Zaterdag 30 juli was het weer zover; de traditionele oefenwedstrijd tegen FC Bergen, dit keer in Bergen op Zoom.

De voorbereiding van Apollo begon een week eerder in Goes bij SSV'65. De velden van Apollo mogen nog niet gebruikt worden en het kunstgras bood een goed alternatief. Het gastvrije SSV'65 zorgde ook voor een lunch tussen de 2 trainingen door en zodoende was het seizoen 2016-2017 gestart.

Door de late vakantie is het een komen en gaan van spelers tijdens de voorbereiding. Gelukkig hebben we heel wat nieuwelingen in de selectie; Marek Kollo en Damian Krier zijn over gekomen van GOES, Sherwan Filemon en Damian Menheere van buurman SSV'65 en keeper Joey Hubers is overgekomen van de Patrijzen uit 4453.

De vele afwezign zorgden voor een jeugdig elftal wat aantrad tegen FC Bergen, wat redelijk versterkt was vanuit de zondagafdeling en wat volwassener oogde als Apollo.

Bij Apollo was Joey de keeper van vandaag, Robin Braam en Damian Krier speelden in het centrum van de verdediging en de backs waren Peter en Justin. Het middenveld bestond uit Marek, Ardjan en veruit de oudste vanmiddag; Robbert Jan. Voorin was de enige Korsuize van vanmiddag te vinden, Pascal in het centrum en daar omheen speelden Tristan en Jaimy 'ik sta vandaag linksbuiten, maar ook vaak rechtsback' IJzer. De wissels waren Bjorn, Damian Menheere, Sherwan en Mitchell.

De start was goed en Pascal had ook al snel de 0-1 op zijn schoen, maar hij schoot helaas recht op de keeper van dichtbij. Jammer, want het was een zeer goede kans voor ons. Het was erg wennen aan elkaar en dat was te zien in het veld. We waren erg slordig en Bergen had redelijk wat snelheid van voren en daar had Apollo veel moeite mee.
De 1-0 was helaas vanuit buitenspel positie, zo zagen Ria en Rohan, maar Johan (bij afwezigheid van Mario assistent scheidsrechter vandaag) besloot helaas anders en Joey verkeek zich ook nog eens op het schot en zo stonden we 1-0 achter. Hierna werden we erg slordig en stonden we plots met 4-0 achter bij de rust.. fouten passes, niet goed naar elkaar kijken, verkeerd dekken en FC Bergen was genadeloos en strafte alles af.
Toch kregen wij nog goede kansen om de ietwat geflatteerde ruststand te verkleinen. Tristan en Damian kregen beide nog grote kansen om een treffer te maken. Het zat er (nog) niet in.

Na de rust een ander Apollo; iets meer op elkaar ingespeeld en bij vlagen zag het spel er goed en leuk uit. De 1ste treffer kwam al snel. Robbert Jan speelde een vrije trap slim in op Damian Menheere die goed wegdraaide en de keeper passeerde in de lange hoek, een mooie treffer en een goede goal.
Al snel volgde zelfs de 2-4. Bij een corner werd Robin duidelijk in zijn rug geduwd en de scheids stond er boven op. Robin nam de penalty feilloos en zo was de stand al een stuk dragelijker. Er zat nog meer in; Damian miste voor een open goal door op de paal te schieten na een fantastische actie en Sherwan miste vanaf een paar meter door de bal hoog over te schieten in plaats van in het net. Fc Bergen kreeg ook nog kansen, maar gelukkig speelden zij het niet goed uit.
In de laatste minuut toch nog de 3-4. Sherwan werd weggestuurd de diepte in en rende zijn directe tegenstander eruit en schoot netjes de bal achter de keeper.

Een gelijkspel was misschien iets meer terecht geweest. Maar iedereen heeft weer minuten gemaakt en zeker met de nog afwezigen spelers bied het spel perspectief voor de komende wedstrijden gericht naar de competitie toe. Volgende week zaterdag wacht Walcheren 2, thuis om 14.30.

Aanvullende gegevens