Na de nederlaag in Wemeldinge hebben de mannen van Apollo deze week wat goed te maken. Onze tegenstander vandaag is Wolfaartsdijk , een ploeg die over het algemeen probeert te voetballen, maar door een slechte seizoenstart op plek 10 staat. Op papier moet dit goed te doen zijn voor ons Apollo dat 5destaat. Echter zijn we na de winterstop wat matig uit de startblokken gekomen met 1-1 tegen de hekkensluiter Hansweert en een 3-1 nederlaag op Wemeldinge. Wolfaartsdijk heeft daarentegen recentelijk laten zien te kunnen winnen van de nummer 3 Kruiningen. Het elftal zal de laatste weken achter zich moeten laten om de punten vandaag op de Zuudhoek te houden.

 

Aan de basis elf van vandaag moest er wat geknutseld worden aangezien naast de langdurige blessures van Jaimy, Duncan en Jeriel ook Robin en Roan niet aanwezig konden zijn. Voor David betekende dit dat hij zijn geliefde spitsenpositie in moest ruilen voor een plek in de defensie. Gelukkig heeft ons geliefde 2de elftal 2 man van hun strijdkracht aan ons ter beschikking gesteld. Jeffrey Otte en de bij Wolfaartsdijk  “geliefde” Robin Vermeulen komen vandaag onze ploeg versterken. 

                                              Youri

Roy                                       Justin                                   Mitchel

                                             David

Jelle                                                                                        Timo              

                                         Jermaine

Collin                                                                                    Marcus    

                                         Moreno

Deze elf spelers zullen vandaag het verschil moeten maken. We hopen overigens nog steeds dat Collin zo snel mogelijk een liesbroekje aanschaft aangezien nog meer blessures Apollo zeer slecht treft met de opkomende wedstrijd tegen Kruiningen.

De Wisselspelers van vandaag zijn:   

Robin, Jeffrey, Pascal en Michel

14:30 tijd om af te trappen. De wedstrijd begint en net als tegen Wemeldinge kreeg Apollo in de eerste minuut een corner tegen. Het zou toch niet weer gebeuren, maar gelukkig leverde de corner van Wolfaartsdijk minder gevaar op. Het spel ging over en weer, beide teams waren vooral in de eindpass slordig. Dit resulteerde in een paar kansen, maar de goals moesten nog even uitblijven. Wolfaartsdijk is niet van plan om vandaag te verliezen en levert dus ook een goede tegenpartij. Apollo is vaak in staat om onder de druk van de tegenstander uit te voetballen, omdat Wolphaartsdijk hoog druk geeft vallen er ruimtes achter hun verdediging. Deze ruimtes zijn waar we als Apollo met een snelle voorhoede op uit zijn. Minuut 33, Moreno wordt weg gestoken in de diepte en komt in een 1 op 1 situatie terecht. Hij houd het hoofd koel en werkt de bal laag rechts langs de keeper 1-0. Net voor de rust wordt het spel slordiger en Wolphaartsdijk doet nog een poging om de stand gelijk te maken, maar tevergeefs.

Na de thee stappen de ploegen het veld weer op. Apollo anders dan bij menig thuiswedstrijd staat deze keer met de rug naar de kantine in het 2de deel van deze wedstrijd. In het begin van de voortzetting is meteen duidelijk dat Wolfaartsdijk een peptalk heeft gehad van te trainer. Ze hebben wat recht te zetten vinden ze, maar Apollo bied een goede partij en krijgt daardoor kansen. Deze kansen willen er helaas niet in en zowel Apollo als Wolfaartsdijk komt niet tot scoren. Inmiddels zijn Jeffrey, Robin en Pascal in gebracht. Zowel Mitchel als Timo en Collin mogen het veld verlaten. De 81ste minuut breekt aan, de mannen in het oranje zetten een aanval op tot aan de achterlijn, daar gaat de bal breed richting de 2de paal waar de bal opgewacht wordt door een lange speler van Wolfaartsdijk. Hij hoeft slechts zijn hoofd tegen de bal te zetten 1-1. Met deze verse moed wordt Wolfaartsdijk steeds gevaarlijker en de 1-2 hangt zelfs in de lucht, tot Marcus in de 87e minuut Apollo ademruimte bezorgt. Met een goede loopactie maakt hij zichzelf vrij en schiet hij de bal hard achter de keeper van Wolfaartsdijk. Apollo houd stand en wint de wedstrijd met 2-1. Hiermee verstevigen we onze positie als nummer 5.

Door de carnaval en een kleine competitie dan gebruikelijk zal de eerst volgende competitiewedstrijd Kruiningen uit zijn op 7 maart. Dit verslag zal worden geschreven door Collin, die hopelijk na het lezen van een kleine hint in dit verslag toch besluit een liesbroekje te gaan kopen.

Aanvullende gegevens