Voordat Waarde op bezoek kwam, stond er voor ons nog een wedstrijd om des keizers baard op het programma. De bekerwedstrijd tegen Luctor Heinkenszand was niet meer voor belang voor ons. Zo kon het dat deze dinsdagavond een combi elftal gestuurd werd naar de nieuwste fusieclub van Zeeland. Spelers met pijntjes werden gespaard en andere die minder minuten hadden gemaakt, konden zo weer wat ritme opdoen.

Helaas pakte dat niet goed uit en walste DE kampioenskandidaat uit de 4de klasse A over ons heen met 10-0. Al kwam Richard Bal nog wel in de krant. Maar helaas schoot hij de bal achter Joey. Door dit resultaat is Luctor Heinkenszand spekkoper en gaat op doelsaldo naar de volgende ronde.

In het weekend van de afsluitingen op de A58, hoefden wij gelukkig het sportpark niet af en reisde Waarde naar ’s-Gravenpolder voor het treffen met Apollo. Ook zij wonnen de 1ste wedstrijd en stonden zodoende ook op 3 punten. Lastig te omschrijven ploeg, waren alle Belgen er, zijn er nieuwe spelers? Maar dat ze kunnen voetballen weten we, vorig jaar een ongenadig pak slaag van 1-4.

Na veel gepuzzel waren er toch 14 spelers voor Apollo. Van de 25 selectiespelers van 1, waren er maar 14 beschikbaar, waarvan Damian Krier dit weekend met 2 afreisde. A Junior Mitchel Meijer nam op de bank plaats als 3de wissel en hield het bankje warm met Jermaine en Tristan.

De opstelling was op 3 plaatsen gewijzigd vergeleken met vorige week; Damian Krier werd vervangen door Robin Vermeulen, Rick had klappen gehad met kickboksen; zijn vervanger was Tom en onze snelheidsduivel Wynston was donderdag geblesseerd geraakt en Peter mocht hem als linkshalf vervangen.

En ook Mario was dit weekend vervangen. Gelukkig konden we Mario zijn weekend online volgen; ongegeneerd een scene uit Flikken Maastricht naspelen, er werd volop gegeten met vrouwlief, museums bezocht en zelfs de ANWB er aan te pas moest komen om ze weer op gang te brengen. Niet het huwelijk uiteraard, maar de auto! Zijn bekwame vervanger was vandaag Robin Braam die het keurig invulde. Nog steeds niet fit om te spelen, maar wel om de vlag te hanteren. En dat hij er tijd voor had, is helemaal bijzonder. Volgens Anne wonen namelijk ALLE spinnen van Nederland in hun huis en Robin moest ze als ware held doodmaken. Ze hadden er al 14 geteld in huis.

De 1ste 25 minuten was voor Apollo zonder kansen te creëren. Waarde was fysiek sterker, wij hadden meer balbezit, maar echt geweldig om naar te kijken was het nog niet voor de toeschouwers. De regen maakte plaats voor het zonnetje en prompt kwam Waarde voor de goal door slordigheden van onze defensie. En deze 1-1 situatie werd afgestraft door de spits van Waarde die de bal koel langs Joey schoot. Apollo werd slordig, verzandde te veel in de lange bal die werd weggekopt door de grote centrale spelers van Waarde en het werd zelfs 0-2. Een voorzet van Waarde werd via Joey en Tom in eigen goal gewerkt en WEEEER stonden we 0-2 achter. Op één of andere manier maakt dat was los bij ons. Want ook nu weer was het vlak voor rust 1-2. Een bal van Moreno belande bij Pino die de bal knap terug legde op Pascal die hem in 4 instanties binnen schoot.

Na rust kwam Jermaine er in, onze held van vorige week. Hij moest zorgen voor voetbal over de grond en meer balbezit op de helft van Waarde. Dat lukte en het werd zowaar een leuke wedstrijd voor het publiek. Waarde wilde mee, Apollo was op jacht naar de gelijkmaker en dat leverde aardig voetbal op. Apollo werd gevaarlijker en 20 minuten voor tijd was het onze good old Jean-Paul die de 2-2 tegen de touwen schoot van dichtbij. Dat beloofde veel goeds, want even later kopte Pino zelfs bijnde 2-2 binnen, maar een goede redding van de keeper voorkwam dat. Inmiddels was Tristan in het veld gekomen voor Pascal en hij mocht de voorwaartsen een aanvallende impuls geven. Opa Jaap schrok weer wakker en Apollo zocht naar de voorsprong. Maar waar vorige week Jermaine het goudhaantje was, schoof hij nu de bal zo in de voeten van een Waarde speler en die pakte wederom dit cadeautje uit. We hadden Waarde eigenlijk liggen en toch kwamen ze weer langszij. Apollo moest wederom ruimte weggeven en in de achtervolging. Waarde kreeg kansen om de voorsprong uit te breiden. Gelukkig stond Joey in de weg of konden we het gevaar buiten de 16 smoren. De blauw witten kregen ook kansen en het was wederom Pino die de bal tegen de touwen joeg. Een schitterende aanval die begon bij Peter die de bal keurig naar rechts opende, een doorgelopen Jaimy nam de bal goed mee en gaf goed voor op zijn inglijdende idiool. Waar ze elkaar alleen maar inzepen onder de douche en ze elkaar totaal niet kunnen vinden in het veld (wat grotendeels aan de dromer van Apollo, Jaimy, ligt), was dit een uitmuntende voorzet en komt Jaimy al op 2 assisten dit seizoen. Ongekende weelde voor de broer van Joyce.

Na de 3-3 kregen beide ploegen kans op meer, maar beide ploegen vonden het net niet meer. Joey plukte een vrije trap uit de kruising, Moreno schoot in de laatste seconden van de wedstrijd jammerlijk naast en zo kregen we beide een puntje. Een terechte afspiegeling van de wedstrijd die verder sportief verliep van beide kanten. Mocht Waarde deze spelers elke week bij elkaar zien te krijgen, gaan ze nog genoeg punten pakken en zit er een goede eindklassering in voor deze Belgische/Nederlandse enclave.

Maar het mooie nieuws is dat onze student Tristan zowaar een sliding nam EN de bal hierbij veroverde!! Spelers krijgen normaal een euro voor een doelpunt, Opa Jaap beloofde zijn kleinzoon bij elke sliding 5 euro zodat hij ook eens mee kan lappen na de wedstrijd voor een glaasje bier.

De blik van Tristan zullen we ook nooit vergeten; wazig om zich heen kijkend, modder aan zijn broek en een bal aan zijn voeten. Het wordt nog eens een bikkel!!

Volgende week reizen we naar Sint Maartensdijk voor de kraker tegen Smerdiek, Zij wonnen vandaag met 7-3 van Hansweert en om 15.00 uur treden wij aan tegen de oud trainer Bram Kot die er alles aan zal doen om de punten op Tholen te houden. We zijn gewaarschuwd!!

Aanvullende gegevens