Na de 2-2 tegen Hansweert moesten we ons vandaag herpakken in en tegen Wemeldinge. Vandaag speelden we niet zoals we gewend waren om half 3, maar de aftrap was dit keer een half uurtje later. In de 1e seizoenshelft werd thuis met 2-1 gewonnen, daardoor wisten we dat het vandaag ook niet makkelijk zou worden.

Aangekomen in Wemeldinge hadden we als spelersgroep een kleinigheidje voor onze leider Peter Bleumink, we hopen dat hij snel alsnog zijn reis kan gaan maken en lekker kan gaan genieten. Nadat de opstelling en de taken duidelijk waren en we de warming-up hadden gedaan kwam diezelfde Peter met een duidelijke, maar ook verhelderende toespraak waardoor iedereen nog even op scherp werd gezet. 

 

De volgende 11 namen mochten aan de aftrap verschijnen:

​​​​                       Youri

​Roy​​    Robin K​​​     Justin​​     Mitchel

​​​    Jelle​ ​​​                     Roan

​​​​             Jermaine

    Moreno​​​​​​           Marcus

​​​​          David

Nadat de Pupil Youri gepasseerd had konden we beginnen. Waarbij we dachten dat iedereen op scherp stond was dit helaas toch niet het geval. Na nog geen minuut voetballen was er al de 1e corner voor Wemeldinge. Apollo was blijkbaar nog niet wakker want in de 2e minuut kon de bal vrij ingekopt worden waardoor er na 2 minuten al een 1-0 achterstand op het bord stond. Nog niks aan de hand en gewoon ons eigen spelletje spelen. Niks was minder waar want 5 minuten later zag de middenvelder van Wemeldinge dat Youri net iets verder voor zijn goal stond en legde de bal van ongeveer 35 meter in het net. Zo stonden we met 7 minuten op de klok al met 2-0 achter. Hierna pakt Apollo het gelukkig wel goed op en begint het wel met voetballen. Er worden een aantal kansen gecreëerd maar helaas resulteert dit nog niet in een doelpunt. Tot in de 20e minuut een vrije trap werd gegeven voor ons. Jermaine gaat achter de bal staan en ziet zijn schot helaas op de lat belanden, gelukkig was Moreno alert en kon hierna de bal rustig binnenkoppen waardoor toch de aansluitingstreffer op het bord verscheen. Tot aan de rust blijven we goed voetballen, maar helaas resulteerde dit niet in goals.

In de rust werd duidelijk gemaakt dat er nog niks verloren was en dat we er alles aan gingen doen om zo snel mogelijk de gelijkmaker te scoren. 

Apollo begon weer goed aan de 2e helft en zette Wemeldinge goed onder druk. Om dit nog beter te kunnen bewerkstellen verlaat de geblesseerd geraakte Robin het veld waardoor David zijn plek overnam in de defensie en Timo in het veld erbij kwam op het middenveld. Je merkte dat Wemeldinge meer achteruit ging lopen, maar echte kansen werden er niet gecreëerd . De moe gestreden Mitchel werd vervangen voor Robin Vermeulen. In de 2e helft werd het rommelig en voor beide ploegen kwamen er niet echt grote kansen. Wel werden er verschillende overtredingen gemaakt waarbij vooral Apollo de gele kaarten te zien kreeg, maar waarbij Wemeldinge voor dezelfde overtredingen niks kregen. Als laatste strijdmiddel gingen we achterin 1 op 1 spelen, maar ook dit bracht geen verandering. Tot in de laatste minuut Wemeldinge er nog 1 keer uit kwam en Roy zich niet voorbij wilde laten spelen. Hierdoor belande de bal helaas op de stip en deze werd netjes achter Youri geschoten. Hierdoor kwam de 3-1 eindstand op het bord te staan. 

Deze wedstrijd snel vergeten en op naar de volgende. Volgende week komt Wolfaartsdijk op bezoek, de uitwedstrijd werd gewonnen met 0-8, maar gezien de afgelopen uitslagen van ons en die van Wolfaartsdijk gaat dit geen makkelijke wedstrijd worden. Wolfaartsdijk zal gebrand zijn op een revanche, maar ook wij zullen er alles aan doen om dit keer wel de volle 3 punten thuis te houden. 

Hoe deze wedstrijd is verlopen kunt u lezen in het verslag van onze doelman Youri Bal

Justin Schaalje

Aanvullende gegevens