Eindelijk!! De competitie gaat van start en wel met een uitwedstrijd naar Hansweertse Boys. Voordat het jaarlijkse dweilband festival begint, mocht Apollo er aftrappen voor het seizoen 2017-2018. Een seizoen waarin Apollo gaat proberen de top 3 te bestormen en hopelijk weer mag deelnemen aan de nacompetitie voor promotie.Apollo heeft zich redelijk versterkt, de groep voor de selectie van Apollo 1 en 2 is groter geworden en beide elftallen moeten toch redelijk tot goede resultaten behalen. De 1ste horde voor het vlaggenschip was dus Hansweert wat zich ook had versterkt met technisch vaardige spelers uit voornamelijk Goes.

En dat ze konden voetballen was het eerste half uur goed te zien. Apollo had niet heel veel te vertellen en stond dan ook 2-0 achter na 20 minuten. Onoplettendheid, te weinig scherpte en Hansweert was simpelweg beter. Wat kleine speldenprikjes, maar de grootste kans was wederom HWB op de 3-0. De nieuwe Michel, Joey, lag goed in de weg en even later bracht Moreno met zijn snelheid en neusje voor de goal toch de spanning terug vlak voor rust. En eigenlijk was het op dat moment over voor de Boys. Conditie ging een rol spelen en wij bleken toch fitter te zijn dan de oranjehemden.

Na rust een scherper Apollo en binnen 3 minuten was de stand omgebogen naar 2-3. Een schitterende trap in de verre kruising van Pascal en even later werd een zekere goal van Pino uit de goal geslagen door een speler van Hansweert. Een penalty en een rode kaart en Moreno legde aan voor de 2-3. Een feilloos ingeschoten vrije trap.

Hansweert was rijp voor de slacht, kansen kregen we genoeg, maar als je ze niet afmaakt... Het was de slimme spits van Hansweert die toch de 3-3 aantekende. Totaal onnodig!! Maar onze vaste wissel Jermaine zorgde voor de ommekeer. Wat een invalbeurt!! Er in komen, de bal veroveren, 2 man uitspelen en vervolgens de bal op de juiste snelheid mee te geven aan de aanstormende Wynston die de 3-4 tegen de touwen aanschoot.

Hansweert raakte geïrriteerd en kwam eigenlijk niet meer aan voetballen toe. De 3-5 was een kwestie van tijd en Pascal nam deze treffer voor zijn rekening uit wederom een corner van RJ. Met slimmer spel hadden we veel en veel meer kunnen scoren de 2de helft. We waren wederom slordig en de stand bleef hierdoor 3-5. Jermaine (en ook het nieuwste lid van Omroep Max, Jean-Paul Harthoorn) was een ware plaag voor de defensie van Hansweert en creëerde redelijk tot veel kansen voor zijn medespelers. Zo lief als hij buiten het veld is, zo dodelijk is hij binnen de lijnen. Je zou je dochter of vrouw zo aan hem toevertrouwen met zijn grote puppy ogen.

Door een zwak begin en een sterk Hansweert had de uitslag ook anders kunnen zijn. Mocht deze ploeg wel de conditie krijgen, minder snel geïrriteerd raken, dan gaan ze nog genoeg punten pakken. Voetballen kunnen ze wel. Gelukkig hadden wij vandaag Jermaine en werd er de 2de helft wel voor gewerkt door iedereen.

Volgende week de 1ste thuiswedstrijd tegen SC Waarde. Vorig jaar een grote nederlaag in ’s Gravenpolder (1-4) tegen het vreemdelingenlegioen uit Reimerswaal.

Aanvullende gegevens