Voordat carnaval de 11de van de 11de losbarst en de Apollo selectie mag genieten van haar eerste vrije weekend dit seizoen, staat er nog een oefenpot op het programma tegen Wemeldinge. Op een koude donderdagavond, waar de gemeente Kapelle nog in de middag een 3de Maasvlakte heeft aangelegd door ontzettend veel zand te storten op het veld, werd er afgetrapt tegen de kampioen van vorig seizoen.

Apollo was niet helemaal compleet; Wat werkenden, blessures en Jermaine belde helaas ook nog ziek af. Toch een leuke wedstrijd om enigszins in het ritme te blijven. Volgende week wacht immers der derby tegen Kwadendamme.

Vorig jaar waren het 2 spannende wedstrijden, waarin Apollo 2 keer aan het langste eind trok. Alleen over-all was Wemeldinge de winnaar en schoot Niels Koole in de laatste wedstrijd op Dirk Kuijt achtige wijze met een hattrick Wemeldinge naar de 3de klasse.

En dat Wemeldinge net wat feller was dan ons, was goed te zien. Op een lastig veld was Wemeldinge scherper, overal net steeds een stap eerder en dat resulteerde dan ook in een snelle 1-0. RJ gleed weg, Joey stond vervolgens op het verkeerde been en het was raak. Wemeldinge kreeg de kansen, maar schoot eigenlijk alleen nog een keer op de paal. Verkeerde keuzes, slechte eindpasses of Joey stond een goal in de weg.

Eigenlijk sukkelde het zo’n beetje voort voor Apollo wat totaal geen vuist kon maken. Spitsen werden niet bereikt, er werden weinig kansen gecreëerd, op het middenveld werden weinig duels gewonnen en daardoor stonden er steeds net wat meer Wemeldinge spelers op onze helft dan dat er van ons stonden. Tot we een vrije trap kregen, snel inspelen op RJ, die hem inspeelde de bal op Moreno en vervolgens schitterend inschoot. Het stond zowaar 1-1 en ging het ergens op lijken.

Dennis kreeg een kans, Pino had een penalty moeten krijgen, maar wederom slordig inspelen leidde de 2-1 in voor Wemeldinge. 10 seconden nog een grote kans op de 2-2. Het mocht niet zo zijn.

Na rust kon het zomaar snel 2-2 worden, Dennis startte achter de verdediging en omspeelde de keeper na een lange bal en schoot keurig binnen. Echter constateerde de grensrechter buitenspel. Wat natuurlijk niet kan als je achter een verdediger start. Helaas! Treffer afgekeurd en in plaats van de 2-2 werd het 3-1. Na een paar keurige reddingen van Joey was een schot van buiten de 16 hem te machtig, liet los en de inlopende speler schoot snel raak. Zonde, onnodig, we kwamen net terug in de wedstrijd, maar liepen dus weer achter de feiten aan.

We kwamen nog terug tot 3-2 na weer een afstandsschot van Moreno. Nog wat kleine kansen, maar de spitsen van ons kregen of geen goede ballen of waren zelf erg slordig, waardoor we nog steeds niet echt makkelijker gingen voetballen. En dan wordt het nog 2-4 ook. Joey schuift de bal in de voeten van de middenvelder die vanaf een meter of 30 zo over hem heen schiet. Zonde, zonde, zonde! De eindstand werd bepaald door Jean-Paul die de bal keurig van dichtbij binnenkopte na een voorzet van Robin Vermeulen.

Terechte overwinning van Wemeldinge op een tegenvallend Apollo. Overal een stap te laat, weinig goede passes, ballen werden niet vastgehouden. We hebben in ieder geval een weekend om bij te komen, zaterdag een DJ bij Apollo en een thuiswedstrijd van Apollo 2 tegen Luctor Heinkenszand 2 om 14.30 uur en dan de derby die wederom door CTV gefilmd zal worden; Apollo’69 – Kwadendamme. Benieuwd hoe Tristan nu in beeld komt...

Aanvullende gegevens