Inmiddels is de selectie van Apollo alweer 3 weken bezig aan de voorbereiding en zitten er 6 trainingen en 2 wedstrijden op. Zoals elk jaar is het een duiventil en komen en gaan er spelers op vakantie, is er vakantiewerk, verstoppen ze hun vriendin in Nijmegen en heeft Jaimy last van zijn hamstrings.

En toch is het lekker om weer begonnen te zijn. Na 2 weken trainen bij VV GOES op het kunstgras werd de 1ste oefenwedstrijd ruim verloren van 3de klasser GPC. Na een ruststand van 1-0, ging het na de rust hard en stond er na 90 minuten 6-0 op het scorebord. Ruim 35 minuten leuk meegevoetbald, wat kleine kansjes, maar deze ploeg was een maatje te groot.

En afgelopen zaterdag mochten we afreizen naar Domburg, een tegenstander die ook in de 4de klasse uit komt, alleen dan in 4A. Met de nieuwelingen Jermaine (Kloetinge A1) en Moreno van Aerde (SSV’65), Wynston Wleh (SSV’65), Dennis de Nooijer (Philippine) en Hamid Ebrahimi (VV GOES 2) werd er met 16 man afgereisd. DE verrassing van de dag waren niet deze nieuwelingen, maar de gestopte Rick de Kok kwam toch terug op zijn besluit en door de vele afwezigen sloot hij gelijk aan voor deze wedstrijd. Dit kon mede omdat Dennis de oppas had op Liv deze dag. Oma Nel kon helaas niet oppassen en zelfs Johan kon haar via de Wordfeud app niet overhalen om op Struusje Junior te passen. En toch heeft het kans.. Johan en Nel, een ontzettend leuk stel. De lezer wordt op de hoogte gehouden van deze liefdesstory. Sander en Dennis zien het al helemaal zitten!

De 1ste 20 minuten waren goed en Domburg werd terug gedwongen. Maar door een verkeerde inschatting van Jaimy stonden we wel na 10 minuten met 1-0 achter. Er waren al wel kansen voor Apollo geweest, maar het was aanvoerder RJ die met een afstandsschot de gelijkmaker binnenschoot.

Waar gehoopt werd dat we de 20 minuten langer vast konden houden, hield het hier op. Mede door de blessures van Jaimy en Peter die het veld vroegtijdig moesten verlaten werd het rommeliger. We zaten al niet ruim in de verdedigers en dat werd nog krapper. Domburg was nu niet veel beter deze fas, maar kans 2 zat er wel in. RJ verloor het duel en de spits schoot in de korte hoek binnen. Vlak voor rust was het bijna 2-2. Voor een open doel op 1 meter van de goal schoot Bas echter de bal naar het strand toe. De scheepvaart naar Antwerpen werd hier hevig door opgehouden en Bas kan nog een redelijke factuur verwachten door het geleden verlies van deze haven. Dat wordt geen terras de komende weken. Kunnen we hem ook niet betrappen.

De 2de helft was amper begonnen of het was 3-1. Het werd er bij ons niet beter op. De krachten vloeide weg. We kregen het middenveld niet meer aangelopen en het veld werd nog groter dan het al was. Toch waren het de oude mannen van Apollo die het nog spannend maakte. Hun gemiddelde leeftijd is nog hoger dan bij het 5de, maar de assist was van Dennis en Jean-Paul schoot de bal onberispelijk in. En het leek zelfs 3-3 te worden door dit duo, maar er werd afgevlagd voor buitenspel en de goal telde niet. Een twijfelgeval, maar goed.. het bleef 3-2 en tot overmaat van ramp werd het door de vele ruimte die we boden zelfs 4-2. Het werd nog even spannend door wederom een doelpunt van Pino, maar ook het slotwoord was voor Domburg. Joey schoot de bal in de voeten van een Domburg speler, RJ verloor vervolgens het duel en het was klaar.

Misschien had een gelijkspel iets beter de verhoudingen weergegeven, maar Apollo liet zien nog niet klaar te zijn voor de competitie. We hebben gelukkig nog ruim een maand, iedereen zal dan zo’n beetje terug gekeerd zijn en dan kunnen we completer voor de dag komen dan we vandaag deden. Zeker op verdedigend gebied misten we vandaag nogal wat. Domburg profiteerde hier optimaal van.

Buiten dat zullen de persoonlijke fouten er uit moeten, alle 5 de goals hadden mede hierdoor voorkomen kunnen worden en moeten we het toch wel langer kunnen volhouden dan 20 minuten.

Volgende week de 1ste thuiswedstrijd. Dan zal Veere op bezoek komen wat net als Domburg uitkomt in 4A.

Aanvullende gegevens