Twee (oefen)wedstrijden was Apollo al onderweg maar onze favoriete voetbalmoeder was in geen velden of wegen te bekennen... Van onze andere trouwe supporter Opa Jaap wisten we het, Tristan ging liever frikandellen bakken dan voetballen op zaterdag en Jaap kennende zal hij wel hele dagen in Baarland hebben gezeten om naar zijn kleinzoon te kijken. Maar Ardjan was gewoon aanwezig binnen de lijnen maar Ria was er niet. Toch enigszins bezorgde spelers bij Apollo. Johan was met een mysterieuze vrouw op vakantie op vakantie geweest naar Kreta. Zou het dan niet Nel (van Sander en Dennis) maar Ria geweest zijn?!
Gelukkig vonden we haar vlak voor de wedstrijd stralend terug onder het afdak en waren de zorgen gelijk verdwenen. Dat was ook te zien in de wedstrijd, we kwamen zowaar op voorsprong. Maar daarover later meer. Zodoende weten we nog steeds niet wie de vrouw is waar Johan mee naar Griekenland is gevlogen.

Uiteraard waren er weer de nodige afwezigen vandaag. Waar iedereen verwacht had dat Rik er ook niet was vanwege de beruchte Trekkertrek, werd er een compromis gesloten en speelde hij een helft mee. Met achter zich Joey en Robin K, werd de wedstrijd gestart tegen Veere. Ook Tom en Damian K waren terug te vinden in de verdediging en het middenveld werd deze middag bezet door Pascal, Ardjan, Bas en Wynston. De spitsen waren Pino en Moreno. De 6 wisselspelers deze middag waren Hamid, Jelle, Tristan, Jermaine, Dimma en Daniel.

We starten goed en binnen 7 minuten was het 1-0 door Moreno. Een schitterende assist van Bas werd koelbloedig in de lange hoek geschoten door Moreno. Hierna ging de wedstrijd gelijk op. Beide ploegen kregen kansen en er werd in een hoog tempo gevoetbald. Beide ploegen wilden voetballen; het ene moment was Veere met de snelle aanvallers de betere partij en even later was het Apollo wat de klok sloeg met de geslepen Pino in de spits met de pijlsnelle Moreno ernaast. Leuk voor het publiek en Veere bracht met een kopbal uit een corner de 1-1 op het bord, wat tevens ook de ruststand was. Beide ploegen kregen zeker kansen op meer, maar de keepers stonden beide hun mannetje.

En ook na rust was het een enerverende wedstrijd. Tempo was wel iets lager, door de hitte en de vermoeidheid wel slordiger. Het kon alle kanten op, maar het was Veere die de 1-2 aantekende en in de 76ste minuut zelfs de 1-3. Apollo had ook zeker kansen gekregen, maar niet verzilverd. De ingevallen Jelle en Jermaine zorgden voor het nodige gevaar en Hamid stond achter in een paar keer akelig in de weg voor Veere.

Vlak na de 1-3, was de spanning al wel weer terug. Tristan schoot de bal tussen de benen van de keeper door en een slotoffensief bood ruimte voor Veere om de wedstrijd op slot te gooien. Apollo was ook een paar keer dichtbij, maar moest wachten tot  de 89ste minuut voordat Pino zijn oude ploeg pijn deed door de 3-3 raak te schieten na een mislukt schot van Pascal die voor zijn voeten belandde. Jean-Paul aarzelde niet en schoot de bal tegen de touwen.

Al met al een terechte uitslag. Beide ploegen hebben bij vlagen laten zien dat ze bovenin de 4de klasse mee moeten kunnen en hebben voetballers die ook kunnen en willen voetballen.
Dinsdag nog een oefenwedstrijd uit tegen Kruiningen voor we de bekerwedstrijden gaan beginnen. Zaterdag volgt ODIO (Ons Doel Is Ontspanning) om 15.30(!!) uur thuis. Deze ploeg uit Ossendrecht speelt ook in de 4de klasse, maar dan op zondag.

Aanvullende gegevens