De laatste bekerwedstrijd dit jaar was uit naar Bevelanders in het zonnige Kamperland. Vorig jaar bereikten we knap de 2de ronde, dit jaar was het na 2 wedstrijden al klaar. Na verlies Tegen SV Duiveland en Colijnsplaatse Boys, was deze wedstrijd een formaliteit. Voor de tegenstander van vandaag was het bereiken van de volgende ronde nog wel in zicht na een gelijkspel tegen Colijn en een overwinning door de weeks tegen Duiveland.

Ook vandaag weer een andere groep dan de wedstrijden ervoor, blessures, Trekker Trek, Mysteryland en vakanties zorgden ervoor dat Jaimy (nog steeds trainer van VV GOES, binnenkort ook Hoofd Jeugd Opleiding wordt er gefluisterd) vanaf Goes Sherwan, Damian M en K en de geblesseerde Joey meenam naar Kamperland. De spelers die vanuit ’s Gravenpolder vertrokken waren; Michel, Ardjan, Jelle, Tom, Pascal, Robin Braam, Tristan en Daniel. Peter kwam rechtstreeks uit zijn werk en Bjorn was op het laatste moment vanuit het 5de opgetrommeld om mee te doen. Door miscommunicatie stond Robin Vermeulen op de lijst, maar hij was aan het dansen op Mysteryland.

Deze spelers moesten het doen om het Bevelanders zo lastig mogelijk te maken. Dat lukte ook zeker. Een gezapige wedstrijd tot aan de drinkpauze. De ploegen waren aan elkaar gewaagd, Bevelanders iets meer in balbezit, twee gevaarlijke kopballen uit corners, wij waren slordig met de eindpass en creëerden tot dat moment niks. Uit eindelijk was het wel iemand uit ’s Gravenpolder die de score opende, helaas was het Cahit voor Bevelanders. Balverlies voorin, snelle omschakeling en Cahit sprintte Daniel en Damian Krier eruit en schoot door Michel zijn benen. Dezelfde Cahit zorgde daarna zelfs voor de 2-0. Uit een corner riep Michel laat los, Tom kon wel wegduiken, maar de bal belandde wel voor zijn voeten en hij haalde van dichtbij de trekker over en scoorde zo de 2-0.

Hierna werden wij eindelijk gevaarlijker en was Ardjan dichtbij met een afstandsschot die rakelings naast zeilde en Sherwan kreeg van dichtbij een niet te missen kans, maar deed dat toch door over te schieten. Ook onze andere oud aanvaller pikte zo vlak voor rust zijn doelpuntje mee. Mooie rush over links en een goed schot van Bajram. 3-0. Misschien niet helemaal naar het wedstrijdbeeld, maar de omschakeling van Bevelanders was dodelijk. Als ze in balbezit waren, creëerden ze vrij weinig, wonnen ze de bal van ons in een duel, waren ze ongrijpbaar in de omschakeling met 2 doelpunten. 

Voor Apollo was het spannendste moment misschien wel of Michel de wedstrijd af kon maken. Hij heeft vaker storingsdienst van zijn werk, maar wordt eigenlijk nooit gebeld. Nu helaas wel. Na een belletje van Michel zelf in de drinkpauze, mocht hij de wedstrijd af maken en dan snel naar Schouwen Duiveland rijden met zijn chauffeur Arie. 

Voor rust deden we toch nog wat terug. Waarschijnlijk omdat Johan de leiding op zich mocht nemen. Rohan werd weggestuurd door de scheidsrechter na hem gek genoemd te hebben en Johan zette te ploeg compleet naar zijn hand, zoals hij zelf beweerd. Sherwan heeft moeite met grote kansen, maar van afstand schiet hij ze er toch aardig in en deed dat nu ook. 3-1 was de ruststand en er was weer wat hoop.

Zeker nadat we in het 1ste kwartier na de rust 2 GROTE kansen kregen en we eigenlijk de 3-3 op de borden hadden moeten schieten. Damian Menheere en Sherwan lieten het na. We zorgen dat we best redelijk wat kansen krijgen, alleen het afmaken lukt de laatste weken nog niet optimaal. Waar we wel goed in zijn.. is simpele kansen weggeven die ook steeds goed afgemaakt worden. Zagen we er bij de 1-0 en 2-0 niet goed uit, bij de 4-1 ook niet. Robin Braam stond vast, Jaimy stond er naar te kijken en Bevelanders schoot goede 4-1 binnen. Eerste kans in de 2de helft en de wedstrijd was gespeeld. De 4-2 van Damian Menheere was er 1 voor de statistieken, Bevelanders had nog uit kunnen lopen, maar was gelukkig slordig in hun keuzes maken en zo eindigde dit zomeravondpotje terecht in een overwinning voor Bevelanders. Zij bereikten hierdoor de volgende ronde van de beker, omdat Duiveland met 2-1 won van Colijnsplaat.

De voorbereiding zit erop! Vorig jaar was de voorbereiding top en de start van de competitie ronduit slecht. Dit jaar was de voorbereiding wisselend, qua resultaten en ook qua bezetting, maar we hebben zeker geen slechte dingen laten zien. Doelstelling is dit jaar toch een plek in de top 5 en een periodetitel veroveren. Ook al was het wisselend, doordat we ontzettend gegroeid zijn in de breedte, konden we het elke week (op Duiveland na) toch opvangen en was het spel zeker niet slecht. Veel werk nog aan de winkel, maar zeker ook veel mogelijkheden voor dit Apollo 1.

Volgende week wacht Wemeldinge en gaan we echt beginnen. Iedereen is weer terug van allerlei feesten en partijen en zodoende kunnen we sterk aantreden. 14.30 op ons eigen sportpark gaan we proberen de 1ste 3 punten te pakken.

Bjorn bedankt voor het meedoen vandaag, ook al was het erg last minute. En Cahit en Bajram veel succes gewenst bij Bevelanders. Rood wit staat jullie in ieder geval niet al te best ;-)

Vanaf de competitie mogen de spelers weer een stukje gaan schrijven. De eerste die dat mag doen is de allerbeste vriend van Sherwan en Dimma; Michel Korsuize, misschien doen ze het wel met hun 3en. Maar het zal vast gaan over bitches, bacardi, John de Bever, MC, Toro, Goes Noord en Peter die volgende week 3 keer scoort!

Aanvullende gegevens