Zaterdag 10 september: S.C. Waarde – S.V. Apollo'69

Na de goede start van vorige week tegen Wemeldinge, stond vandaag de uitwedstrijd tegen Waarde op het programma. In de voorbereiding zijn we deze ploeg ook tegen gekomen op het toernooi in Heinkenszand. Wat we er toen nog vanaf wisten is dat het fysiek sterke voetballers zijn maar technisch wij de betere zijn. 

Onze spion Rick de Kok kwam een donderdag nog met groot nieuws. Waarde had zich versterkt met maar liefst 15 Portugezen. Moesten we dit geloven???

Om 13.30 uur was het verzamelen op de Zuudoek. Iedereen was op tijd en zo werd de boetepot dus niet gevuld. Ook de geblesseerde spelers (Robert-jan, Robin K en Joey) waren erbij om de blauw/witte aan te moedigen. 

Aangekomen op Waarde nog snel een sigaretje roken en daarna de kleedkamer in voor de bespreking van Rohan. Deze gaf aan dat we net zo moesten beginnen als vorige week. Toen hebben we leuk voetbal laten zien en waren we sterk in de duels. Zeker vandaag moesten we de duels winnen en in balbezit de bal rond laten gaan.

Na deze wijze woorden werd de volgende opstelling gegeven. Michel op het goal. De verdediging van links naar rechts; Daniel, Robin V, Robin B en Tom. Het 4mans middenveld bestond uit; Arie, Rick, Pascal en Peter. En in de spits stonden vandaag Damian M en Tristan. De wissels vandaag waren; Justin, Damian K en Sherwan.

De eerste helft ging van start en het was al snel duidelijk dat er maar 1 ploeg wilde voetballen. Apollo liet het balletje makkelijk rond gaan en zo creëerde de blauw/witte kleine kansjes. Toch moesten we oppassen met balverlies. Als Waarde de bal veroverde ging de bal meteen diep naar de spitsen. Dit waren 2 technische voetballers uit Belgie??? die voor veel dreiging zorgde.

Na 10 minuten was er een grote kans voor Apollo. Rick krijgt de bal in de 16 voor zijn voeten. Helaas wilde hij de bal eerst aannemen waardoor er een verdediger tussen kon springen. Na deze kans waren er nog een paar grote kansen die er niet in gingen. We gingen slordig met de kansen om in de begin fase. Maar na ongeveer een half uur voetballen was daar toch de 0-1. Het was wederom Rick die de bal in de 16 krijgt. Deze keer bedenkt hij zich niet en schiet hij de bal hard langs de doelman van Waarde. 

Na deze treffer ging Apollo iets achteruit voetballen, waardoor Waarde iets meer ruimte kreeg om te voetballen. Weer kwam er een lange bal, Robin rent er achteraan en had verwacht dat Michel uit zo komen. Michel riep toen dat Robin de bal moest weg schieten. Er was dus een kleine mis communicatie. Er ontstond een ''kleine'' discussie tussen Michel en Robin. In 's-Gravenpolder konden ze hier van mee genieten. Dit toneelspel was afgesproken om iedereen weer op scherp te zetten ;-). Een paar minuten later was het resultaat al te zien. Een goede voorzet van (ik dacht Rick of Peter) belande via de rug van Tristan in het doel 0-2. Heerlijk om een paar minuten voor de rust op zo'n voorsprong te komen. 

In de rust werd er nog benadrukt dat we er nog lang niet waren. We wisten dat Waarde na de rust meer druk zou gaan zetten. Het was dus belangrijk dat we de duels bleven winnen en de concentratie vast hielden. Doordat Waarde meer moest gaan komen, komt er bij hun ruimte van achter, dus in balbezit was het snel de spitsen zoeken. 

In de 2e helft was het inderdaad Waarde dat meer druk ging zetten. Hun middenvelders schoven wat meer door, daardoor moesten we in de verdediging alles goed neerzetten. Gelukkig werd dit gelijk door iedereen gedaan achterin. 

Waarde kreeg wat kleine kansjes maar gelukkig had Michel hier elke keer een antwoord op door de ballen uit het doel te houden. 

In de 70e minuut was daar de bevrijdende treffer. Damian M kreeg de bal voor zijn voeten en scoorde zijn 1e competitie treffer voor Apollo 0-3. Waarde nam hierna gas terug en geloofde het wel. Apollo wilde nu alleen maar meer. Damian kreeg hierna nog 2 hele grote kansen. Maar helaas was hij nog aan het genieten van zijn 1e goal waardoor zijn vizier niet op scherp stond. Het bleef dus voorlopig bij 0-3. 

Met nog een kwartier te spelen werden de moe gestreden Damian en Pascal vervangen door Justin en Damian K. En toen..... rond de 80e minuut vangt Tristan de bal op een stuk buiten de 16. Hij versneld naar binnen en wat er toen gebeurde...... niet nadenken en vlammen op het doel. Iedereen ziet de bal de kruising in vliegen. Het mooiste doelpunt van de middag en Tristan zijn 2e treffer van de middag.

In de laatste 10 minuten kwam Waarde nog 1x naar voren en schoot de bal in de 16 meter van 3 meter afstand op Robin zijn arm. De goed leidende scheidsrechter bestrafte dit met opzettelijk handsbal dus de bal ging op de stip. De bal werd onhoudbaar in de hoek geschoten 1-4. Hier bleef het ook bij. 

Na de wedstrijd hadden we nog een kleine verrassing. In de regels bij ons staat dat je telefoon tijdens de wedstrijdbespreking uit moet staan. Mocht deze toch afgaan tijdens de bespreking, moet je de volgende wedstrijd taart trakteren. 

Onze leider El Chapo (Johan) had vorige week zijn telefoon niet uit staan en werd toevallig tijdens de bespreking gebeld. Dat betekende dus taart trakteren.

Johan houdt zich netjes aan de regels en had voor iedereen dus een gebakje van Bakker Boer meegenomen. En die smaakte heerlijk samen met de 3 punten!!!

Een goede wedstrijd met een mooi resultaat. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Wolfaartsdijk op het programma. De ploeg van een oud Apollo speler Miquel Walraven.

 

Als we net zo scherp en leuk voetbal laten zien als de afgelopen 2 weken, weet ik zeker dat we ook daar 3 punten kunnen meenemen. 

Hoe dit afloopt kunnen jullie allemaal lezen in het volgende verslag van Arie.

Aanvullende gegevens