Een roerig weekje voor Apollo waarna alle neuzen weer dezelfde richting opstaan. Ons spitsenkoppel, wat samen 88 jaar oud is en 276 doelpunten heeft gescoord (op amateurniveau), wennen steeds meer aan elkaar en ook Gérard weet inmiddels dat het Ardjan of Arie is, maar absoluut geen Arie Jan, Arjan of Arjen. Bert van Leeuwen werd haastig afgebeld door Jaimy zodat hij maar ergens anders met zijn limousine heen rijdt voor opnames. Al was het natuurlijk wel een spannende aflevering geweest; wie stapt er wel uit, wie niet? Het was een kijkcijferkanon voor de EO geweest.

Wat ook een kijkcijferkanon was geweest voor FOX Sports, was de wedstrijd Cadzand – Apollo vandaag. Met 14 man reisden we af naar Zeeuws-Vlaanderen. Dat betekend vroeg verzamelen om 12.15 uur bij Apollo. Vis was zowaar op tijd en we konden vertrekken. Om alle risico’s te vermijden hoefde RJ niet te rijden zodat we op tijd in het vakantiedorp Cadzand aankwamen. Peter bleef op eigen verzoek achter in ’s-Gravenpolder. Na een nachtdienst leek het hem beter om bij 2 aan te sluiten en wat extra uurtjes slaap te kunnen pakken. Ook Robin Vermeulen, Jelle, Daniel en Pascal deden mee en wonnen van Kapelle 3 met 5-2.

Bij ons was Tom er weer bij en Ardjan maakte zijn rentree in de basis als linksback en deed dat ijzersterk. 

De 1ste 25 minuten was het een moeilijk doorkomen voor Apollo. Vaak stonden er 21 spelers op de helft van Cadzand, alleen Joey stond moederziel alleen op eigen helft, en was het een drukte van jewelste. De Zeeuws Vlamingen hielden het compact en verder dan wat afstandschoten kwamen we niet. Uit een corner kreeg Cadzand nog de beste kans en Jermaine haal de bal van de lijn weg. En dezelfde Jermaine brak de ban voor Apollo door de score te openen. Een schot van Robin Korsuize werd gestopt door de keeper, maar kwam voor de voeten van Jermaine die de trekker over haalde en ons op voorsprong zetten. En binnen 10 minuten scoorde we nog 3 keer. Eerst was het Dennis, daarna Pino en als laatste voor de rust een snoeiharde kopbal van Dennis die hem als een blanke Richard Bal kogelhard achter de keeper kopte.

Na rust de mooiste treffer van de avond; een mislukte panna van Jean-Paul, Ardjan greep niet in en vanaf een meter of 30 ging de bal over Joey heen. Schitterende goal, maar zeker te voorkomen. Zouden we dan echt nooit de 0 houden? We kwamen gelukkig niet meer in gevaar, binnen een minuut schoot Moreno na een fout van de keeper de bal tegen de touwen en was de wedstrijd definitief gespeeld. Cadzand kwam er niet echt meer uit en Apollo was enigszins slordig in de eindpas en moest bijna 15 minuten wachten op een treffer. Dennis scoorde zijn 3de hattrick in evenveel wedstrijden. Hij strafte een fout van de keeper genadeloos af. 1-6. Wat zouden de laatste 25 minuten ons nog brengen? Pas in de 75ste minuut werd de score opgeschroefd door een penalty van Jean-Paul (Tom stormde zo op het doel af, maar werd aangetikt) en binnen 8 minuten scoorde Pino nog 2 keer. Een loepzuivere hattrick in 8 minuten!!

De 10de treffer zat er aan te komen, maar met meer tempo, minder slordigheden, was die treffer er zeker gekomen. Nu bleef de teller bij 1-9. Een prima resultaat.

Geduld op kunnen brengen tegen een stugge ploeg, schitterende aanvallen, mooie goals (zeker ook van Cadzand), een excellerende Tristan die in de 60ste minuut goed inviel, solo van Joey. Een gedenkwaardige middag. Vorig jaar een periode, nu de grootste overwinning tot nu toe. Dennis die 3 hattricks in 3 wedstrijden scoort, Pino die in 8 minuten een hattrick scoort (samen inmiddels dus 283 doelpunten, een ongekend aantal) en Jaimy heeft geen fout gemaakt waar een goal uitkwam.

Volgende week zaterdag een vrije dag, donderdag oefenen we om 20.00 uit bij 3de klasser Wemeldinge. Vorige jaar 2 leuke wedstrijden waarin wij aan het langste eind trokken. Maar zij met een kampioenschap naar de 3de klasse gingen. De week erna treden we in de derby thuis aan tegen Kwadendamme. Geen gemakkelijke opgave, dat bleek vorig jaar wel. Voorlopig hebben we de laatste 3 competitiewedstrijden gewonnen en is een vrije zaterdag meer dan verdiend.

Aanvullende gegevens