Eindelijk!! Na de 3 laatste potjes (Smerdiek, Stavenisse en WIK) waar het nergens meer over ging en de nodige spelers werden gespaard voor de nacompetitie, mochten we zaterdag 20 mei thuis aantreden tegen VVC'68 uit Halsteren. Door 2 nederlagen in de laatste 3 wedstrijden waren wij afgezakt naar plek 5 en VVC wist de laatste 4 weken te winnen en degradatie te voorkomen en mocht zodoende in de winning mood aantreden in 's Gravenpolder.Het principe was simpel; een thuis- en een uitwedstrijd en de winnaar speelt in het seizoen 2017/2018 in de 3de klasse.

Wij mochten thuis beginnen tegen deze onbekende ploeg. Uiteraard werd er wat informatie ingewonnen bij tegenstanders uit de 3de klasse om enigszins voorbereid te zijn, maar vooral gingen we uit van eigen kracht.

Omdat we tot deze prestatie ook met zijn allen zijn gekomen, waren er deze 2 wedstrijden maar liefst 7 wisselspelers en waren er aangestelde grensrechters waardoor Mario ook eens een wedstrijdje vanaf de bank mocht bekijken.

Met de verrassende keuze om met Robin Korsuize als laatste man te starten, was het een mooie opkomst. Een druk sportpark, vuurwerk van supporters van Apollo en verdwaalde man uit Halsteren die in zijn eentje met fakkels liep te zwaaien en een lekker zonnetje. Mooie ingredi├źnten voor een potje voetbal.

En vanaf minuut was het spektakel. Na 2 minuten een penalty voor VVC!! Deze werd onberispelijk ingeschoten en VVC zette de toon door de aanval te kiezen en Apollo wist niet goed wat te doen. Het middenveld was in handen van de mannen uit Halsteren en elke 2de bal was ook voor hen. Dit veranderde na een kleine 20 minuten. We kregen meer grip en gingen zowaar meer meevoetballen onder leiding van de ijzersterke en balvaste spits Pino die zijn kwaliteiten meer dan eens toonde. Het middenveld kwam meer in balbezit en in de 34ste minuut was het Robbert Jan die van dichtbij binnen mocht schieten na een assist van Jean-Paul. Maar zoals wel vaker was dit niet de ruststand. We hadden het redelijk onder controle, maar een vrije trap in de 43ste minuut zette VVC weer aan de leiding. Het deed ons denken aan de wedstrijd in Poortvliet tegen SPS. Volkomen vrij kon iemand zo inkoppen. Onnodig en zo zonde. Maar goed.. er was ook nog niks aan de hand, het was gelijkwaardiger dan de 1ste 20 minuten.

En gelijk na rust was het dan ook al gelijk 2-2. Jeffrey wist hem op zijn naam te zetten en was gelijk weer spannend. Apollo was deze fase beter en Justin had de 3-2 op zijn schoen, maar de keeper kon hem net op tijd voor de lijn stoppen. En uit het niets was het zomaar weer 2-3.. Geen druk naar voren, een schot once in a lifetime in de winkelhaak en we liepen weer achter de feiten aan. En ook de 2-4 volgde snel. De Pino van VVC draaide sterk weg bij Rick en wist Michel in de korte hoek te verschalken. De wedstrijd was nog niet gespeeld, want 2 minuten later was het wederom Jeffrey die de stand weer spannend maakte. 3-4.. Zou het dan toch? Apollo kreeg weinig kansen, VVC ook niet en de wedstrijd kabbelde eigenlijk voort na het vuurwerk wat het tot nu toe opgeleverd had. 8 minuten voor tijd toch nog de 3-5. Weer een vrije trap en weer stonden er mensen vrij. Zonde en onnodig. Een terechte overwinning voor VVC, die net wat makkelijker en volwassener voetbalt als ons, 3-4 had de verhoudingen iets beter weer gegeven. Toch was iedereen het er over eens dat het ontzettend moeilijk zou worden, maar zeker niet onmogelijk.

