Later dan gewoonlijk, maar toch nog 2 (korte) verslagen in 1; Apollo’69 – Hansweertse Boys en ZSC’62 – Apollo’69 van afgelopen zaterdag

Waarom zijn deze verslagen later dan gebruikelijk? Spelers van Apollo 1 hebben moeite met stukjes schrijven, waar menigeen al is gesouffleerd door een teamgenoot, houdt dat natuurlijk een keer op. Daarom geven we het een nieuwe impuls en zal er voor de trouwe lezer toch een stukje verschijnen. Dennis Nagelkerke heeft zich al opgeworpen om schrijver des Apollo te zijn voor de wedstrijd Apollo’69-Smerdiek, waar hij nu waarschijnlijk al een basisplaats voor heeft.

Na de periodetitel , die werd behaald in het zonnige Cadzand, was het een week later Hansweert die naar ’s Gravenpolder toog om als nummer laatst zonder punten aan te treden tegen de koploper die alles gewonnen heeft.

Toch was het Pascal die ons op scherp zette. Was het niet 2 seizoenen geleden dat Hansweert als ongeslagen koploper zijn 1ste punten verloor tegen het onderaan staande Apollo? We waren gewaarschuwd maar dat hielp uiteindelijk niet, want het was Davy van Nieuwenhuizen die zijn ploeg op 0-1 zette na 10 minuten. We waren te slap begonnen en dat werd duidelijk gemaakt. Daniel vlagde nog wel voor buitenspel, maar werd genegeerd door de scheidsrechter.

Dat Hansweert al weer 30 seconden later de tegentreffer moest incasseren, was te danken aan Pascal die zijn 1ste competitiedoelpunt voor Apollo 1 ooit maakte.

Hierna kwam ‘Answest’ er niet meer aan te pas en was het met rust 3-1 door doelpunten van Rick en Robbert-Jan. Na de rust werd er nog 2 keer gescoord, maar de score had veel hoger kunnen zijn als we scherper voor het doel waren. Maar Sherwan en Dimma misten grote kansen en de eindpass was zo slordig op het zandveld dat we vaak een teentje te kort kwamen voor de goal. Toch een eclatante 5-1 overwinning door een doelpunt van Dimma en nog een pirouette van Jeffrey op de doellijn.

Dan de week erna.. naar Scharendijke. Stukje rijden om er te komen, maar uiteindelijk spelen we toch pas om 14.30 uur.  Kun je lang genoeg slapen zou je zeggen. Niet voor Dimma.. die werd niet wakker door zijn telefoon en pas rond 15.15 uur ontwaakte hij in Goes in zijn bedje. Inmiddels heeft de BFF van Michel inmiddels 1000 keer zijn excuses aan alles en iedereen aangeboden, alleen daar hadden we deze wedstrijd nu natuurlijk niks aan.

Met een ietwat andere opstelling dan de bedoeling was, traden aan in deze topper. ZSC op 9 punten, mede door een wedstrijd minder, tegen de koploper. Twee kampioenskandidaten die zouden strijden op een koud en kil hoofdveld van ZSC.

Het begin was duidelijk voor ZSC, scherper, feller en makkelijker voetballend. Dat resulteerde dan ook in een snelle 1-0 door de topscoorder de van de 4de klasse B, Robin Provoost. Niet geheel gedekt, kopte hij knap tegendraads de bal onhoudbaar achter Michel.

We waren inmiddels iets meer wakker, behalve Dimma dan, en begonnen tegenstand te bieden. Michel behoedde ons eerst nog voor een 2-0 achterstand en Pino had tot 2 keer toe de mogelijkheid om de gelijkmaker binnen te schieten. Helaas lukte dat niet en werd de rust met een 1-0 achterstand gehaald. Er zat meer in, dat dacht ZSC ook, maar zij speelden met 10 man nadat een verdediger 2 keer geel te pakken had vlak na rust.

Na rust een storm van Apollo zijde die leidde tot een schitterende kopbal van Pascal; 1-1. Voorzet van de uitblinkende Peter Dekker werd ook hier weer tegendraads ingekopt en zorgde voor nieuwe hoop. Een onterecht afgekeurde treffer van Rick, kopbal net over van Pino, 1-1 met de keeper en nog wat kleinere kansen deden de blauw witte storm luwen en ZSC kwam er wat meer uit met hun snelle spitsen. De wedstrijd kantelde zowaar wat en Apollo raakte het een beetje kwijt. Nog geen grote kansen, maar ook niet voor ons.

Paar minuten voor het einde kwam onze ongeslagen reeks toch ten einde. Een voorzet van de rechterkant viel over Peter Dekker heen en Provoost kopte weer raak. Wederom een mooie treffer, maar aan de verkeerde kant.

Alles of niets wordt nog gespeeld, Pascal schiet net op de keeper zijn tenen, kopbal net naast, maar het mocht niet meer zo zijn. ZSC wint en komt op 6 punten. Vermeulen mocht ook nog iets eerder douchen door twee gele kaarten te pakken, dat willen we natuurlijk toch even vermelden!!!

Met iets meer slimheid en felheid hadden we een punt over de streep kunnen trekken, zeker als je tegen 10 man speelt. Gelijkspel was gezien de kansenverhoudingen denken we terechter geweest, moet je er wel net iets meer voor over hebben!

Maar al met al.. we mogen trots zijn op 9 ongeslagen wedstrijden, het was niet altijd even goed, maar die punten pakken ze niet meer af. Bij het schrijven van dit stukje heeft ZSC de inhaalwedstrijd tegen WIK verloren en blijft de achterstand 6 punten op de koplopers SPS en Apollo.

Zaterdag een thuiswedstrijd tegen Smerdiek, zij wonnen eerder al van ZSC en zullen ook nu naar de ’s Gravenpolder komen om 3 punten we te kapen, we zijn gewaarschuwd!!  Hoe dit duel verloopt, zal Dennis Nagelkerke ons precies vertellen in zijn verslag. Dennis is overigens de broer van Sander (L).

 

Aanvullende gegevens