Vandaag kwam de trotse koploper van de 4de klasse B op bezoek. Met een ongelofelijk aantal doelpunten voor, waren ze de bus ingestapt naar Zeeland waar ze mochten aantreden tegen Apollo. Voor hun misschien onbekend, dat was Halsteren voor ons zeker niet. Een club waar bij de zondagafdeling veel Zeeuwen voetballen onder leiding van een Zeeuwse trainer die de club snel naar de 3de divisie moet brengen. En ook de zaterdagafdeling is ambitieus en wil zo snel mogelijk uit de 4de klasse. En de ambities zijn te zien aan de selectie. Oud-Halsteren spelers werden overal aangetrokken om dit elftal vorm te geven.

Zoveel keuze als Halsteren had deze zaterdag, zo weinig keuze hadden wij en kwam Rick van Halum ons versterken vanaf het 2de. Dat het zwaar zou worden wist iedereen, maar dat de spitsen van Halsteren zo goed waren... dat was toch een verrassing.

Verdedigend stelt het misschien niet zo veel voor (binnen 10 seconde had Pino de 1-0 binnen kunnen koppen), maar aanvallend straften ze werkelijk alles af. Ons geklungel leverde Halsteren de 1ste 20 minuten 6 kansen op, 6 doelpunten. Ook knap. Tussen door had Jean-Paul de 1-1 op het bord geschoten na een assist van Jelle en kreeg Moreno een grote kans op 2-1. Helaas was het zo dat zij op 1-6 kwamen, wij voor de rust nog 2-6 op het bord schoten, een treffer afgekeurd zagen worden wegen vermeend buitenspel en was het Halsteren wat de lange bal hanteerde. Voor een kampioenskandidaat hebben ze een uitermate zwakke verdediging en wisten ze totaal geen raad met Pino en Moreno. Maar met zo’n spitsentrio moet je zelf te veel scoren om van deze ploeg te kunnen winnen. En dat gebeurde dan ook niet.

Na rust hoefde Halsteren niet meer, kwamen ze nog wel op 2-7. Was het weer Jean-Paul die de bal tegen de touwen joeg, 3-8 en 3-9 en de debuterende Rick van Halum kopte daarna een corner van RJ binnen. Helaas was het slotakkoord voor de mannen uit Brabant en eindigde het duel in 4-10.

En hoe gek het ook klinkt... Je hebt niet het gevoel dat je weggespeeld bent. We hebben ons eigen spel gespeeld en kansen gecreëerd. Maar ons eigen spel betekent tegenwoordig ook veel kansen weggeven en dat is net iets wat je tegen een ontketend Halsteren moet doen.

Zo doende wederom een nederlaag. Geen schande. 10 tegentreffers zijn dat wel! Volgende week nieuwe kansen. Dan gaan we het proberen in Stavenisse waar vorig jaar een 2-2 gelijkspel werd behaald en Stavenisse een stukje hoger stond dan dat ze nu staan. Een speler is in ieder geval al zeker van een plekje in de selectie voor aankomende zaterdag; STRUUSJE!!!

Aanvullende gegevens