Dinsdagavond kwam Kapelle op bezoek in 's Gravenpolder om aan te treden voor de 3de oefenwedstrijd van het seizoen. Een hoop gepuzzel om 14 man op de been te brengen; Peter, Daniel, Robin Korsuize, Joey, Rick, Ardjan waren al afwezig en op de dag zelf belde Robin Braam door een blessure helaas ook af. Gelukkig was Jelle van vakantie teruggekeerd en konden we weer een beroep doen op Bas, Dennis en Jeffrey.

Een lekker zonnetje, lang gras, een tegenstander die met 20 man aan kwam zetten en redelijk wat publiek, zag dat Apollo startte in de volgende formatie; Michel op de goal, Jaimy en Tom verdedigden weer de zijkanten en Dennis stond centraal met Damian Krier. Het middenveld werd gevormd door Pascal, Robbert Jan en Justin. De doelpunten moesten gemaakt worden door Jeffrey, Damian Menheere en Bas. De wissels waren Jelle, Robin Vermeulen en Tristan die halverwege de 1ste helft aansloot ivm werk.

De wedstrijd was amper begonnen of Kapelle had al op 0-1 kunnen staan. Een middenvelder sprintte vanaf de middenlijn Dennis en Damian eruit en schoot via de ene paal op de andere paal en Tom haalde daarbij de instormende spits neer, zodat hij niet meer bij de bal kon komen. Normaal een penalty, maar Joop Colina zag het door de vingers. Kapelle was feller, scherper, handelde sneller en was dan ook de bovenliggende partij. Geen probleem, spelen ook een klasje hoger, maar qua felheid en duels winnen, hadden we wel iets meer mogen geven. Toch kregen we via Bas een goede kans, maar helaas miste hij de bal volledig. Na een kwartier ging Jeffrey er geblesseerd af en kwam Jelle voor hem in de plaats. Het ging niet veel beter en Kapelle bleef het beste van het spel houden. Na de rust kwamen Robin Vermeulen en Tristan er ook nog in, zij vervingen Damian Krier en Pascal. Zij konden even hun rust pakken en genieten van de cola en de sinas van Sofietje, het zonnestraaltje van Johan.

Het ging de 2de helft een stuk beter, misschien ook omdat Kapelle 9 keer gewisseld had en het even zoeken was bij hun. Maar we kregen zowaar wat kansen via Bas, Damian Menheere en Tristan. Zonde dat het eigenlijk 0-2 werd in plaats van dat wij de 1-1 scoorde. Het had zomaar gekund. Toch scoorden wij de aansluitingstreffer. Nadat Bas daarvoor een bal had terug moeten leggen op 4 vrijstaande spelers op de 5 meter, maakte hij het goed door de daaruit volgende corner op het hoofd van de weer ingevallen Pascal Korsuize te leggen die hem prima inkopte. Volgens Bas een koud kunstje, aangezien hij helemaal vrij stond. maar iemand die altijd met zijn ogen dicht kopt, kan hier niks van zeggen!!

Verder dan de 1-2 kwamen we niet. Conditioneel werd het minder bij ons, we werden slordiger en Kapelle werd gevaarlijker. Ze scoorden dan ook terecht de 1-3 en de 1-4. Een terechte overwinning voor de 3de klasser. Als we iets completer waren geweest, hadden we waarschijnlijk langer tegenstand kunnen bieden, maar Kapelle was nu gewoon een maatje te groot. Iedereen heeft weer minuten kunnen pakken en het circus wordt aanstaande zaterdag vervolgd in Heinkenszand. We spelen dan een toernooi bij de plaatselijke SV. We trappen af om 15.25 tegen Wemeldinge. Daarna treden we nog aan tegen SKNWK, Kloetinge 2, Heinkenszand en Waarde.

Aanvullende gegevens