Met de gedachte reisden we ook af naar Halsteren 27 mei. Johan Braam helaas afwezig door wat hartprobleempjes. Gelukkig gaat het een stuk beter inmiddels weer!! Hij is weer volop aan het Wordfeuten met Nel (de mama van Dennis en Sander (L)) en volgde de wedstrijd op de voet. Met een bus een toch ook veel afgereisde Apollo supporters werd het bijna een sprookje in het bloedhete Halsteren. Na 50 seconden had Jeffrey zich onsterfelijk kunnen maken door de 0-1 binnen te schieten na wederom een goede bal van Jean-Paul. Maar de keeper voorkwam met zijn kleine teen de 0-1. Ook hierna nog een grote kans voor de blauw witten. Een goede aanval over links die goed voor de goal belandde, hij had binnen geschoten mogen worden, maar nu waren wij het die een voet te kort kwamen. En dan weet je het wel.. Na 5 minuten 1-0.. een communicatie fout tussen Jaimy en Rick en de vrijstaande linksbuiten schoot hem gelijk binnen achter Michel. Onmogelijke missie? Nee zeker niet. Apollo bleef voetballen, probeerde de spitsen te bereiken en kwam nog regelmatig in de 16 van de tegenstander zonder echt gevaarlijk te worden. VVC voetbalde wederom wel iets beter als ons, volwassener en lieten de bal makkelijker rond gaan. Echter als wij in balbezit waren, lagen er kansen. De paar corners werden over gekopt en VVC kwam uit voor onze goal na een counter. De opmerkelijke leidsman vandaag zag in het hoge been van Peter een vrije trap. De spelers van zowel VVC als Apollo waren al een het volgende duel bezig op het middenveld, maar tot ieders verbazing wees hij toch echt voor een vrije trap. Deze zorgde voor de 2-0 doordat de bal tussen de benen van Michel door verdween. De 2de fout van vanmiddag van onze zijde. Onnodig en zo zonde, waar wij zelf aan het begin van de wedstrijd verzuimen de wedstrijd heel erg spannend te maken.

Na de 2-0 toch weer de snelle 2-1. Wederom onze aanvalsleider die de aandacht op eiste. Een goede aanval over links en Pino schoot vervolgens de bal in de verre hoek. Voord e rust leverde het geen kansen meer op voor ons en werd de rust ook gehaald met een achterstand.

De tweede helft probeerde we verder naar voren te voetballen met de wetenschap dat we dan ruimte weg moesten geven tegen de snelle en behendige spelers van VVC. Voor ons leverder dat kansen op voor Jeffrey, Rick en een afstandschot van Bas. Het mocht niet zo zijn. VVC kreeg ook een paar goede mogelijkheden om de score uit te breiden, Michel was een sta in de weg of ze waren (gelukkig) slordig voor de goal. Uiteindelijk konden we toch met opgeheven hoofd terugreizen naar 's Gravenpolder. Een vrije trap in de laatste seconde van Robin Korsuize en ook deze ging door de benen van de keeper; 2-2.

We hebben gestreden, maar moeten helaas concluderen dat VVC'68 toch een maatje te groot was over 2 wedstrijden en terecht in de 3de klasse blijft. Al met al een goed seizoen, een leuk toetje in de vorm van de nacompetitie en volgend jaar is het doel om langer mee te blijven doen voor het kampioenschap. De onnodige fouten zullen er dan uit moeten, maar de groep is nog steeds een mix van jonge en ervaren spelers waar Apollo nog veel plezier van kan beleven de komende jaren.

Helaas zonder Michel. Hij zal zijn geluk gaan zoeken bij 2de klasser SSV'65 in Goes. Succes!! Ook Rick is nog een twijfelgeval of hij doorgaat, het leger en het kickboksen trekken aan hem. Iets wat wij natuurlijk ook doen om hem te behouden voor Apollo.

10 juni 2017 zijn we nog eenmaal te bewonderen dit seizoen op het hoofdveld van Apollo, als we aantreden tegen Lucky Ajax om 15.30 vanwege het 50 jarig jubileum van de club.

Rest ons verder als enige nog om de supporters te bedanken die ons het hele seizoen gesteund hebben en ook in de nacompetitie ons achterna gereisd hebben of met de bus meegingen onder deze zonnige omstandigheden! Hopelijk mogen we volgend jaar weer op jullie steun rekenen :-)

Spelers en staff Apollo 1

Aanvullende gegevens