Een wedstrijd die meer gezien werd als een oefenwedstrijd dan dat het om een bekerwedstrijd ging. Apollo had nog maar eenmaal gespeeld en 1-6 verloren van ODIO en Arendskerke had twee keer verloren en was zodoende ook al kansloos voor de volgende ronde. Dat beloofde in ieder geval twee ploegen die lekker vrij uit kunnen voetballen voordat zaterdag de competitie start. Apollo reist dan naar Hansweert en Arendskerke treedt aan tegen VCK.
Maar voor het zover was dus een wedstrijd in Arendskerke tussen twee ploegen die redelijk jong zijn, kunnen voetballen en vooral ook willen voetballen. En wat een fabuleuze start van Apollo! Dat er 2 weken geen wedstrijd was gespeeld, was totaal niet terug te zien. Apollo wervelde de 1ste 25 minuten en stond dan ook na 16 minuten met 0-3 voor!! Een weelde zou je zeggen. Een mooi doelpunt van Jean Paul Harthoorn, na goed voorbereidend werk van Wynston, een pegel van Robin ‘Klaagmuur’ Korsuize en ook zijn broertje Pascal pikte zijn doelpuntje mee nadat een schot van Moreno via de keeper voor zijn voeten kwam en de bal netjes binnenschoot.

Werkelijk alles lukte en Arendskerke kwam niet in de wedstrijd voor. Maar na de 0-3 kantelde dat toch enigszins. Een snelle 1-3 na een perfect uitgevoerde counter zorgde ervoor dat Arendskerke goed terug kwam. Zo stond het voor rust alweer 3-3 in een aantrekkelijke 1ste helft. VVA voerde de counters perfect uit en ondanks dat je 0-3 niet mag weggeven (ook niet tegen een ambitieuze 3de klasser), was het wel een terechte stand.

Jaimy was geblesseerd geraakt en werd nog voor rust vervangen door Robin Vermeulen en Damian Krier bleef in de kleedkamer achter; Jelle ging de 2de helft spelen als linkshalf, waardoor onze pijlsnelle Wynston rechtsback kwam te spelen om de snelle linksbuiten af te stoppen.

En dat lukt goed; Apollo kwam via Wynston gelijk 2 keer voor de goal terecht, niet gevaarlijk, maar de dreiging was er. Arendskerke kwam in deze beginfase tot een schot op de paal. Beide keepers redde op wat speldenprikjes, er waren wat kleine kansjes, maar 5 minuten voor tijd was het de VVA die de wedstrijd besliste met de 4de (!!) goed uitgevoerde counter. Zonde, onnodig en een gelijkspel had wel verdiend geweest.

Maar Apollo heeft wel van zich doen spreken. Bij vlagen goed voetbal, hoog tempo, mooie doelpunten en er werd erg hard gewerkt.
Zaterdag reizen we naar Hansweert voor de start van de competitie en volgende week dinsdag de andere inhaalwedstrijd van de beker. Dan reizen we naar Heinkenszand voor de wedstrijd tegen de nieuwe club Luctor Heinkenszand, de wedstrijd start om 20.00 uur. LH maakt nog kans om door te gaan naar de volgende ronde en zal veel moeten scoren. We zijn dus gewaarschuwd!

Aanvullende gegevens