanwijzingen en enkele kleine sneertjes moeten ervoor zorgen dat het elftal beter gaat draaien. Veranderingen binnen de 11 spelers die het veld de 2ehelft zullen betreden worden er niet gedaan.

De tweede helft:
Het is na de aftrap direct duidelijk dat Apollo op scherp is gezet. Voetballend laten we ons beter zien en ook verdedigend staan we stabieler. Er wordt, ondanks dat de mannen van Stavenisse jagen op de gelijkmaker, weinig weg gegeven. Goed voetbal leidt tot verschillende kleine kansjes, die er helaas niet voor zorgen dat de voorsprong vergroot wordt. Om de aanvallende dreiging een boost te geven wordt Moreno, die 65 minuten lang hard gewerkt heeft, gewisseld voor Collin, die gretig is om zijn doelpuntje mee te pakken.

Naarmate de 2e helft vordert, is de drang van de tegenstander naar de gelijkmaker goed te voelen. Wij worden gedwongen om met het grootste deel van het elftal op onze eigen helft te staan en lijken de spreekwoordelijke bus te moeten parkeren. De mannen van Stavenisse creëren behoorlijke kansen en komen met een zeer gevaarlijke vrije trap heel dicht in de buurt. Vanaf randje 16 wordt de bal richting de bovenhoek gekruld, nét buiten het bereik van Youri. De bal raakt de onderkant van de lat, valt voor/op/achter (wie zal het zeggen?) de lijn en stuitert terug het veld in. Via verschillende hoofden, benen, knieën, schouders en voeten wordt de bal uiteindelijk ver buiten de 16 geschoten. Hier komen we goed weg en de focus moet herpakt worden.

Doordat Stavenisse de gelijkmaker kan ruiken, geven zij steeds meer ruimte weg achterin. Hier weten wij, ondanks de druk van de tegenstander, nog een aantal aardige kansen uit te creëren. Om een controleur te hebben op het middenveld, wordt Pascal gewisseld voor Duncan. Apollo gaat door met voetballen en creëert een hele grote kans, een voorzet vanaf links wordt naar de tweede paal geslingerd, waar Collin helemaal vrij staat. 2-0 zou je zeggen? Helaas.. de kopbal van Collin verdwijnt op de vuisten van de keeper die blind de hoek in vloog. 

Uiteindelijk volgt er nog een grote kans, zou je zeggen. Jermaine wordt aangespeeld in de 16 meter en neemt de bal aan met zijn linker. Hij is een draai verwijderd van een gevaarlijk schot op doel, maar wordt verhinderd door een tegenstander, die een zeer goede tackle op Jermaine’s enkel uitvoert. PENALTY!.. Toch?.. Ondanks het overduidelijke geluid van schoen op schoen én een bal die niet beweegt, besluit de scheidsrechter om het weg te wuiven. Onvoorstelbaar, maar we moeten door.

De laatste 10 minuten zijn aangebroken en Duncan voelt het in zijn lies schieten en geeft direct aan een wissel nodig te hebben. Ondanks dat hij een record heeft gezet voor kortste invalbeurt ooit, ziet het er voor hem (en daarmee ook voor ons!) niet goed uit. Gelukkig kunnen we op dit moment nog Jaimy inbrengen om in ieder geval door te voetballen met 11 man.

Jaimy, een verdediger pur sang, neemt plaats in de achterste linie. Het is duidelijk, die 2-0 hoeft voor ons niet meer, zolang die 1-0 maar op het bord blijft staan. Het wordt spannend, Stavenisse drukt door, maar lijkt niet door onze 10-mans defensie te kunnen drukken. Tót de laatste minuten. 

Een aanval van de tegenstander vanaf links, waarmee zij een teamgenoot weten te bereiken op de rand van de 16. Een schot op doel, buiten het bereik van Youri, het zal toch niet?! 

Nee, het zal inderdaad niet. De bal vliegt 2 meter over de lat en vindt een mooi plekje in de ballenvanger achter het doel. Enkele minuten na de spelhervatting van Youri volgt het verlossende eindsignaal.

Onze laatste thuiswedstrijd voor de winterstop én een wedstrijd tegen een ploeg die qua puntenaantal niet ver onder ons ligt wordt winnend afgesloten. Misschien in een aantal opzichten niet het beste spel, maar ook dan moet je de wilskracht, de vechtlust en de samenwerking weten te vinden om de 3 punten thuis te houden.. en dat hebben we gedaan. Trots op ons! 

Dit goede gevoel dienen we mee te nemen naar onze laatste wedstrijd deze seizoenshelft, tegen directe concurrent Hoedekenskerke/Kwadendamme. De ploeg die de laatste weken goede resultaten boekt tegen hooggeplaatste tegenstanders zorgt voor een affiche om de vingers bij af te likken.

Tot volgende week! 

Het wedstrijdverslag van deze wedstrijd zal geschreven worden door Jelle Goeree.

Aanvullende gegevens