Zaterdag 7 december, de laatste wedstrijd voor de winterstop.

De winterstop die voor Apollo meer dan welkom lijkt, gezien de blessures en niet fitte mensen de laatste weken. Maar voor de winterstop start, nog 1 wedstrijd en dat is de derby tegen Hoedekenskerke/Kwadendamme.

Deze ploeg gaat na een stroeve seizoenstart als een raket omhoog. Na 6 speelronden stonden ze op plek 9 met 6 punten. Maar 4 speelronden later staan ze op een 4e plaats , na 4 overwinningen op rij tegen onder andere koploper SPS en naaste belager Kruiningen.

Het beloofd een mooie wedstrijd te worden, want apollo staat op plek 5 en de ploegen schelen maar 1 punt. Een overwinning zou dus betekenen dat we de 1e seizoenshelft eindigen op plek 3 of 4, dat ligt dan weer aan de uitslag van Kruiningen, die evenveel punten hebben als de thuisploeg.

 

Dan de wedstrijd, bij Apollo missen er nogal wat spelers door blessures of ziekte.

Duncan, David, Collin, Jeriël en Roan zijn allen niet fit genoeg om mee te doen. Roan zit wel op de bank, maar komt er alleen in bij uiterste nood. Daarentegen keert Mitchel weer terug na een vervelende blessure.

De opstelling ziet er dan als volgt uit:

afb verslag Jelle

De wissels zijn Michel, Mitchel, Ramon en Roan.

De wedstrijd op sportpark ‘De Kouter’ verloopt vanaf het begin stroef bij beide ploegen.

Veel fouten aan beide zijden, maar het is hdk/kwd die het snelste zijn vorm vind.

Ze krijgen grote kansen en drukken flink door, maar ook Apollo komt er af en toe gevaarlijk uit.

Hoedekenskerke/Kwadendamme komt na een minuut of 30 dan toch verdiend op voorsprong.

Een grotere lucky goal als deze ga je niet vinden, maar een onverdiende goal kon je het niet noemen.

Een mislukte voorzet dwarrelt over Youri heen in de kruising.

Een paar minuten later lijkt het zelfs 2-0 te worden, maar de voorzetgever stond op het moment dat de bal van achteren uit gespeeld werd buitenspel.

Apollo haalt de rust uiteindelijk met een 1-0 achterstand, waar een 2 of 3-0 achterstand ook zomaar had gekund.

In de rust wat omzettingen. Jelle, die niet fit genoeg is, kan niet verder en Mitchel komt erin.

Robin komt erbij op het middenveld, waar Mitchel de plek in de verdediging inneemt.

In de tweede helft een beter Apollo. Er is een overwicht zonder dat er echt kansen worden gecreëerd, een probleem dat de laatste weken vaker voorkomt. Normaal hebben we weinig moeite om kansen te creëren, maar de laatste weken wil het op dat vlak niet vlotten. Hdk/Kwd wordt wel wat naar achter gedrukt, maar verdedigen goed en Apollo komt er, ook deze wedstrijd, niet doorheen. Aan de andere kant valt de goal dan wel. Een counter van de thuisploeg na 75 minuten en het is 2-0. In de slotminuten wordt het zelfs nog 3-0 na een terechte penalty.

Een verdiende overwinning voor de thuisploeg, al was de uitslag op basis van de tweede helft wat geflatteerd. Een compleet en fit Apollo had hier een andere uitslag neer kunnen zetten, maar hopelijk kunnen we dat in de thuiswedstrijd dan wel laten zien. Voor nu komt de winterstop als geroepen. Iedereen kan nu weer fit worden en dan in de tweede seizoenshelft komen de kansen vanzelf weer en gaan we laten zien dat we niet voor niks op plek 5 staan.

De 1e seizoenshelft is nu ten einde en namens Apollo 1 wensen we alle supporters alvast een fijne kerst en een goed nieuwjaar. Hopelijk zien we iedereen weer in de tweede seizoenshelft met positieve steun en maken we er een mooi jaar van.

Op 2e kerst speelt Apollo 1 het kerstzaaltoernooi in het Omnium, het programma vind u hier: https://www.arendskerke.nl/451/kerstzaalvoetbal-2019/

Na de winterstop beginnen we op 2 februari met een thuiswedstrijd tegen Hansweertse Boys.

Hoe deze wedstrijd zal verlopen, kunt u lezen in het verslag van onze captain Jaimy.

Aangezien dat nog even duurt heeft hij er in ieder geval genoeg tijd voor.

Aanvullende gegevens