De lucht is blauw, het veld is groen, wat zou MOC 17 op s’-Gravenpolder komen doen? Een vrij onbekende ploeg voor Apollo, maar dat er kwaliteit in de ploeg zat was wel duidelijk. Na het ingecalculeerde verlies tegen RCS was tegen MOC echter de hoop dat de kans op een resultaat wel wat groter zou zijn. 

En dat bleek. Met de opdracht om de eerste 5 minuten gas te geven om te voorkomen dat er slap begonnen wordt gaan we het veld in. Ook hier slaagde we in en ik denk dat we als ploeg gelijk door hadden dat deze ploeg toch een stuk minder sterk is dan RCS. Apollo start dus goed met direct een aantal kansen. Echter is het toch MOC wat op voorsprong komt. De ploeg is niet in goede vorm vandaag maar dat er goed gevoetbald kan worden is wel duidelijk. In de eerste helft blijft het spelbeeld hetzelfde. MOC probeert vroeg druk te zetten maar slaagt hier niet altijd in. Soms kan Apollo er goed onderuit voetballen en creëert dan kansen waarbij het in de laatste fase aan wat scherpte ontbreekt. 

 

Na de thee begint Apollo wederom scherp. Een aantal kleine kansen en het veldoverwicht. Dit leidt ook tot de verdiende 1-1. Het is uiteindelijk Masciano die na een scrimmage van jewelste de bal tegen de touwen ramt. Hij is duidelijk scherp gezien ook al zijn doelpunt tegen RCS. Je zou zeggen erop en erover maar helaas was dit toch net iets teveel gevraagd. De mannen uit Bergen op Zoom schrikken niet van de gelijkmaker, en dit resulteert ook in de 1-2 voorsprong. Bij Apollo merk je dat de puf er een beetje uit is en het wordt rommelig. De afstanden worden groter en de opdracht om het veld klein te houden gaat ook mis. Echte grote kansen weet Apollo niet meer te creëren en uiteindelijk vliegt de 1-3 er ook nog in voor MOC. 

Er is hard gestreden en wel degelijk meegedaan in deze wedstrijd maar het resultaat is er uiteindelijk toch niet. Dinsdag wordt er gespeeld tegen SPS uit Poortvliet nadat DWO helaas de oefenwedstrijd af heeft moeten zeggen en op zaterdag is er de laatste wedstrijd in de beker tegen LEBO. Op papier is dit de tegenstander waarbij de meeste kans is op punten in de beker, echter weten we dat LEBO altijd gewoon een sterke ploeg heeft dus het zal weer knokken worden. Het verslag van de wedstrijd tegen SPS mag gemaakt worden door Jelle Goeree.

Aanvullende gegevens