Vrederust klinkt als een begraafplaats en met mannen als RJ, Pino, Gérard en Dennis en natuurlijk niet te vergeten ons alleroudste Johan, een toepasselijke plek. Waar deze 4 spelers bij 9 van de 10 verenigingen al begraven zijn in het Veteranen elftal, spelen ze bij Apollo nog in het 1ste.
En hoe?! Dennis maakte tot dusver drie hattricks, Pino maakte er net zoveel, RJ is bij verstek van Robin Braam El Capitano en Gérard maakte zich deze zaterdag ook onsterfelijk in de Apollo geschiedenis. Helaas werd in de warming-up duidelijk dat hij niet kon starten door een blessure, maar bij verstek van Mario wil hij de vlag wel hanteren! En dat deed hij dan ook met verve! Hoe mooi is het wel niet dat je zo nog in de Champions League speelt met Heerenveen (1-1 uit bij Valencia, doelpunt Ronny Venema) en zo sta je met een vlag te wapperen in de bossen van Halsteren.

Maar het complex van Vrederust.. Een oase van rust in de bossen, een veld waar een manege nog zijn neus voor ophaalt, kleedkamers die er nog slechter uit zien dan de bouwketen waar Jaimy zich doordeweeks in begeeft en dan de kantine nog... Klein, knus, rokerig en heel veel sjaals. Niet veel spelers van Apollo waren hier ooit geweest. Rustgevend was het in ieder geval wel, want zo startte we ook aan de wedstrijd. Vrederust wilde wel, maar was slordig in de passing en na 15 minuten kreeg werd Apollo wakker. In 15 minuten (!!) kreeg Apollo 5 opgelegde kansen voor Pino, een 1-1 situatie met Robin K, 2 vlammende schoten van Ardjan, uiteraard een geplaatste bal van Moreno en een bal die 3000 meter overging en ook Jermaine kreeg hem er niet van dichtbij in. Een paar 100% kansen en bij de eerste de beste uitval van Vrederust zat die er wel in; 1-0. Vlak erna zelfs een grote kans op 2-0, die ging gelukkig net naast. Toen was onze linksback het zat; Ardjan stormde naar voren toe, Pino werd ingespeeld en gaf hem keurig mee aan Arie (inmiddels op de rechtsbuiten plaats) en die schoof hem vervolgens wel in het netje. 1-1 en het 25ste competitiedoelpunt van Ardjan in competitieverband voor Apollo 1. Voor rust was het zelfs 1-2 geworden. Dennis zette door aan de rechterkant en hij gaf voor op Jean-Paul die hem keurig binnengleed. Dat bood perspectief de 2de helft.

Alleen.. het complex he.. rustgevend. Doodsestilte, fluitende vogels en Apollo was weer in slaap gesust. 10 seconden na het fluitsignaal was het weer gelijk 2-2. Gelukkig stond toen ons spitsenduo op en waren er nog 5 prachtige doelpunten te zien in de Halsterse bossen en eindigde deze wedstrijd in een 2-7 overwinning. En de spitsen maken het dan wel af, de aanvallen waren erg mooi, veel verschillende assisten van verschillende spelers en zo hielp iedereen aan deze grote uitslag. Toch wel weer bijzonder; zowel Jean-Paul als Dennis schoten hun 4de hattrick binnen. Een ongekende weelde.

Enige smetje is dat zowel de 1ste als de 2de helft ook nog heel veel grote kansen werden gemist en er geen grotere uitslag werd neer gezet. De laatste 5 wedstrijden werd er 35 keer gescoord, maar dat hadden er ook makkelijk 50 kunnen zijn. Gelukkig krijgen we de komende 3 weken weer wat concurrenten voor de kiezen en zullen we daarop scherper moeten zijn om de top 3 op te jagen. Halsteren speelde met DWO en lijkt ongenaakbaar kampioen te worden, aan ons om de 2de plek op te eisen!!

Volgende week gaan we ervoor om 3 punten thuis te houden tegen onze Zeeuws-Vlaamse vrienden uit Spui.

Na afloop nog even nagenieten van het onvergetelijke Vrederust en we konden weer huiswaarts gaan. En vooral de auto gevuld met chauffeur Dennis, RJ, Pino en Gérard was het aanzien waard. Waar de Zonnebloem voorheen een boot was, ging dit tripje met bejaarden rechtstreeks naar de vestiging van SVRZ in de Egelantierstraat in ’s-Gravenpolder waar nog een pittig stukje bingo verwacht werd van de heren.

Aanvullende gegevens