Na een totale off-day tegen Smerdiek vorige week mochten we vandaag aantreden tegen de nummer 6 van de ranglijst, SC Stavenisse. Een belangrijke wedstrijd om zo terug in vorm te komen voor de nacompetitie. Dus het enige wat telde was winst vandaag.

Johan Braam ( ElChapo) was weer terug uit China van familiebezoek. En heeft van horen zeggen United Vansen als sponsor binnen getrokken voor Apollo. De geldschieter Hui Wang zou interesse hebben getoond in Apollo als het de 3de klasse haalt. En zou miljoenen willen investeren in het complex en in de selectie. Of de informatie klopt is de vraag, maar als het waar is alvast bedankt Johan voor het binnenhalen van deze sponsor (mits die betaalt).

Maar verder met de wedstrijd. Door het gemis van een paar spelers door blessures haalt Rohan de volgende spelers uit de hoge hoed:

                                   Michel

                                   Dennis N

Tom                            Robin V                          Daniel

Peter              Pascal             Rick                      Ardjan

                      Tristan           Jean-Paul

 

Wissels : Jelle, Jeffrey, Sherwan, Robin K

Het is 14.30 uur als de wedstrijd begint. Apollo begint wat slordig wat er al bijna voor zorgt dat Stavenisse op voorsprong komt. Na dit geklungel pakken de jongens van Apollo het weer op en gaan meer en meer het spel spelen wat we willen. Zo wordt Pino (Jean-Paul) bereikt en deze houdt de bal op de achterlijn tegen met een sliding en passeert zo de tegenstander en schiet in de 18de minuut onberispelijk de 1-0 in de touwen. Het lukt hem elke wedstrijd weer om met een sliding op de achterlijn de tegenstander te omzeilen, hoe het hem lukt is nog steeds de vraag maar hij deed het weer.

Dat Apollo voor stond was van korte duur, Stavenisse zette een snelle aanval op via de rechterkant en schoten in de korte hoek de 1-1 binnen. En zo stond Apollo maar een krappe minuut op voorsprong. In 40ste minuut wordt een corner weggehaald door Stavenisse en deze belandt in de voeten van Pascal, hij kapt een tegenstander uit en haalt verwoestend uit op randje 16 en de bal belandt zo in de lange hoek. En zo eindigt de 1ste helft in een 2-1 voorsprong voor de blauwwitte.

15 minuten later start de wedstrijd weer voor het 2de bedrijf, met een wijziging op het middenveld. Peter heeft het strijdtoneel verlaten en Jelle komt voor hem in de plek. Dat Jelle( El picu) al een paar weken on-fire is, is gelijk te merken door een goede assist op Pascal en deze schiet hem goed binnen. Het 2de doelpunt voor Pascal. En het staat in de 55ste minuut 3-1.

60ste minuut Pino heeft last en gaat eraf, hiervoor komt Jeffrey voor in de plaats. Robin K die altijd Pino loopt te klieren heeft het met hem te doen en geeft Pino een uitgebreide massage, waar zelfs de vrouw van Pino jaloers op is.

62ste minuut nog een wissel aan de kant van Apollo , Tristan eraf en Sherwin (Blinker) erin.

En dan gaat het snel, Sherwin krijgt het op zijn heupen en door een assist van Jeffrey en Ardjan schiet onze Sherwin Blinker er 2 binnen in de 65ste en 67ste minuut. Massaal scandeerde de naam Sherwin Blinker over de Zuudoek. 5-1 voorsprong en het tempo ging eruit bij Apollo.

70ste minuut een smerige overtreding op Pascal door de nummer 8 van Stavenisse, de zoveelste.

75ste minuut 5-2. Door dat Stavenisse de bal af en toe met mach 3 wegwerkt over de zijlijn, moest ook ik er aan geloven om een bal te halen. Jacob durfde de brandnetels niet aan in z'n korte broek, dus was ik de aangewezen persoon met lange broek om die bal te gaan halen. Bij terugkomst was het inmiddels 5-2 geworden door geklungel van Dennis N.

78ste minuut onze kickbokser Rick de kok bedient Jeffrey en deze maakt de 6-2.

83ste minuut tegen doelpunt Stavenisse 6-3.

En zo werd het na 90 minuten spelen 6-3 in het voordeel voor Apollo. Eindelijk weer eens 3 punten, wat voelt dat toch goed. Geen perfecte want we hebben 3 tegendoelpunten gehad, maar wel een wedstrijd waar we een heel eind onze oude vorm weer terug hadden. En zo met een goed gevoel de nacompetitie naderen. Volgende week de laatste competitie wedstrijd uit naar Kerkwerve, waar onze eigen Johan Braam alias Él Chapo voor jullie een geweldig verslagje schrijft.

Jaimy IJzer

Aanvullende gegevens