De 1ste uitwedstrijd van het seizoen op Tholen stond op het programma en dan kan het haast niet anders dan dat het dramatisch weer is. Tholen is tenslotte ook geen Ibiza aan de Oosterschelde. De ochtend bood nog perspectief, maar in de middag was het gaan regenen en was er sporadisch nog een zonnestraaltje te zien.

Misschien was dit weer ook wel tekenend voor de selectie van Apollo op dit moment; veel afwezigen, spelers met kleine pijntjes en dan uit moeten voetballen tegen een sterke ploeg als Smerdiek. De 9 spelers die gemist werden vandaag kunnen moeiteloos ingepast worden in het 1ste elftal. En toch stond er een elftal wat met hard werken punten zou kunnen pakken in Sint-Maartensdijk, maar dat het een lastige opgave zou worden, was duidelijk.

Het positieve was dat Jelle in ieder geval terug gekeerd was en plaats kon nemen op de bank. Ondanks het weer was er een positieve stemming. Lekker sliding weer, een tegenstander die ook wil voetballen, Jermaine die zijn debuut in de basis zou gaan maken en de trainer die het laatste succes met Apollo vierde stond ook aan de lijn. Bram Kot was als laatste trainer van Apollo gepromoveerd naar de 3de klasse en mocht het vanaf dit seizoen bij Smerdiek gaan proberen.

Met deze gegevens ving de wedstrijd aan. En we begonnen goed!! De eerste 25 minuten waren voor Apollo. We werden niet echt gevaarlijk voor de goal, maar speelde veelvuldig op de helft van de tegenstander. Smerdiek hield het bij lange ballen en kwam daarmee ook niet voor Joey te staan met uitgespeelde kansen. Onze speldenprikjes werden onschadelijk gemaakt door de keeper van Smerdiek of we waren slordig met onze eindpass. En na 25 minuten kwam de tegenstander beter in de wedstrijd en via de levensgevaarlijke nummer 10 kwamen ze ook zowaar voor de goal, deze kans ging nog naast. Maar de volgende kans ging er wel in. Makkelijk uitgespeeld aan onze linkerkant, bal terug leggen en hij verdween in het netje.

Dat betekende niet dat wij het kwijt waren, het voetbal was bij vlagen redelijk, maar de keuzes die werden gemaakt bij de laatste bal naar onze spitsen toe waren zo verschrikkelijk slordig. Sommige hadden na 40 minuten nog niet door dat het veld glad was door de regen, dat we met wind mee speelden en dan nog een bal met 140 km per uur naar voren spelen. De wedstrijd was nog niet gespeeld, ging steeds meer gelijk op, maar we moesten na de rust wel weer wat extra gas gaan geven.

En dat deden we na rust. Een kans voor Pascal, Jaimy die alleen op de keeper af ging maar helaas in botsing kwam en de druk werd enigszins opgevoerd. Hierna was het vooral een strijd op het middenveld, het voetbal werd minder, het publiek zag dat er gevochten werd voor elke meter door beide ploegen. Al had Opa Jaap meer oog voor Ria, die samen met Arie ook de weg naar Smerdiek had gevonden om te komen kijken. Ouwe snoeperd!

Uiteindelijk werd het 2-0 door de uitblinker van Smerdiek. Hij kapte zichzelf vrij en schoot keurig in het hoekje van buiten de 16 meter. Vandaag deden we vooral ons zelf de nek om door de verkeerde keuzes aan de bal te maken, slecht in te spelen en tegen deze ploeg is dat dan niet goed te maken. In de laatste 5 minuten nog een penalty die onberispelijk ingeschoten werd door Moreno, maar het slotoffensief werd gekenmerkt door ballen die wederom niet aan kwamen waardoor er geen kansen meer werden gecreëerd.

Een 2-1 nederlaag. Al zat er zeker meer in vandaag, moeten we minder slordig zijn! En ondanks de vele afwezige, de vele pijntjes die er zijn... kan het alleen maar beter worden de komende weken. De afwezigen keren langzaam weer terug op het voetbalveld. De 14 spelers van vandaag hebben er in ieder geval hard voor gewerkt. Vorig jaar nog een kansloze 5-1 nederlaag, nu zitten we er al weer een stuk dichterbij.

Volgende week de thuiswedstrijd tegen titelkandidaat nummer 1 Halsteren. Zit er een stunt in of dendert Halsteren door?!

Aanvullende gegevens