Eindelijk!! Na 2 weken trainen op allerlei complexen in Goes, een uitwedstrijd in Bergen op Zoom, mochten we maandag borden wassen op het hoofdveld en vandaag een wedstrijd spelen op veld 2 tegen reserve 1ste klasser Walcheren 2. Deze ploeg uit Vlissingen is de laatste jaren gepromoveerd naar dit hoge niveau en acteert dit seizoen voor het eerst in deze klasse.

Ook dit jaar weer hadden wij het genoegen dat wij onder leiding stonden van een scheids die de broer van Bas is. Vorig jaar mochten wij genieten van Mart en vandaag was het Arjan de Kraker die de wedstrijd zou gaan leiden.

Weer veel wijzigingen deze week door vakanties, werk en geen vervoer. Dat bracht de volgende 11 spelers aan de aftrap; Michel op de goal, Tom en Jaimy op de backplaatsen en centraal mochten Robin Braam en Justin het centrum verdedigen. Het middenveld werd gevormd door Pascal, Ardjan en Tristan. Voorin was Jeffrey in de punt van de aanval te vinden en zijn discipelen van vandaag waren Bas en Peter. Op de bank namen Robbert-Jan, Robin Vermeulen en Robin Korsuize plaats.

Het begin van de wedstrijd was van beide kanten redelijk hoog. Wij kregen wat kleine kansjes via Bas zijn hoofd (met zijn ogen dicht schampte hij de bal), Jeffrey en Pascal van afstand en ook Tristan raakte nog een keer het vangnet. Walcheren probeerde de lange bal te hanteren, maar ze waren of slordig met de eindpass of stonden buitenspel. Ook laatste man Braam stond zijn mannetje weer en maakte vele aanvallen onschadelijk. Justin groeide in de wedstrijd en eigenlijk kreeg Walcheren maar 2 fatsoenlijke kansen de 1ste helft. Michel maakte zijn eigen verkeerde pass goed door met een reflex de bal knap naast het doel te stompen. En de lat voorkwam dat de spits met een kopbal wist te scoren.

Wij kwamen wel na 10 minuten op een 1-0 voorsprong en het was Ardjan die aan de basis van deze eigen goal stond; Ardjan haalde de achterlijn, schoot hard voor en via een been van de aanvoerder van de geelhemden lag de bal achter de keeper van Walcheren.
Na deze goede goal hadden wij misschien iets meer de overhand, maar lieten Walcheren ook teveel aan de bal. We waren niet resoluut genoeg in de duels en lieten ons wat te ver terug dwingen.
Toch was het Jeffrey die de 2-0 maakte na een assist van Peter. Goede afgemaakt na een goede actie van onze allrounder Dekker.

De rust was erg welkom met dit warme weer. RJ was voor rust al in het veld gekomen voor Tristan en na de rust kwamen de Robins erin voor Bas en Jaimy.

De van vakantie teruggekeerde Jelle, zag naast opa Vis, vlak na rust een misverstand van RJ en Michel en een kopbal uit een vrije trap belandde in onze goal. We hadden verwacht dat Walcheren hier moed uit zou putten, maar dat lukte gelukkig niet. Misschien doordat ze nog maar 2 keer getraind hadden, geen idee, maar eigenlijk was het snel alweer 3-1. Het was Jeffrey die een bal teruglegde op Robin Korsuize en deze schoot hem keurig binnen. Binnen no-time was het zelfs 4-1 door een doelpunt van wederom Jeffrey en was de wedstrijd gespeeld. Walcheren kwam niet meer, wij kregen nog redelijk veel kansen op een goal, maar de scherpte ontbrak. De in het veld terug gekeerde Jaimy speelde nog in de voeten van een snelle Walcheren speler en deze wist raad met het buiten kansje en schoot de 4-2 binnen.

Toch was het slotakkoord voor ons. Het was Bas 'ik neem elk jaar afscheid, maar ik sta elk jaar weer na een paar wedstrijden in het 1ste' de Kraker die de 5-2 raak schoot. Dit is ook de eindstand en zodoende werd de 1ste overwinning behaald dit seizoen en dat met 3 Korsuizes de 2de helft in het veld!! Dat maakt deze prestatie weer net wat mooier en knapper deze middag 

Een goede uitslag, redelijk spel, bij vlagen zelfs goed, maar ook wat fouten. Een hoog tempo ontbrak op bepalende momenten, toch weer te makkelijke tegendoelpunten en soms mocht de tegenstander te makkelijk voetballen. Maar goed.. het bied weer wat meer perspectief. Dinsdag treden we om 19.30 thuis aan tegen Kapelle 1. Weer een nieuwe test.

Aanvullende gegevens