Eindelijk was het dan zover, de dag dat Pino niet meer tot de dertigers gerekend mag worden, maar 40 geworden is. Vorig jaar rond deze tijd pakte we de periodetitel op Cadzand, nu wedstrijd 6 pas en een wedstrijd die gewonnen moest worden om weer verder naar boven te kijken.

De keuze was deze week erg groot. Eigenlijk misten we vandaag alleen de geblesseerde Robin Braam en Wynston en Tom moest werken. Helaas had Rick de Kok deze week aangegeven definitief te stoppen met voetballen en zich te richten op het kickboksen. Jammer, maar natuurlijk wel veel succes!

Maar keuzes maken, betekend ook dat er spelers met 2 mee gaan. Deze week waren dat Robin Vermeulen, Daniel en Jelle. Tristan was jammer genoeg ziek en niet meer afgereisd naar Zierikzee. Opa Jaap had dus een vrije dag. Wie wel weer langs de lijn stond was zijn maat Ria. Ardjan was er weer bij na zijn blessure en zou weer minuten gaan maken.

Tegenstander Vosmeer was nog puntloos en gebrand op de 1ste punten. Maar wij geven ze natuurlijk niet weg en konden ijzersterk aan de aftrap verschijnen met ook een zeer sterke bank. Vergeleken met vorige week stond Justin in de basis, was RJ er weer bij en Joey teruggekeerd van vakantie. Justin verving Tom en Joey nam de plek onder de lat weer in van Jesper en de rest bleef staan. Dat moet een garantie zijn voor doelpunten, dat zagen we immers vorige week.

En dat had ook zeker gekund, maar het zat ook niet altijd mee. Zo had Jean-Paul 2 keer een strafschop moeten krijgen, werd zijn vrije trap net naast getikt, Jermaine zijn uithaal werd ook uit de goal getikt en er gingen nog wat schoten over. Alleen Dennis wist op aangeven van Pino te scoren en het schot van Peter kwam via de vuisten van de keeper voor de voeten van Dennis terecht die de bal netjes binnenschoot. Maar Vosmeer wilde toch ook wel wat naar voren voetballen en kregen vlak voor rust ook een vrije trap. Die werd door Damian van richting veranderd en ging zo de goal in; 2-1. Onnodig. We hadden meer kunnen en moeten scoren, maar waren slordig en hielden Vosmeer in leven

Dat bleek ook de 2de helft, want Vosmeer ging naar voren voetballen en onze slordigheden leverden zowaar nog kansen op. Weliswaar nadat Dennis 3-1 binnen geschoten had, maar de kans op wederom een aansluitingstreffer was zeker aanwezig en misschien ook wel terecht geweest. En wij kregen ook echt genoeg kansen, maar vooral Jean-Paul had pech op zijn verjaardag, hoe graag die ook wilde, maar de keeper stond een paar keer ongelukkig in de weg of de bal ging over of naast. Uiteindelijk werd het na zijn snelle uitgooi nog wel 4-1 door Dennis die de bal handig meenam en in de korte hoek schoot. Eindstand bereikt.

Het had een grotere uitslag kunnen zijn, maar Vosmeer had ook zomaar wat doelpuntjes kunnen scoren. Uiteindelijk een terecht overwinning. Volgende week uit naar Cadzand, vorig jaar een periodetitel en een 1-5 overwinning, waarna een weekje rust plaats vind voor de derby tegen Kwadendamme.

En toch was er weinig vreugde aan Apollo kant. Bij een grote selectie horen nu eenmaal keuzes en iedereen zal aan de bak moeten voor zijn plekje. Op één of andere manier kunnen de andere ploegen met veel minder kwaliteit het wel op brengen om keihard te knokken voor elkaar, bij Apollo gaat dat al een aantal jaren niet automatisch en dat is zonde. Zo veel kwaliteit, net een stapje extra willen doen, iets accepteren en je had vandaag (en andere weken) gemakkelijker kunnen winnen.

De vieux cola en het bier smaakte er gelukkig niet minder om. En we mogen blij zijn dat Jaimy eens geen assist gegeven heeft, was anders weer een zware week geweest.

Aanvullende gegevens