Eindelijk voor het echt

Zoals in het vorige verslag te lezen was, was he vandaag zover. Het was al vermeld dat we een zware bekerpoule te gemoed gaan, maar we gaan het beste ervan maken en zo proberen zoveel mogelijk als het kan ons eigen spel te spelen.

In de voorbereiding 3 wedstrijden gespeeld, 2 maal een 3e klasser en 1 keer tegen een 4e klasser. Waarin tijdens de 1e 2 wedstrijden goed voetbal te zien was en er een wat mindere wedstrijd werd gespeeld tegen WIK. In grote lijnen een prima voorbereiding op de . zogenaamde ‘’ poule des doods’’.

En het eerste obstakel was RCS, de favoriet uit de poule. Een ploeg die uitkomt in de 3e klasse, die al een aantal jaar niet gepromoveerd zijn naar de 2e klasse. Kortom een hele beproeving voor het jonge eerste. 

 

Jordy waarschuwde ons voor het sterkte RCS, en dat we totaal het spel niet hoefde te maken maar wel dat we moeten proberen om in de omschakeling zo snel mogelijk voorin te kijken of we iemand kunnen bereiken of om weg te sturen. Na de volledige wedstrijdbespreking kwamen de volgende namen naar voren. 

​​​​​                                                           Youri

            Jaimy​​​            Peter D.​​​                         Robin K. ​​          Timo 

                                             ​Jelle​​​​​​​      David 


​​​                 Marciano ​​​                                                    Marcus

                                           Jermaine


​                                          Moreno ​​​​​​

De scheidsrechter blaast op zijn fluitje en we zijn begonnen. En na 1 minuut lag de bal al in het net, alleen aan de verkeerde kant namelijk aan de Apollo zijde PENALTY

1-0 RCS 

Apollo wordt wakker en herpakt zich redelijk ni het verdedigen. Het is namelijk moeilijk voetballen tegen een tegenstander van de kaliber. 

15e min: 2-0 

18e min: 3-0 

22e minuut een corner voor Apollo, deze wordt prima in de 16meter gegooid en daar loopt Marciano goed tegen aan. 3-1

Een redelijk goed gespeelde 1e helft, waarin we de 1efase niet wakker waren maar na 15 minuten toch ons goed herpakt hebben en af en toe steekje probeerde uit te delen aan RCS. 

RUST 

Geen wissels en de tactiek is niets veranderd. 

57e min: 4-1

59e min: 5-1

60e min: 6-1

Wissels: 

Mitchel voor Jaimy 

Ruben voor Moreno 

Justin voor Jermaine

70e min: 7-1

80e min: 8-1 


Zoals te zien is er weinig geschreven over de 2e helft, dit heeft te maken met dat het wedstrijdbeeld niet veel verandert is met de 1e helft. En dat er ook een mindere fase in zat gezien de doelpunten. 

Wel hebben we deze wedstrijd veel geleerd tegen een goede tegenstander die toch een maat te groot was voor Apollo. 

Zo hebben we volgende week een iets mindere tegenstander als RCS. Maar zijn we gewaarschuwd tegen MOC17 wat vorig seizoen nog uitkwam in de zondag 3e klasse. 

De pen geef ik door aan Robin Korsuize en dan gaan we lezen hoe deze wedstrijd is verlopen. 

Groetjes,
Jaimy IJzer. 

Aanvullende gegevens