Na een wat wisselvallig voorbereiding met ups en downs, trainen op andere velden, een goed toernooi en een tegenvallend bekeravontuur is het vandaag tijd voor de eerste competitie wedstrijd van dit seizoen.

Apollo is dit seizoen ingedeeld in de 4e klasse B. Hierop werd wisselend gereageerd, vaak ver rijden en geen echte derby's zijn de minpunten. Een pluspunt zou kunnen zijn dat op het oog deze klasse kwalitatief minder is dan de 4e klasse A. Één van de ploegen die met ons over zijn gegaan is Wemeldinge. de tegenstander van vandaag word in de krant getipt als één van de kanshebbers voor de titel. Gelijk een mooie wedstrijd om te kijken of we verder zijn als vorig seizoen. Toen was het thuis Apollo dat aan het langste eind trok maar uit werd te makkelijk een 0-2 voorsprong verspeeld.

Na het beraad van donderdagavond zijn er weer wat namen uit de hoge hoed getoverd, met deze opstelling tot gevolg.

Michel op de goal, de verdediging van links naar rechts. Daniel, Robin B en Damien K en Jaimy start op rechts. het middenveld ondanks het gemis van RJ en Robin K toch ijzersterk met Ricky Balboa, Arie, Peter Shagger en Pascal. De 2 mans voorhoede van vandaag bestaat uit  MC Dimma en Tristan Basic fit. De selectie word compleet gemaakt door de miljoenen op de bank met nieuwe scorende aanwinst sherwan, Justin die terug is van de welverdiende vakantie met zijn queen en Tom die wat later aanschuift ivm zijn werkverplichtingen.

Voor aanvang wil de scheidsrechter al direct zijn stempel drukken door de spelers zich te laten ontdoen van hun enkelbandjes, de toon is dus gelijk gezet. Het begin van de wedstrijd, Wemeldinge trapt af probeert een aanval op te bouwen maar daar denkt onze buffel op het middenveld Ricky anders over. Rick onderschept de bal en met de buitenkant van de rechtervoet wil hij Arie wegsturen, de bal lijkt wat aan de harde kant maar zelfs met rechts heeft Arie een prima aanname in huis en gaat over links op de goal af, hij ziet de niet al te grote keeper iets voor zijn doel staan en met een schitterende lob lepelt hij de bal in de verre hoek. 1-0 na 1 minuut wat een heerlijk begin voor de blauw-witte machine. Na wat kleine speldenprikjes van wemeldinge voornamelijk uit corners met de kopsterke Niels Kole is het opnieuw Apollo dat ten aanval trekt met beter spel in de openingsfase. Het is de sterke Damien aka MC Dimma die goed aan de bal blijft binnen de 16 meter en wegdraait bij zijn tegenstander die hem naar de grond werkt. Penalty zegt de scheidsrechter en ik denk dat dit een terechte beslissing is. Good old Robin Braam legt aan en ondanks dat hij de bal niet al te best raakt verdwijnt deze onder de keeper door in het netje. 2-0 en de boys uit 's-Gravenpolder lijken op stoom. Niet veel later is het Ricky Balboa die weer eens ten aanval trekt en zo door kan lopen na een schitterende pass van Pascal. Rick oog in oog met de doelman die ver zijn goal uit komt wil de bal er overheen lepelen maar raakt de bal niet goed, de keeper doet uit een reflex zijn handen naar beneden en houdt de bal tegen. Heel snel gaan de handen van de keeper weer omhoog. HANDS roept alles wat blauw-wit is en de doelman loopt al weg ondanks dat gaat de aanval door en krijgt Rick een 2e kans maar ook deze is niet aan hem besteed. De scheidsrechter word belaagd voor zijn beslissing om niet te fluiten voor hands en een rode kaart. De uitleg na de wedstrijd van de scheidsrechter was dat zijn zonnebril nog in zijn tas zat en hij door het felle zonnetje de lijn niet kon zien. Na dit alles moet er gewoon nog gevoetbald worden, na nog wat kansen over en weer is het Wemeldinge dat vlak voor rust nog een grote kans krijgt. Wederom weet Niels Kole zijn hoofd tegen de bal te krijgen na niet al te best verdedigen van Apollo zijde, gelukkig weet Michel de inzet nog net uit het doel te werken.

We gaan rusten met 2-0 stand op het bord en in de kleedkamer word nog maar eens benadrukt dat wij de betere ploeg zijn. Toch wil de trainer wat zekerheid inbouwen en haalt the Rock een linie terug naar achteren waardoor Damien K doorschuift naar het middenveld. Dan uit het niets galmt er slecht nieuws door de kleedkamer. De nieuwe spits geboren op voetbalschoenen met een microfoon in zijn hand MC Dimma heeft te veel last van zijn enkel om de wedstrijd voort te zetten. Zijn logische vervangen is de pijlsnelle sherwan eveneens nieuw bij de equipe van trainer Rohan de Geus. Deze waarschuwt ons nog voor het gevaar van Wemeldinge dat zal gaan proberen het wedstrijdverloop in hun voordeel te doen kantelen. 

Met frisse moed beginnen we aan de 2e helft. Toch is het lastig voor Apollo het goede spel van de eerste helft door te zetten mede vanwege de wijzigingen op het veld.

Justin komt er al snel in het veld voor Damien K. om de taak van verdedigende middenvelder in te vullen. Wemeldinge heeft daardoor wat meer grip op het middenveld en voorin weten de spitsen de bal niet lang vast te houden. Toch is het Apollo dat de eerste kans noteert. Het is Peter die via een schitterende combinatie langs zijn directe tegenstander snelt en een voorzet op maar aflevert bij Tristan. De doelman weet tot op de dag van vandaag niet hou hij het deed maar hij weet de inzet van heel dichtbij knap te keren. Dan door een uittrap die direct bij de tegenstander in de voeten beland is het de verdedigende middenvelder die vanaf de eigen helft aangespeeld word en onbedreigd vanaf een meter of 20 uit haalt en hem precies in de hoek schiet. Met nog een half uur te spelen is het 2-1 en is alles nog mogelijk. Wemeldinge weet echter niets meer te creëren en nog wat kansen voor Apollo zijn niet aan de spitsen besteed. Met veel strijd en inzet word er geprobeerd de overwinning over de streep te trekken. Iets dat vorig seizoen er misschien niet altijd was. Na 90 minuten en een beetje fluit de goed leidende scheidsrechter voor het laatst en zijn de eerste 3 punten van het seizoen een feit. Een knappe overwinning waar voor gevochten is, waar met vlagen goed gespeeld werd en door een solide verdediging over de streep is getrokken.

Een goede start van het seizoen is belangrijk, zeker als de verwachtingen bij de club, publiek, spelers en staf zijn dat we dit seizoen om de bovenste plekken mee moeten doen. De eerste horde is genomen, hoe we de volgende gaan nemen zal te lezen zijn in het verslag van de captain Robin Braam.

Ik hoop vele van jullie langs de kant te zien staan als we het opnemen tegen een oude bekende. Volgende week staat namelijke een uitwedstrijd bij Waarde op het programma. 

Aanvullende gegevens