De laatste oefenwedstrijd in de voorbereiding was tegen bijna buurman en 3de klasser Kruiningen. Vooral Jelle liep zich te vergapen aan de geelzwarte shirts; EMTE stond fier op de shirts en Jelle liep nog net niet kwijlend het veld op.

En dat niet alleen Jelle onder de indruk was, was goed te zien het 1ste half uur. Kruiningen startte furieus en stond binnen 15 minuten met 2-0 voor. Doelpunten die voorkomen hadden kunnen worden als er scherper was verdedigd. We moesten dus weer eens de achtervolging in en dat deden we dan ook. We kregen meer grip en Kruiningen was uitgeraasd. Een afgeslagen corner werd vol op de slof genomen door Pascal die de bal de winkelhaak inschoot. Toch weer 3-1, een bal kogelhard rechtdoor het midden van de goal, geen druk op de bal en het verschil was weer 2 doelpunten. Niet nodig in deze fase, maar we stonden wel weer achter. Voor rust vonden we toch weer de aansluiting. Een overtreding op Jean-Paul in het strafschopgebied en Moreno schoot feilloos van 11 meter binnen. 5 doelpunten voor rust, leuk voor de toeschouwers en wat zou het de 2de helft brengen?

Een tegenvaller was dat Ardjan verkeerd was gevallen op zijn schouder. In het ziekenhuis later die avond bleek dat er een bandje van zijn schouder los was geraakt en ‘Arie’ een paar weken is uitgeschakeld. Kan hij samen met Robin Braam toekijken.

De 2de helft was amper begonnen of het was een goal aan de verkeerde kant; 4-2. Maar wonder boven wonder kregen wij na deze toch wel vroege domper de overhand en kwamen we zelfs 4-5 voor. Twee doelpunten van Moreno en ook Pino wist zijn goaltje te maken. Het mocht alleen helaas niet zo zijn... 1 minuut voor tijd maakte Kruininingen uit een corner de 5-5. Onnodig en de bal moest eigenlijk gewoon weggewerkt worden. Een terechte uitslag, teveel tegendoelpunten, mooie doelpunten van Apollo, dat biedt hoop voor de bekerwedstrijd tegen ODIO.

Maar die hoop was snel vervlogen... ondanks dat Apollo veel spelers miste, was het bizar te noemen dat het met de rust al 1-4 stond. Er ging weinig tot zeer weinig goed en ODIO was messcherp en pakte de cadeautjes dankbaar uit. We kregen 2 goede kansen om in de wedstrijd te komen; bij 1-2 redde de keeper een schot van Moreno en bij 1-3 schoot Tristan op de lat. Verder kwamen we niet. De 1-2 was een penalty van Moreno na een handsbal.

In het 2de bedrijf kwamen er ook niet meer aan te pas, geen kans voor Apollo genoteerd en ODIO was gelukkig slordig in de eindpass om ons nog meer pijn te doen dan de 1-6 eindstand.

Aanstaande zaterdag gaan we naar de andere blauw witte ploeg op de Bevelanden voor de bekerstrijd; uit naar Arendskerke om 14.30 uur. We hopen dan een iets positiever wedstrijdverslag te schrijven als tegen ODIO.

Aanvullende gegevens