Het seizoen is officieel gestart! Zaterdag 20 augustus kwamen de Kraaien uit Oosterland op bezoek in ’s-Gravenpolder.  SV Duiveland speelt al jaren in de 3de klasse en heeft zelfs in de 2de klasse geacteerd. We wisten dat het een moeilijk verhaal zou worden, en helemaal nu het traditionele Dutchvalley plaats vond. Een zaadfestival waar veel selectiespelers van Apollo heen tuigen om te dansen met Anne en mee te zingen met John de Bever. 

Gelukkig is Apollo in de breedte gegroeid en konden er toch 14 spelers om 13.15 verschijnen in de kantine. Aangezien Michel er ook niet was en Joey nog geblesseerd is, was Ramon Schouwenaar gevraagd om op doel plaats te nemen. Een sneller speler van Apollo 2, die in het verleden ook gekeept heeft. De belangrijkste wedstrijd van het afgelopen decennium heeft hij zelf mogen keepen. Michel raakt in de warming-up geblesseerd en Ramon mocht koud in de goal gaan staan tegen Veere. Er werd zowaar nog gewonnen ook met 4-3 en Apollo promoveerde zo naar de 3de klasse. 

De andere spelers die het veld in werden gestuurd waren; Jaimy, Justin, Robin Vermeulen, Rick, Robbert Jan, Pascal, Tristan, Jelle, Damian Menheere en Peter. Als wissels hadden we vandaag Robin Korsuize, Damian Krier en Sherwan.

De start was eigenlijk niet eens slecht. Duiveland kwam al wel snel op 0-1, maar wij maakte al snel de 1-1 na een goede actie van Damian Menheere die de bal goed achter de keeper schoot. Maar helaas hield het geen stand en was het al snel 1-6 met rust. Een veel beter Duiveland maakte goede en mooie goals uit dito aanvallen. 

Na rust vielen de 3 wissels in en we wisten zowaar nog wat voor gevaar te zorgen. Scoorden deden we niet, Duiveland nog 3 keer en zo eindigde het treffen in 1-9. Duidelijk!! Onze gemiddelde leeftijd was begin 20, de ervaring van Duiveland was vele malen hoger en dat was goed te zien in deze wedstrijd. Een bijzonder sportieve wedstrijd, waarin de scheids een makkie had deze mooie zaterdagmiddag. 

Dinsdag stond er gelijk weer een wedstrijd op het programma. Ditmaal tegen Colijnsplaat, ook een 3de klasser. Vorig jaar gepromoveerd uit onze klasse en hadden we thuis met 4-3 gewonnen. Uit verloren we met 3-2. Het kon dus gelijker op gaan als tegen Duiveland en ook was onze groep weer wat completer na zaterdag.

Michel mocht weer in de goal plaatsnemen (Ramon bedankt) en voor zich stelden Damian Krier, Robin Braam, Rick en Daniel zich op om de boel dicht te houden achterin. Het middenveld werd gevormd door de all Time topscoorder van Colijnsplaat, Robbert Jan, Robin Korsuize en Justin en voorin een verassende voorhoede met Pascal in de punt van de aanval en hij werd geflankeerd door Tristan en Ardjan. 

Het begin was rommelig van beide kanten, Colijnsplaat zat er iets beter in, maar was ook slordig. Geen grote kansen, totdat de scheidsrechter eigenlijk uit het niets een strafschop gaf aan Colijnsplaat. Uit een corner was er vermeend geduwd door Damian en de scheids wees naar de stip, terwijl er al diverse geelhemden terugliepen voor een uittrap van Michel. Colijnsplaat pakte dit buitenkansje en schoot de penalty feilloos binnen. 

Hierna kregen wij nog een tweetal grote kansen via Robbert Jan en Rick, maar het mocht voor de rust niet zo zijn. De wedstrijd was redelijk aan elkaar gewaagd, zonder dat er goed gevoetbald werd. Wij hadden misschien zelfs bij vlagen wel het beste veldspel. Alleen verzandde dat dan alweer snel in foute passen over korte afstand. Zonde en onnodig.

Na de rust kwamen we goed uit de startblokken, nadat Colijn nog een keer van afstand net naast schoot, was het Ardjan die van dichtbij de 1-1 maakte. Een goede aanval opgezet door Pascal, voorzet van Rick en het was raak. 

Hierna werden wij eigenlijk sterker en had Colijnsplaat niet veel meer te zeggen. Een bal van Ardjan raakte nog de paal, twee kopballen net naast, maar het was weer Colijn wat tegen scoorde. Een inschattingsfout van Tom en de razendsnelle aanvaller schoot goed binnen achter Michel en we stonden weer achter. 

Het vervolg wilden we nog wel graag de gelijkmaker scoren, maar we waren slordig en kwamen niet heel goed meer voor de goal en gevaar leverde dat ook niet meer op. Door de ruimtes die we weggaven kon een middenvelder van Colijn onze 16 induiken, Robin Korsuize was te laat met zijn sliding en raakte zijn tegenstander. Penalty en ook deze werd weer feilloos binnen geschoten en het stond 1-3 wat ook de eindstand was. 

Een gelijkspel had niet misstaan, maar het mocht niet zo zijn. Op naar Bevelanders, waar we oud gediende Cahit in de spits aan zullen treffen. Bevelanders won toch wel enigszins verassend van Duiveland met 3-2 en moet winnen om kans te maken om door te gaan in de volgende ronde. Voor ons is het bekeravontuur afgelopen, maar deze wedstrijd is een mooie om ons definitief klaar te maken voor de competitiestart tegen Wemeldinge op 3 september.

Aanvullende gegevens