Op de dag dat Apollo 2 kampioen kon worden bij concurrent Lewedorpse Boys 2, moest de 1ste selectie uiteraard ook nog aantreden en mochten we afreizen naar Sint Maartensdijk op het eiland Tholen. Smerdiek was ons thuis de baas met 0-2 en om met een goed gevoel de nacompetitie in te gaan en Smerdiek en Stavenisse onder ons te houden, moest er toch gewonnen worden op deze zonnige middag.

Onder een flauw zonnetje verwelkomde Anne ons in de kantine die zij en haar echtgenoot Robin open hadden gegooid en druppelde langzaam de spelers binnen die deze middag aan zouden treden. Met een telefoon in de hand werden druk de verrichtingen van de mannen van Peter Bleumink gevolgd. Met de wetenschap dat het 0-3 was konden we met een gerust hart gaan beginnen aan de reis.

Logisch dat alle Apollo supporters op het Lewedorp stonden, maar toch konden wij 2 trouwe supporters waarnemen die hun helden waren achterna gereisd. Ria en haar kompaan Opa Jaap waren ons achterna gegaan. Alleen was onze vriend Tristan vergeten te vertellen dat de wedstrijd om 15.00 uur zou starten i.p.v. 14.30 uur. Zo was ons aller Opa er al om 14.15 uur.

Rond 14.15 uur kreeg Apollo 1 ook te horen dat het 0-7 was geworden aan de Korenweg in Lewedorp en dat Apollo 2 volgend seizoen uitkomt in de reserve 3de klasse!! Gefeliciteerd Sander (L)!! En de rest natuurlijk ook.

Hartstikke goed.. maar nu wij nog. De eerste 20 minuten tot en met de 1-1 was er eigenlijk niks aan de hand. Ardjan, Jean- Paul,en Tristan hadden ons op voorsprong kunnen zetten, maar het was eigenlijk Smerdiek dat uit het niets de 1-0 maakte van buiten de 16. Geen druk naar de bal toe en dan kan er gescoord worden. Gelukkig werd het snel 1-1 na een vrije trap van Ardjan die op het hoofd belandde van een blauw zwarte en die hem keurig in zijn eigen doel kopte. Dat goed voorbeeld doet volgen, had Jaimy goed onthouden, maar daar komen we later op terug.

Na de 1-1 waren we de kluts een beetje kwijt en Smerdiek ging met krachten smijten. Ze kwamen steeds beter in de wedstrijd en kregen nu ook kansen. Ook nu kwamen we nog een paar keer gevaarlijk voor de goal van de tegenstander. Maar op het moment dat onze spits JP wil schieten, stuit hij net op en gaat naast. Een bal die al door een ieder geteld werd. En net als vorige week.. een tegendoelpunt vlak voor rust. Een schitterende lob, die voorkomen had kunnen worden door op het middenveld korter op je man te zitten.

Ondanks de achterstand was het geloof er ook zeker nog en kwamen wij ook goed uit de kleedkamer. Het spel zag er beter uit, maar helaas duurde dat maar 10 minuten en was het over een uit. In een paar minuten was het 5-1: Een te korte terug speelbal van Jaimy, een eigendoelpunt van de nieuwe linksbuiten van Smerdiek (Jaimy) en een bal die Michel in de voeten van de spits schoot. Over en uit! Via stormram Rick werden we nog 2 keer gevaarlijk en had er een doelpuntje ingezeten, maar dat was het dan ook wel.

Een collectieve offday. De vele wisselingen, kleine pijntjes, blessures, schorsingen zijn we steeds goed doorgekomen. Maar dit was een wedstrijd te veel. Smerdiek oogde fitter en gretiger en trok deze wedstrijd dan ook terecht over de streep.

Op naar de komende 4 wedstrijden. Nieuwe rondes, nieuwe kansen. We stomen ons klaar voor de nacompetitie en zoals het er nu uitziet, kunnen we alle onderste van de 3de klasse B nog treffen: SKNWK, Kogelvangers, Rillandia en DIA. Volgende week hopen we ondanks deze nederlaag toch weer onze supporters te mogen verwelkomen voor de wedstrijd tegen Stavenisse om 14.30 uur en de avonturen die we dan op en rond het veld meemaken, zullen beschreven worden door Jaimy, die zo een klein beetje zijn 2 fouten goed kan maken ;-)

 

Aanvullende gegevens