Met Pino en MC Dimma in de spits eindigt Apollo als 7de in Heinkenszand

Het jaarlijkse toernooi van SV Heinkenszand vond ook dit jaar weer plaats in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Een toernooi met veel bekende ploegen en spelers uit de regio trokken naar de hoofdstad van de gemeente Borsele om tegen een bal aan te trappen. 

Zoals de gehele voorbereiding was het ook voor deze zaterdag een hoop gepuzzel om aan voldoende spelers te komen. Zo misten we onder andere Tristan, Justin, Ardjan, Robin Korsuize, Joey, Dennis Nagelkerke en Bas. Gelukkig waren Bjorn, Robin Vermeulen, Mitchell en de levende legende Jean Paul Harthoorn. Zij werden aangevuld door Michel, Robin Braam, Damian Krier en Damian Menheere, Jelle, Pascal, Robbert Jan, Sherwan, Tom en Daniel.

Door afmeldingen van Veere en Hansweertse Boys, was SKNWK naar de andere poule gegaan en speelden wij nu tegen Wemeldinge, Kloetinge 2, Waarde en Heinkenszand.

In plaats van 20 minuten, duurden de wedstrijden nu 25 minuten.


We trapten om 15.32 af tegen Kloetinge 2, een reserve hoofdklasser met verschillende spelers uit de 1ste selectie. Een pittige wedstrijd dus. Toch hielden we knap stand en kwamen we twee keer goed weg met twee ballen op de paal. Maar ook wij kregen een goede kans op een goal. Een goede actie van Pino op de rechterkant en een goede voorzet. Als Bjorn iets meer gas gegeven had, was het een goal geweest. 

De eindstand was 0-0. Misschien niet helemaal terecht maar wel een lekker begin.

Hierna traden we aan tegen competitiegenoot Wemeldinge. Zij oogden qua voetbal iets beter, wij kregen de betere kansen. Jelle tikte net over, Pino zorgde voor veel gevaar en Pascal droomde van een omhaal. Wemeldinge kreeg de beste kans via Tom, maar Michel redde met een schitterende reflex op het schot van onze rechtsback.

Goede resultaten en we mochten gelijk door naar het hoofdveld van Luctor’88 waar we speelden tegen Waarde, ook al een opponent in de competitie. We begonnen slecht en Waarde maakte snel de 1-0. Even zo snel was het 1-1 door een schot van Pascal en een paar minuten later was het Jelle met een ziedend schot die de keeper van Waarde kansloos liet. 

Kansen op meer kregen we genoeg, maar scoren deden we niet meer. Nog een grote kans voor Waarde, maar zij maakten hands en de goal werd geannuleerd. De eerste overwinning was een feit. 

Een wedstrijd rust en we mochten aantreden tegen de gastheer SVH op hun hoofdveld. Dit was de wedstrijd dat Bjorn en Robin Vermeulen weggingen door andere verplichtingen die zij nog hadden en de wedstrijd waarin een nieuw duo geboren werd; Pino en MC Dimma. De ene een (rare) vogel uit Sesamstraat, de andere een woeste MC uit Goes Noord die naam en faam maakt onder andere in El Toro. Oftewel Jean Paul Harthoorn en Damian Menheere.

Toch begonnen we slecht en was het Heinkenszand wat de 1-0 maakte uit een penalty. We kwamen snel op 1-1 door Pino, nog wat kansen voor Jelle, Pino weer, MC Dimma en een goede kopbal van Braam die van de lijn gehaald werd. En als je zelf niet scoort, dan doet de tegenstander het wel en dat gebeurde ook. 2-1.

Toch zorgde ons spitsenduo voor de gelijkmaker en ook nu waren er kansen op meer. Helaas schoot Heinkenszand in de laatste minuut een schitterende vrije trap in de kruising en was de wedstrijd klaar.

Ondanks die ene nederlaag, werden we 4de in de poule. In de andere poule had SKNWK dezelfde resultaten gehaald als ons, maar zij speelden om plek 3 en 4 en wij mochten aantreden tegen de andere reserve hoofdklasser, SSV’65 2 uit Goes. 

Onder aanvoering van Rohan, die subliem speelde als rechtshalf deze wedstrijd, werd het door een wereldgoal van Sherwan 1-0 en even later werd het 2-0 door Pino. SSV scoorde uit een penalty nog wel de 2-1, maar verder kwamen ze niet.

Een 7de plek. Zeker niet slecht met weer een hele andere groep dan de weken ervoor. Met wat meer geluk hadden we hoger kunnen eindigen. 

Na afloop was het in ieder geval nog erg gezellig. Michel is de nieuwe aanwinst van de Goes Noord groep en gedroeg zich en praatte als een echte witte neger met zijn nieuwe vriend Sherwan. Dimma was alleen maar voor zaken aan zijn telefoon en Damian Krier raakt maar niet uitgepraat over reggae Geel. Laat staan als Joey er nog bij was geweest vandaag en Bjorn langer had kunnen blijven, dan was het helemaal een gangster groep geweest.

Volgende week spelen we zaterdag thuis om 14.30 tegen 3de klasser SV Duiveland. De 1ste bekerwedstrijd. 

Tot dan!

Aanvullende gegevens