Na te zijn uitgefeest van de mooie zwaar bevochten overwinning op Wemeldinge en iedereen de zoektocht van Paaseieren achter de rug had, moesten we op 2e Paasdag op bezoek bij de oude dorpsgenoten van Peter Dekker, namelijk SPS uit Poortvliet.
Waar menig profclub minimaal 72 uur tussen een wedstrijd moet hebben zitten moesten wij als amateurs dit binnen 48 uur doen. 

Aangekomen op het sportcomplex van SPS dachten we dat er nog een voorwedstrijd gespeeld zou worden van de plaatselijke jeugd enkel wat later bleek was dat dit hun 1e elftal was.

Apollo 3 moest ook aantreden tegen SPS 3 en daar speelde Sander Nagelkerke een helft mee waar hij later aan zou sluiten bij het eerste elftal. Waar we een goede man aan hadden, want hij heeft een goede waarschuwing aan SPS 3 uitgedeeld door een prachtige hattrick binnen het eerste half uur. 

Het was druk op het sportpark en de vele supporters en een televisieploeg zagen Apollo starten met de volgende opstelling;

 

De eerste paar kansen waren voor SPS, dat met een jonge ploeg van gemiddeld 20 jaar, begon aan de wedstrijd. Daarna was Apollo wakker, nam het heft in handen en creëerde met goed voetbal wat kleine kansen. Jean-Paul had de eerst kans en vervolgens nog een afstand schot van Robert Jan, wat net naast ging. Daarna volgde een goede actie van Peter Dekker, die 3 man passeerde en met een goed schot zijn actie net niet beloond zag worden.

Vlak voor de rust een corner vanaf rechts van Robert Jan. Bal wordt weggekopt door SPS, maar valt op rand 16 waar Robin Korsuize staat die de bal prachtig met een volley binnen schiet! 0-1 voor Apollo! Met deze stand stond Apollo virtueel aan kop in de competitie!

2e helft ging Apollo verder. Op zoek naar de 0-2, kreeg Tristan een uitgelezen kans om te scoren alleen zijn schot ging over. Apollo raakte vermoeider en SPS kreeg weer wat meer grip op de wedstrijd.

In de 60e minuut was het 1-1 toen Leonard Quist de diepte werd ingestuurd en makkelijk tussen 2 man door glipte om zo de 1-1 binnen te schieten. Niet veel later kreeg SPS een vrije trap van de linker kant. Waarbij Tristan het eenmansmuurtje vormde, en er eens goed voor ging staan….of ik bedoel zitten... De bal werd voorgegeven, en weer stond Quist helemaal vrij om de bal in te koppen, 2-1! Apollo probeerde nog de 2-2 te maken maar door de ruimte die achterin werd vrijgelaten werd het helaas al snel 3-1 en was de wedstrijd beslist.

Inmiddels was Sander nog ingevallen voor Pascal en was Damien er eerder al ingekomen voor Robin Korsuize. Apollo probeerde nog wel maar had de kracht niet meer.

Door deze nederlaag loopt SPS uit naar 5 punten en lijkt een kampioenschap helaas ver weg voor de blauw witten.

Alle supporters van Apollo bedankt voor jullie steun vandaag

En mannen, met een dik verdiende periodetitel op zak, gaan we ons klaar maken voor de nacompetitie en zorgen dat we daar met zn allen gaan knallen!

Robert Jan

 

Aanvullende gegevens