Mist en kou waren de ingrediënten van deze zaterdag. Wedstrijd nummer 10 was tegen Spui die 6 punten achter ons op de ranglijst staan, bij winst zouden we die voorlopig op een redelijk groot gat kunnen zetten. Maar dat gaat niet automatisch, Spui is altijd een moeilijk te bespelen ploeg voor Apollo en zeker als je weet hoeveel er gepuzzeld moest worden om tot een volwaardig 1ste en 2de te komen deze dag. Vele afwezigen, blessures en bij 2 werd er zelfs een beroep gedaan op good old keeper Peter Bleumink, vorig seizoen nog de kampioenenmaker van Apollo 2, dit seizoen spielmacher van Apollo 5.

Doordat het bij beide elftallen dus geen vetpot was, gingen Tristan en Tom beide eerst met 2 mee naar SSV’65 en was Daniel de wissel bij het 1ste. De JO-19 was afgelast bij RCS door het slechte weer en als extra wissel werd Jelle Kesselaar meegenomen. Al vaak met andere seniorenelftallen meegespeeld, maar nu voor het eerst bij het eerste elftal.

5 overwinningen op een rij, 7 doelpunten gemiddeld door de Blauw Witte Brigade per wedstrijd, een ontketend spitsenduo en een elftal wat steeds makkelijker gaat voetballen waardoor we ook genoeg kansen creëren om makkelijk tot scoren te komen. Spui zou het minder gemakkelijk maken dan de laatste weken was de gedachtegang en dat bleek ook wel de 1ste helft.

Voetballend was Apollo beter, Spui was fysiek sterker, maar kwam zelden voor de goal. Een goed afstandsschot werd door Joey net over de lat getikt en verder kwamen ze niet. Moreno miste een kans door een geblokt schot en Dennis vergat te stiften en schoot in de keeper zijn handen die al op de grond lag. Maar zoals vaker, was het Jermaine die de openingstreffer voor zijn rekening nam. Een assist van Dennis werd gepromoveerd tot doelpunt door de meegelopen Jermaine.

En binnen een minuut was het 1-1. Jaimy nam onnodig een sliding, miste de bal, de bal kwam bij de spits en die ging over de knie van RJ; penalty en raak. We konden weer opnieuw beginnen. Onnodig en zeker zo snel. 6 minuten voor rust was het weer Dennis die goed doorzette en de bal bij Pino neerlegde voor zijn 18de treffer van het seizoen; 2-1. Zouden we de rust halen met een voorsprong?! Natuurlijk niet! In plaats van geen risico nemen en de rust halen, werden er wel risico’s genomen en werd het 10 seconden voor de rust afgestraft en was het 2-2. Jaimy speelde RJ in een moeilijke positie aan, die speelde tekort terug en de spits schoot hem keurig achter Joey. 

Maar na rust was het gedaan met de Zeeuws Vlamingen. Pino schoot er nog 3 in, Dennis maakte ook zijn doelpuntje maar het absolute slotakkoord was voor Jermaine en Peter. Een schitterende assist van Jermaine op Peter die hem uit een volley in de lange hoek binnenschoot. Een schitterende goal, als je er aan terug denkt wordt je er gewoon weer een beetje opgewonden van. Daar heb je niet Johans website voor nodig van P. de Leeuw! Voor degene die de naam van de website willen weten, app Johan ‘Simba’ Braam.

Vier doelpunten van Jean-Paul. Apollo heeft deze zaterdag niet alleen 3 punten erbij gekregen, maar ook Zeeuwse voetbalhistorie geschreven. Dennis had het kunnen doen tegen Kwadendamme, maar kwam niet tot scoren; Pino deed het vandaag wel en scoorde 4 hattricks op een rij!! Niet eerder voorgekomen in Zeeland deze eeuw.

En om deze middag nog mooier te maken, maakte Jelle Kesselaar vandaag zijn debuut in het 1ste elftal. Een speler die oprecht blij en trots is dat hij zijn debuut maakt en ook nog goed in viel. Al met al een gedenkwaardige middag die volgende week een vervolg moet gaan krijgen in Poortvliet waar om 14.15 uur(!!) de wedstrijd SPS – Apollo op het programma staat. Een ploeg die bestaat uit louter ex vrienden van Peter die we op 7 punten kunnen zetten!

Aanvullende gegevens